Ο «νέος» Ύμνος της ΑΕΚ! (ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ – ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & VIDEO) Μετά από απαίτηση των οπαδών της ΑΕΚ ο θρυλικός Μίμης Παπαϊωάννου, 42 χρόνια μετά, ξαναμπήκε στο studio για να…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

τραγουδήσει ξανά τον Ύμνο της ομάδας υπό την επιμέλεια του Χρήστου Νικολόπουλου. Το τραγούδι που φέρει την υπογραφή του Στέλιου Καζαντζίδη όσον αφορά τη μουσική και του Χρήστου Κολοκοτρώνη στους στίχους «γεννήθηκε» στη μεγάλη περιοδεία του βάρδου στη Γερμανία το 1965, όπου εμφανιζόταν σε διάφορες πόλεις μαζί με το Νικολόπουλο στο μπουζούκι και τον Παπαϊαωάννου στο τραγούδι και τις «ποδοσφαιρικές επιδείξεις». Ήταν η περίοδος που σπουδαίος ποδοσφαιριστής βρισκόταν σε «διαμάχη» με τη διοίκηση της Ένωσης για λόγους μεταγραφικούς -ενδιαφερόταν η Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτησή του προσφέροντας πλουσιοπάροχα ανταλλάγματα – και αναδιαπραγμάτευσης του συμβολαίου του. Η ηχογράφηση του Ύμνου έγινε 6 χρόνια αργότερα -με τη συμμετοχή του Νικολόπουλου- και σταδιακά το τραγούδι ταυτίστηκε με την ομάδα της Ένωσης και έγινε σήμα κατατεθέν της. Όπου κι αν εμφανιζόταν η ΑΕΚ ο Ύμνος ήταν αναγκαίο να ακουστεί, να δώσει δύναμη και να εμψυχώσει φιλάθλους και παίκτες. Μια απόπειρα να «εκτοπιστεί» επί προεδρίας Ντέμη Νικολαΐδη με μια άλλη δημιουργία του Φοίβου δεν στέφθηκε από επιτυχία. Κάθε άλλο…
Και έφτασε η στιγμή 42 χρόνια μετά, ο ξακουστός αυτός Ύμνος, να «αναβαπτισθεί» με σύγχρονα χρώματα σε μια «διασκευή» του Νικολόπουλου, με τις ζεστές και ατμοσφαιρικές πενιές του και ερμηνευτή και πάλι τον άνθρωπο που του έδωσε φωνή και ψυχή. Τον ιστορικό ηγέτη της Ένωσης και κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Βρεθήκαμε στο studio Ν μαζί με τον Χρήστο Νικολόπουλο, τον Μίμη Παπαϊωάννου –και οι δύο ήταν πολύ συγκινημένοι και χαρούμενοι ταυτόχρονα- και τον ηχολήπτη Βασίλη Νικολόπουλο και τους απολαύσαμε επί το έργον.
«Ανεβάζουμε» ένα μικρό δείγμα γραφής και σύντομα θα έχετε την ευκαιρία μέσα από το Ogdoo.gr να ακούσετε πρώτοι το «νέος» Ύμνος της ΑΕΚ!

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!