Ο Σταμάτης Κραουνάκης επί το… λαϊκότερο!

(VIDEO & PHOTOS) «Τα παιδιά της Σφίγγας» και του Σταμάτη Κραουνάκη σ’ ένα μουσικό θέαμα που είχε απ’ όλα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τραγούδια, μελωδίες, ταλέντο, χρώματα, γέλιο, κέφι, ακόμα και λουλούδια είχε η πρεμιέρα του Σταμάτη Κραουνάκη στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα, τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης κάνει και πάλι τη διαφορά με νέα παράσταση, όπου παρουσιάζει «Τα παιδιά της Σφίγγας», τα οποία δεν είναι άλλα από τα 8 αγόρια της Σπείρας, που τον συνοδεύουν χρόνια τώρα στις δουλειές του.

Αυτή τη φορά, λοιπόν, τον πρώτο λόγο έχει η Σπείρα Σπείρα, αφού το πρόγραμμα στο πρώτο του μισό είναι αποκλειστικά αφιερωμένο σ’ αυτήν. Ο Χρήστος Γεροντίδης, ο Σάκης Καραθανάσης, ο Κώστας Μπουγιώτης, ο Γιώργος Στιβανάκης & ο Χάρης Φλεούρας συνεχίζουν να κάνουν αυτό που τόσο καλά ξέρουν: τραγουδούν, παίζουν, χορεύουν, ερμηνεύουν.

Στο «παιχνίδι» όμως τώρα, ο Σταμάτης Κραουνάκης βάζει και τους μουσικούς του, τον Νίκο Σταδιάτη, τον Βάιο Πράπα και τον Βασίλη Ντρουμπογιάννη, που πλέον δεν παίζουν μόνο, αλλά τραγουδούν και συμμετέχουν στη διάδραση της παράστασης. Καθόλου τυχαία -μάλλον- ο Σταμάτης Κραουνάκης φέτος τους έχει «ντύσει» όλους με πολύχρωμες στολές εργασίας.

Όπως πάντα, ακούγονται τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη, απ’ αυτά που έχει δισκογραφήσει κατά τη διάρκεια της καριέρας του και άλλα που γράφτηκαν αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη παράσταση, αλλά όχι μόνο. Το πρόγραμμα διανθίζεται από ξένο ρεπερτόριο, καθώς και μεγάλα ελληνικά τραγούδια που αγάπησε, φέτος ένα «τσικ» παραπάνω προς το λαϊκότερο.

Ο ίδιος εμφανίζεται στο δεύτερο μέρος, δεν παίζει, αλλά ερμηνεύει με τον χαρακτηριστικό του τρόπο και κυρίως αφουγκράζεται και επικοινωνεί. Για μια ακόμη φορά μας χάρισε μια υπέροχη βραδιά, ένα «αληθινά ιαματικό θέαμα τραγουδιών».

Μ’ αρέσουνε τα χρώματα που δίνουν δικαιώματα
για λύπη, για χαρά, για φαντασία…

Ευχαριστούμε, Σταμάτη Κραουνάκη!

«Τα παιδιά της Σφίγγας»:


Χρήστος Γεροντίδης: φωνή, καχόν
Σάκης Καραθανάσης: φωνή, κιθαρόνι, καχόν, νταούλι
Κώστας Μπουγιώτης: φωνή, καχόν
Νίκος Σταδιάτης: φωνή, ακορντεόν
Βασίλης Ντρουμπογιάννης: πιάνο
Βάιος Πράπας: φωνή, κιθάρες, μπουζούκι
Γιώργος Στιβανάκης: φωνή, μαράκες, ντέφι
Χάρης Φλέουρας: φωνή, κέφι, μπρίο, κουταλάκια

Φωτογραφίες & βίντεο: Κίκα Α. Ρόκα

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!