Ο Μίλτος Πασχαλίδης «με τον καιρό να ‘ναι κόντρα»

(VIDEO & PHOTOS) Μας υποσχέθηκε μια αξέχαστη βραδιά στο Βεάκειο και κράτησε το λόγο του.
Ο Μίλτος Πασχαλίδης «με τον καιρό να ‘ναι κόντρα» Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
18/07/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Κίκα Α. Ρόκα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Με τον καιρό να ‘ναι κόντρα» πραγματοποίησε ο Μίλτος Πασχαλίδης τη συναυλία του στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουλίου 2017. Κι αν φέτος δεν του «κάθεται» καλά με τις βροχές -έβρεξε και στη συναυλία του στο Θέατρο Βράχων και στη συμμετοχή (που δεν πρόλαβε να κάνει) στη συναυλία του Βασίλη Καρρά στο Θέατρο Πέτρας- η χθεσινή ήρθε σαν αποζημίωση για το νερό που φάγανε όσοι αψήφησαν τις προβλέψεις της μετεωρολογικής. Ο Μίλτος Πασχαλίδης δήλωσε εξ αρχής συγκινημένος για την παρουσία του εφοδιασμένου με ομπρέλες κόσμου και υποσχέθηκε μια αξέχαστη βραδιά.

Η συναυλία ξεκίνησε με ψιλόβροχο και τους String Demons (Λυδία και Κωνσταντίνος Μπουντούνης) επί σκηνής να παρουσιάζουν γνωστές διασκευές τους κι ακολούθησε ο Μίλτος. Μετά από λίγα τραγούδια, καθώς η βροχή δεν έλεγε να σταματήσει, διακόπηκε, μόνο για να ξαναρχίσει λίγο αργότερα. 

Ο Μίλτος Πασχαλίδης επέστρεψε σε καλύτερη φόρμα από πριν, για να κρατήσει το λόγο του, παρουσιάζοντας, εκτός από τα κλασσικά κομμάτια που ακούμε σχεδόν πάντα, και αρκετά «σπάνια», που οι φίλοι του ζητούν επίμονα. Έτσι, ανάμεσα στα νέα τραγούδια από τις «Περσείδες» και στα παλαιότερα όπως τα «Ακροβάτης», «Στα είπα όλα», «Αγύριστο κεφάλι», «Κακές συνήθειες», «Βαριές κουβέντες» και πολλά άλλα, κατά τη διάρκεια της βραδιάς -σημειώνω κάποια highlights- ακούσαμε επιλογές του από το ξένο ρεπερτόριο, το «Τι να θυμηθώ» μαζί με τη Νίκη Γρανά, α καπέλα στιγμές από τον Ερωτόκριτο, αλλά και σπάνιες στιγμές της δισκογραφίας του, όπως τα «Ένα πεύκο στην ακρογιαλιά», «Αφήγηση», «Απόψε η νύχτα» και «Τράπουλα», που έδωσαν το ξεχωριστό στίγμα της βραδιάς, μαζί με το γεγονός ότι δεν είπε Μητροπάνο!

Όλα τα παραπάνω, συνδυασμένα με την καλή διάθεση του Μίλτου Πασχαλίδη, αλλά και του κοινού, παρά τις αντίξοες συνθήκες, συνέβαλαν σε μια πραγματικά όμορφη βραδιά, που όντως θα μείνει αξέχαστη, τουλάχιστον σε όσους επιθυμούσαν διακαώς αυτό το «κάτι ξεχωριστό». Η συναυλία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, με το Μίλτο να ανανεώνει το ραντεβού του με το αθηναϊκό κοινό για «κάπου, το Σεπτέμβρη». 

Έπαιξαν: Νίκη Γρανά - πιάνο, ακορντεόν, Ηλίας Δουμάνης - τύμπανα, Δημήτρης Μουτάφης - μπάσο (κι ένα τραγούδι), Πάρις Περυσινάκης - λύρα, μαντολίνο, Δημήτρης Σινογιάννης - ηλ. κιθάρα. Δημήτρης Ευαγγελάτος & Πασχάλης Κολέντσης - ηχοληψία, Μανώλης Μπράτσης - φωτισμοί.

Βίντεο: MGC photography

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!