Ο Μανώλης Λιδάκης & τα λαϊκά στο Περιβόλι τ’ ουρανού

(VIDEO & PHOTOS) Λίγο πριν το Πάσχα, στις 2 του Απρίλη, ο Μανώλης Λιδάκης άνοιξε την αυλαία των παραστάσεών του στο ιστορικό μαγαζί της Πλάκας.
Ο Μανώλης Λιδάκης & τα λαϊκά στο Περιβόλι τ’ ουρανού Φωτογραφία: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μαζί του, η Ευτυχία Μητρίτσα, μια νέα και ιδιαίτερα ταλαντούχα ερμηνεύτρια, που έχουμε «συναντήσει» στο παρελθόν, μέσω των δισκογραφικών εργασιών, αλλά και των συνεργασιών της. Επί σκηνής, επίσης, οι «χρόνιοι» συνεργάτες του μουσικοί, Νίκος Παπαναστασίου - πλήκτρα, ακορντεόν, ενορχηστρώσεις, Γιώργος Σπηλιόπουλος - μπουζούκι, Γιάννης Άννινος - ακουστικό μπάσο, Σπύρος Δέλτα - κιθάρα & Βασίλης Ραψανιώτης - βιολί.

Σ’ αυτή τη δεύτερη «σαιζόν», μέσα στον ίδιο χειμώνα και μετά την επιτυχημένη συνεργασία του με το Γιάννη Κότσιρα στο Levare Music Theater, ο Μανώλης Λιδάκης επιλέγει και ερμηνεύει - εκτός από τα δικά του, που τον καθιέρωσαν - τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, που χαρακτήρισαν φωνές του παρελθόντος, όπως ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, η Βίκυ Μοσχολιού, ο Νίκος Ξυλούρης και ο Στράτος Διονυσίου, τα περισσότερα δισκογραφημένα, μεταγενέστερα, και από τον ίδιο.

Όντας καθαρόαιμος λαϊκός τραγουδιστής, ο Λιδάκης καταφέρνει και πάλι να γοητεύσει, σε ένα ρεπερτόριο που κατέχει πολύ καλά, με «Τα τραγούδια που τον μάγεψαν». Εντύπωση μου προκάλεσε το πόσο «εστιασμένο» στον ερμηνευτή ήταν το κοινό, που δε σταμάτησε να ζητά δικά του τραγούδια - κι εκείνος, φυσικά, ανταποκρίθηκε δεόντως.

Ενδιάμεσα, η Ευτυχία Μητρίτσα προσφέρει την απαραίτητη γυναικεία πινελιά, αποδίδοντας υπέροχα τραγούδια της Βίκυς Μοσχολιού, της Μαρίκας Νίνου και άλλων μεγάλων γυναικείων φωνών, αλλά και κάποια από την προσωπική της δισκογραφία.

Όμορφος & ατμοσφαιρικός, διακριτικά διακοσμημένος με κεριά, και ο χώρος του μαγαζιού, που ανακαινίστηκε πρόσφατα. Το Περιβόλι τ’ Ουρανού, έχει φιλοξενήσει μεγάλους καλλιτέχνες στα χρόνια της λειτουργίας του και μπορεί να χαρακτηριστεί «ιστορικό». Να σημειωθεί πως λειτουργεί και για φαγητό, κάθε Παρασκευή & Σάββατο, από τις 22:00.

Από Πέμπτη 2 Απριλίου στο «Περιβόλι τ’ ουρανού», κάθε Παρασκευή και Σάββατο, εκτός από Μ. Παρασκευή & Μ. Σάββατο.

Περιβόλι του Ουρανού | Λυσικράτους 19, Πλάκα | Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2103235517 | Ώρα έναρξης μουσικού προγράμματος: 23:30

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!