Ο «Πυρήνας» πήρε φωτιά! (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ)

(PHOTOS) Στο κατάμεστο Polis art cafe πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς του μουσικού σχήματος «Πυρήνας» την
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Κυριακή 30 Νοεμβρίου. Δημιουργός του «Πυρήνα» ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γρηγόρης Βασίλας, που με μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών και τη Σταυρούλα Μανωλοπούλου στο τραγούδι, κυκλοφόρησαν πριν λίγους μήνες τον πρώτο τους δίσκο με επιλογές από τα διαμάντια της λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής, παιγμένα με σύγχρονο ήχο αλλά ταυτόχρονα και με σεβασμό  στα μουσικά πατήματα των πρώτων εκτελέσεων (περισσότερα για το δίσκο διάβασε ΕΔΩ).

Το δίσκο προλόγισαν ο παραγωγός της εταιρίας Δίκτυο, Πάρης Μήτσου που χρόνια τώρα στηρίζει το καλό λαϊκό τραγούδι, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Μανιάτης και ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Πολλοί τίμησαν με την παρουσία τους τη βραδιά, ανάμεσά τους αρκετοί μουσικοί όπως η τραγουδίστρια Ελένη Καπηλίδου, ο ακορντεονίστας Τάσος Αθανασιάς, αλλά και ο ποιητής Κώστας Φασουλάς.

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε και η Σταυρούλα Μανωλοπούλου που με τις ερμηνείες της ταξίδεψε όσους είχαν την τύχη να βρίσκονται εκεί. Η σωστή καθοδήγηση του Γρηγόρη Βασίλα και οι γνώσεις του από την πολύχρονη εμπειρία του, καθιστά τον «Πυρήνα» ένα πολλά υποσχόμενο σχήμα που ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και όπως όλα δείχνουν έχει πολλά να δώσει στο μέλλον.

Τον «Πυρήνα» αποτελούν οι Γρηγόρης Βασίλας (μπουζούκι-τραγούδι), ο Θοδωρής Στούγιος (μπουζούκι), ο Γιάννης Ευαγγέλου (κιθάρα-τραγούδι), ο Φίλιππος Παχνιστής (πιάνο), ο Νίκος Γύρας (κοντραμπάσο) και ο Αλέξανδρος Καμπουράκης (ακορντεόν) και η Σταυρούλα Μανωλοπούλου (τραγούδι)

Ξεχωριστό δείγμα του δίσκου το τραγούδι «Η Φωτιά», που είναι και το μοναδικό καινούριο τραγούδι του δίσκου, σε μουσική και στίχους του Γρηγόρη Βασίλα και ερμηνεύτρια  τη Σταυρούλα Μανωλοπούλου.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!