Ο Richard Ashcroft στην Πλατεία Νερού

(PHOTOS) Με τη συναυλία του Richard Ashcroft, του leader των Verve και headliner της βραδιάς, ξεκίνησε το Release Athens 2018.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ένα όνομα ιδιαίτερα αγαπητό στην Ελλάδα, o Richard Ashcroft, ουσιαστικά άνοιξε και τις συναυλίες του καλοκαιριού. Σε μια πολύ όμορφη βραδιά όπου το ελαφρό αεράκι ήταν ιδανικό για να μην ιδρώνει κανείς, ο κόσμος υποδέχθηκε ιδιαίτερα θερμά τον Άγγλο τραγουδιστή και το συγκρότημά του κάτι που έκανε τον ίδιο να πει στο μικρόφωνο ότι «είναι πολύ ωραία εδώ και θέλει να ξανάρθει», ενώ κάποια στιγμή πρόσθεσε «Είμαι πολύ περήφανος που είμαι Άγγλος».

Ωστόσο, ενώ η συναυλία κυλούσε καλά, στο πέμπτο κομμάτι ο Richard Ashcroft έχασε την ηρεμία του, καθώς προέκυψε ένα τεχνικό πρόβλημα με το όργανο του μπασίστα του, ενώ και ο ίδιος ο μουσικός ήρθε σε δύσκολη θέση. Δυστυχώς παρ’ όλο που το μπάσο του αντικαταστάθηκε επί τόπου με ένα άλλο μπάσο (fender jazz bass), το πρόβλημα δεν λύθηκε έως το τέλος της συναυλίας! Το μπάσο είναι η «σπονδυλική στήλη» στον ήχο ενός συγκροτήματος και φυσικά επηρέασε σημαντικά αυτό που ήθελε να παρουσιάσει στην πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα ο Richard Ashcroft.

Στο φινάλε, μάλιστα, ο μπασίστας χτύπησε τρεις φορές με μανία το μπάσο του στο πάτωμα της σκηνής αποφορτίζοντας την αμηχανία του στο μεγαλύτερο μέρος της συναυλίας. Στη μπάντα του Ashcroft υπήρχαν επίσης ένα κιθαρίστας, ένας κημπορντίστας κι ένας ντράμερ, ενώ ο ίδιος έπαιζε ακουστική κιθάρα και τραγουδούσε.

Να σημειωθεί ότι ο Ashcroft με το συγκρότημά του, που δημιούργησε από το 2009, όταν τελείωσε η δεύτερη περίοδος των Verve και θεωρείται από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα από το 1990 έως σήμερα, έχουν επιλεγεί από τους Rolling Stones να ανοίξουν τις συναυλίες τους στο Μάντσεστερ και στο Εδιμβούργο. Άλλωστε έχει τη μεγάλη εκτίμηση του Mick Jagger, με τον οποίο θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχει και φυσιογνωμική ομοιότητα.

Ο Richard Ashcroft, από τους πιο σημαντικούς τραγουδιστές της εποχής μας, ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικός και επικοινωνιακός στη διάρκεια της συναυλίας και έπαιξε κομμάτια τόσο από τη σόλο πορεία του, όσο και από την περίοδο των Verve, όπως τη μεγάλη τους επιτυχία «Bitter Sweet Symphony», διασκευασμένη, την οποία φύλαξε για το φινάλε της συναυλίας, στο encore. Στη διάρκειά της είχε στο σετ του κι άλλα κλασικά τραγούδια του όπως τα «Lucky Man», «The Drugs Don’t Work», «Sonnet» προς ικανοποίηση του κοινού του.

Πολύ περισσότεροι από 6 χιλιάδες κόσμου ήταν χθες στην Πλατεία Νερού, αριθμός ικανοποιητικός για την εποχή, με προσιτό εισιτήριο 35 ευρώ (στο ταμείο). Ο πολύς κόσμος επέλεξε να πάει στο Δέλτα Φαλήρου, τον ωραιότερο χώρο στην πόλη για ένα μουσικό φεστιβάλ, κυρίως για τον Richard Ashcroft και αρκετοί εξ αυτών είδαν ένα μέρος ή ολόκληρη τη συναυλία του Rag’n’ Bone Man με την Kid Moxie και φυσικά άκουσαν την επιτυχία του «Human». Πολύ λιγότεροι για τα ελληνικά συγκροτήματα Sworr. και Forensics.

Αναμένεται μια εξήγηση από τους διοργανωτές για το τι συνέβη με το μπάσο και δεν έβγαλε τον ήχο που έπρεπε...

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!