Ο Παναγιώτης Στεργίου και το αφιέρωμα στο Στέλιο Καζαντζίδη στο «Πέραν»

(VIDEO & PHOTOS) Ο σολίστας Παναγιώτης Στεργίου με τους ερμηνευτές Κώστα Δουμουλιάκα, Λίλυ Ριτσώνη, Θωμά Στεργίου σε ένα από τα απολαυστικότερα και πιο ολοκληρωμένα αφιερώματα στο Στέλιο Καζαντζίδη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Για δεύτερη συνεχόμενη Παρασκευή, στις 15 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε στο «Πέραν» η μουσική παράσταση «Αλλοτινές μου εποχές», ένα αφιέρωμα στο Στέλιο Καζαντζίδη υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του σολίστα του μπουζουκιού, Παναγιώτη Στεργίου.

Ο Κώστας Δουμουλιάκας, η Λίλυ Ριτσώνη και ο Θωμάς Στεργίου, με τη συνοδεία του δεξιοτέχνη Παναγιώτη Στεργίου και των εξαίρετων μουσικών Κώστα Τσεκούρα στην κιθάρα, Δημήτρη Γκίνη στο ακορντεόν και Θανάση Σοφρά στο μπάσο, ερμήνευσαν αντιπροσωπευτικά τραγούδια από όλες τις περιόδους της καλλιτεχνικής πορείας του Στέλιου Καζαντζίδη.

Ο Κώστας Δουμουλιάκας, με περίσσια ψυχή, και η Λίλυ Ριτσώνη, με φωνή μεστή και στακάτη, μαζί με τον νεότερο του μουσικού σχήματος Θωμά Στεργίου, με την ξεχωριστή και βαθιά λαϊκή χροιά του, τραγούδησαν τα «Καζαντζιδικά» - από το «Ένας σκύλος και μια γυναίκα» μέχρι το «Άσπρο πουκάμισο», το «Καρδιά πληγωμένη», τη «Ζιγκουάλα» και άλλα αγαπημένα.

Ανάμεσα στο κοινό, εκτός από τους μπουζουξήδες Μάκη Μαυρόπουλο & Γιώργο Μάτσικα που διακρίναμε, βρισκόταν και η ερμηνεύτρια Λίζα Ανδρέου, η οποία προσκαλέστηκε στο πάλκο, συμπληρώνοντας για λίγο το καταλληλότερο κουαρτέτο για τέτοιου είδους αφιερώματα.

Τέλος, δε γίνεται κανείς να μην αναφερθεί στον σολίστα Παναγιώτη Στεργίου, τη χαρακτηριστική πενιά του και τα καθηλωτικά ταξίμια του, αλλά και στην ιδιαίτερη πρωτοβουλία του γι’ αυτό το αφιέρωμα, στους κλασσικούς του λαϊκού. 

Συνολικά, ήταν ένα από τα απολαυστικότερα και πιο ολοκληρωμένα αφιερώματα στον Στέλιο Καζαντζίδη, που θα ικανοποιούσε και τον πιο απαιτητικό του λάτρη, αφού διένυσε μουσικά όλες του τις καλλιτεχνικές εποχές και, πέραν των γνωστών και αγαπημένων τραγουδιών του, ακούστηκαν και πολλά άλλα λιγότερο γνωστά στο ευρύ κοινό «διαμάντια» του.

Φωτογραφίες: Μαρία Φιλιππάκη

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!