Ο Μίλτος Πασχαλίδης έκανε πρεμιέρα στο Σταυρό του Νότου

(VIDEO & PHOTOS) Οι εντυπώσεις μας από την πρεμιέρα του Μίλτου Πασχαλίδη στο Σταυρό του Νότου, παρέα με τη Γιώτα Νέγκα.
Ο Μίλτος Πασχαλίδης έκανε πρεμιέρα στο Σταυρό του Νότου Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Μίλτος Πασχαλίδης, μαζί με τη Νίκη Γρανά & το γνωστό μουσικό του «επιτελείο» έκαναν πρεμιέρα στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017.

Ήταν, όπως πάντα, μια πολύ όμορφη βραδιά, όπως αρέσει στους φίλους του Μίλτου Πασχαλίδη, που βεβαίως γέμισαν το χώρο απ’ άκρη σ’ άκρη. Θα εστιάσω στα πιο ξεχωριστά σημεία:

Το πρόγραμμα αυτή τη φορά ξεκίνησε με τις «Ξερολιθιές», το πρώτο τραγούδι από το νέο δίσκο του Μίλτου, που όπως μας ενημέρωσε θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη βδομάδα, με γενικό τίτλο «Τραγούδια που ζούνε λαθραία» και περιλαμβάνει μουσικές του Μάριου Τόκα και στίχους του Άλκη Αλκαίου και τελείωσε με τις «Περσείδες», το πρώτο τραγούδι από τον προηγούμενο δίσκο του.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο Μίλτος Πασχαλίδης έδωσε κι άλλα δείγματα από τη νέα δουλειά, με πρώτο τη «Ρωξάνη», για να γράψει την οποία ο Άλκης Αλκαίος εμπνεύστηκε από την αυτοπυρπόληση νεαρής κοπέλας, διαμαρτυρόμενης για τα δεινά των Κούρδων, στην πλατεία Ταξίμ.

Το πιο ενδιαφέρον -για μένα- από τα νέα τραγούδια που ακούσαμε ως τώρα, ήταν το «Δωσ’ μου μια μέρα αληθινή» - αν βέβαια θα είναι αυτός ο τίτλος του. Πρόκειται για ένα τραγούδι του Άλκη Αλκαίου, με αρχικό τίτλο «Κλόουν», που ο Μάριος Τόκας είχε μελοποιήσει ήδη από το 1998. Το τραγούδι τότε έμεινε ανέκδοτο, αλλά στη συνέχεια το μελοποίησε και ο Θάνος Μικρούτσικος, που ζήτησε από τον Οδυσσέα Ιωάννου να συμπληρώσει τους στίχους με ένα ρεφραίν και το τραγούδησε ο Γιάννης Κότσιρας στο δίσκο «Ό,τι θυμάσαι δεν πεθαίνει». Τώρα, ο Μίλτος Πασχαλίδης το ερμηνεύει και πάλι, σε μελοποίηση Μάριου Τόκα.

Τέλος, στις ιδιαίτερες στιγμές της βραδιάς δε μπορώ να μη συμπεριλάβω την παρουσία της τόσο σπουδαίας Γιώτας Νέγκα, που τραγούδησε μαζί με το Μίλτο Πασχαλίδη το «Ανεπίδοτο» (πρώτη εκτέλεση Δημήτρης Μητροπάνος, μουσική Μάριος Τόκας, στίχοι Άλκης Αλκαίος) και τις «Πεθαμένες καλησπέρες» του Μίλτου Πασχαλίδη, που επίσης δισκογράφησε ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Τραγούδησε επίσης η Νίκη Γρανά, αλλά και ο Δημήτρης Μουτάφης. Έπαιξαν: Νίκη Γρανά: πιάνο, ακορντεόν, Θύμιος Παπαδόπουλος: πνευστά, Δημήτρης Σινογιάννης: ηλεκτρική κιθάρα, Πάρις Περυσινάκης: λύρα, Δημήτρης Μουτάφης: μπάσο & Ηλίας Δουμάνης: τύμπανα.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!