O Μανώλης Μητσιάς στο Λυκαβηττό

Μία μοναδική συναυλία για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
21/07/2011

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Χρύσα Σωφρονά
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

Δυστυχώς η προσέλευση δεν ήταν η επιθυμητή για έναν τέτοιο σημαντικό σκοπό, παρά το όνομα του καλλιτέχνη, το μέγεθος του χώρου και το σχετικά φθηνό εισιτήριο. Ίσως αυτό να είναι ένα δείγμα του πόσο στριμωγμένος οικονομικά και γενικώς “μουδιασμένος” είναι πολύς κόσμος αυτή την περίοδο...

Παρόλα αυτά, το κοινό που βρέθηκε στο Λυκαβηττό ήταν πολύ θερμό και απόλαυσε μία “μαγική” συναυλία με έναν εξαιρετικό Μανώλη Μητσιά. Ερμήνευσε μερικά από τα πιο γνωστά, και κλασσικά πια, τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία («Ο Γιάννης ο φονιάς», «Κυκλαδίτικο», «Το πάρτυ», «Κορίτσι με τα παντελόνια», Επειδή σ’ αγαπώ», «Στην Ελευσίνα μια φορά», «Ερωτικό» κ.ά.), καθώς επίσης και αρκετά από τους πιο πρόσφατους δίσκους του, με ιδιαίτερη έμφαση στα τραγούδια από το ολοκαινούργιο άλμπουμ «Συντομογραφίες» σε μουσική Βασίλη Δημητρίου και στίχους Γιάννη Κακουλίδη. Μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή της συναυλίας, ήταν η ερμηνεία του στο «Τραγούδι του παλιού καιρού» των Ανδριόπουλου-Γκάτσου, στο οποίο απήγγειλε ο ίδιος και το αφηγηματικό μέρος του τραγουδιού.

Από τη συναυλία δεν θα μπορούσαν να λείπουν στιγμές με πολιτική χροιά, όπως ο «Τσάμικος» των Χατζιδάκι-Γκάτσου και «Κάποτε θα ‘ρθουν» των Θεοδωράκη-Λευτ. Παπαδόπουλου, καθώς επίσης και το «Αυτά που θέλω να σου πω» από τις «Συντομογραφίες», οι στίχοι του οποίου –όπως είπε ο Μητσιάς (και είχε δίκιο)– ταιριάζουν με το ΔΝΤ!

«Αυτά που θα ‘θελα να ζω μου τα ‘χουν κλέψει ξένοι»
μπήκανε μέσα μου γυμνοί και βγήκανε ντυμένοι»

Στη συναυλία συμμετείχε η Νανά Μπινοπούλου, η οποία ερμήνευσε πολύ όμορφα τραγούδια όπως «Νύχτα» (Στ. Ξαρχάκου), «Περιμπανού» και «Μαριάνθη των ανέμων» (Μ. Χατζιδάκι), «Το στρείδι και το μαργαριτάρι» και το «Για την Ελένη» μαζί με τον Μανώλη Μητσιά, ενώ σε αρκετά τραγούδια του έκανε δεύτερες φωνές.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω τους πολύ καλούς μουσικούς που είναι μαζί του ανελλιπώς: τον Βασίλη Δρογκάρη στο ακορντεόν, τον Χάρη Μέρμηγκα στο μπάσο, τον Γιάννη Σαρίκο στα ντραμς, τον Παναγιώτη Σαμαρά στην κιθάρα, τον Ηρακλή Ζάκκα στο μπουζούκι και τον Αχιλλέα Γουάστωρ στο πιάνο και την επιμέλεια της ορχήστρας.

Μέσα στο φορτισμένο κλίμα των ημερών, μόλις λίγες μέρες μετά από τα συνταρακτικά επεισόδια στο Σύνταγμα, ο Μανώλης Μητσιάς κατέθεσε μία συγκλονιστική ερμηνεία στη «Λένγκω» του Γιάννη Μαρκόπουλου, κάνοντας το κοινό να ξεσπάσει σε χειροκρότημα στο στίχο: «κι αν μας κοιτάει με μανία και φωνάζει, τη βάζουν άλλοι με συμφέροντα πολλά/ Το όνειρο που φεύγει την τρομάζει, ν’ αναζητάει μια χαμένη ελευθεριά».


*Oι φωτογραφίες είναι της Χρύσας Σωφρονά

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!