Ο «Πήτερ Παν» στη Σαλονίκη

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ VIDEO) Μια ιδιαίτερη παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά. Τραγούδησαν: Ανδρέου, Τσαλιγοπούλου, Κανά, Πασχαλίδης, Ρίζος, Μητρίτσα, Κυριαζή.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ο «Πήτερ Παν» στη «χώρα του ποτέ»


Η παράσταση με τη μουσική και τα τραγούδια του Γιώργου Καζαντζή και του Γιάννη Καλατζόπουλου από το έργο του Τζέιμς Μάθιου Μπάρυ «Πήτερ Παν», παρουσιάστηκε την Κυριακή 14 Μαΐου στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 4ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ «Elephantastico» που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Τα τραγούδια της παράστασης, που κυκλοφόρησαν πριν από ενάμισι χρόνο στο ομώνυμο βιβλίο - cd, απέδωσαν οι τραγουδιστές που συμμετείχαν στο δίσκο, πλην του Σταμάτη Κραουνάκη. Γιώργος Ανδρέου, Μελίνα Κανά, Ναντίνα Κυριαζή, Ευτυχία Μητρίτσα, Μίλτος Πασχαλίδης, Απόστολος Ρίζος, Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Γιάννης Καλατζόπουλος και μαζί τους, οι Θανάσης Δισλής, Άννυ Τσολακίδου, Μάρα Μαλγαρινού, Νίκος Κουσούλης. Τα κείμενα του έργου αφηγήθηκε ο σκηνοθέτης Γιάννης Καλατζόπουλος, ο οποίος είχε σκηνοθετήσει τόσο την προχθεσινή παράσταση, όσο και τις πρώτες στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος τον Μάρτιο του 2012. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στο video - wall του θεάτρου προβάλλονταν τα σκίτσα του Σταύρου Κιουτσιούκη και της Έφης Θεοδωροπούλου, που πλαισίωσαν το βιβλίο - cd.

Έπαιξαν οι μουσικοί


Γιώργος Καζαντζής (πιάνο), Δημήτρης Γουμπερίτσης (κοντραμπάσο), Θάνος Καζαντζής (τύμπανα), Κώστας Ματσίγκος (κιθάρες), Σάκης Λάιος (πλήκτρα), Γιώργος Γαρυφαλλάς (βιολί), Λευτέρης Αδαμόπουλος (βιολί), Θανάσης Σουργκούνης (βιόλα), Εύη Καζαντζή (βιολοντσέλο).
13.jpg

Τρία τραγούδια από το έργο


Από πολύ νωρίς οι λιλιπούτειοι θεατές, μαζί με τους γονείς τους, άρχισαν να γεμίζουν το θέατρο. Αξίζει να σημειωθεί πως η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με ελεύθερη είσοδο.

Εμείς, ύστερα από την τεχνική επεξεργασία του video με τη μαγνητοσκόπηση της συναυλίας, είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε τρία αποσπάσματα (με τις χαρακτηριστικές φωνές των μικρών παιδιών στις παρακείμενες στην κάμερα θέσεις), αφού ευχαριστήσουμε την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Έλλη Χρυσίδου για τη συνεργασία της…

Το τραγούδι του μπαμπά

Τραγούδι πειρατών 1

Tίνκερμπελ - Χαμένα παιδιά

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!