Ο Μάνος Σαριδάκης σε ένα ρεσιτάλ δίχως «όρια και μέτρα»

(VIDEO & PHOTOS) Τζαζ, ροκ, μπλουζ και παράδοση με φαντασία, ανατρεπτική ματιά αλλά και ρομαντική διάθεση.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
09/05/2018
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλα αυτά έσμιξαν δημιουργικά σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου από τον σπουδαίο τζαζ πιανίστα Μάνο Σαριδάκη, το βράδυ της Κυριακής στη μουσική σκηνή «The Zoo».


Ο Μάνος Σαριδάκης, μετά από την δεκαετή παρουσία του στις μουσικές σκηνές της Νέας Υόρκης, παρουσιάζει το πρώτο του CD με τίτλο: The Greek «Real Book» Vol 1 for solo piano & the crying voice, για το οποίο μίλησε σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Μια μουσική διαδρομή χωρίς όρια και μέτρα, όπου διαφορετικές κουλτούρες και εποχές ενώνονται από τον δημιουργό και ανοίγουν τα σύνορα των συναισθημάτων και της φαντασίας.

Από το Αιγαίο στη Νέα Ορλεάνη, και από τον ανορθόδοξο αυτοσχεδιασμό της τζαζ στην Ελληνική δημοτική ποίηση, η ανάγκη των λαών να εκφράσουν τα συναισθηματικά τους και ψυχικά φορτία, τα ιδανικά τους, τους πόνους τις χαρές τους, και τις σκέψεις τους εκφράζεται μέσω της μουσικής, γεφυρώνοντας όποιες διαφορές.

Ο εμπνευσμένος συνθέτης και τζαζ πιανίστας Μάνος Σαριδάκης, ένωσε αυτούς τους τόσο διαφορετικούς μα και «ίδιους» ταυτόχρονα κόσμους με πολλή φαντασία, μεράκι και ιδιαίτερα ρομαντική διάθεση.

Συνθέσεις και ενορχηστρώσεις γνωστών τραγουδιών της Ελληνικής παράδοσης, παντρεμένες αριστοτεχνικά με γνωστές ξένες μελωδίες, αλλά και συνθέσεις του ίδιου, από την πρώτη του δουλειά ακούσαμε στο πρώτο μέρος, ενώ συνθέσεις από την επόμενη δουλειά που ετοιμάζεται, ακούστηκαν στο δεύτερο.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!