Ο Λάκης Παπαδόπουλος παρουσίασε τα «Παιχνίδια Αγάπης»!

(VIDEO & PHOTOS) Σε χαρούμενη και εορταστική ατμόσφαιρα έγινε η παρουσίαση του νέου του CD με τίτλο «Παιχνίδια Αγάπης»,
Ο Λάκης Παπαδόπουλος παρουσίασε τα «Παιχνίδια Αγάπης»! Φωτογραφία: Μανώλης Χιώτης
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
του Λάκη Παπαδόπουλου, στο Public Café του Συντάγματος, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015.

Πρόκειται για μια πολύ όμορφη δουλειά, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ σε μουσική του ίδιου και στίχους των Μιχάλη Αβατάγγελου, Παντελή Αμπαζή, Λίνας Δημοπούλου, Σάννυς Μπαλτζή, Νίκου Μωραΐτη, Κυριάκου Ντούμου, Άκου Δασκαλόπουλου - ο οποίος, σημειωτέον, θα είχε και τα γενέθλιά του την ημέρα της παρουσίασης - και Λάκη Παπαδόπουλου, με τη συμμετοχή, στις ερμηνείες, πολλών σημαντικών καλλιτεχνών: Αρλέτα, Φοίβος Δεληβοριάς, Νατάσα Θεοδωρίδου, Μαρινέλλα, Πάνος Μουζουράκης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Πάριος, Μίλτος Πασχαλίδης, Διονύσης Σαββόπουλος, Πασχάλης Τερζής, Κώστας Χατζής.

Η εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών και πολλοί καλλιτέχνες, αλλά και εκπρόσωποι του τύπου, ξεκίνησε με την προβολή ενός μικρού αφιερώματος στη νέα έκδοση, σε σκηνοθεσία του Κώστα Αυγέρη.

Ακολούθησε ομιλία της Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρίας MINOS-EMI/UNIVERSAL, κυρίας Μαργαρίτας Μάτσα η οποία μεταξύ άλλων είπε: «Ο Λάκης Παπαδόπουλος τα τελευταία 35 χρόνια γράφει ιστορία στην ελληνική ροκ σκηνή και καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς εκπροσώπους της. Στην μακρά πορεία του όμως, πέρα από τα τραγούδια που έγραψε και τραγούδησε ο ίδιος, αμέτρητα είναι και τα τραγούδια που έχει γράψει και τα γνωρίσαμε με φωνές άλλων σπουδαίων ερμηνευτών. Ίσως είναι ο μόνος συνθέτης που έχει δώσει τραγούδια σε όλο το φάσμα των ελλήνων τραγουδιστών. Ήταν άλλωστε ο πρώτος ροκάς που συνεργάστηκε με λαϊκό τραγουδιστή, που δεν ήταν άλλος από τον Δημήτρη Μητροπάνο, όταν το 1988 έκαναν ντουέτο το «Για να σ’ εκδικηθώ». Πιστεύω πως μετά από 35 χρόνια καριέρας, αυτό που του δίνει την μεγαλύτερη δύναμη, εκτός βέβαια απ το ταλέντο του, είναι η καλλιτεχνική του ειλικρίνεια που είναι αφοπλιστική. Δεν έχει μπει ποτέ σε καλούπια, επαναστατεί σαν έφηβος και πολλές φορές να επιχειρηματολογεί σαν παιδί. Θα έλεγα ότι είναι μια κατηγορία από μόνος του, ευαίσθητος και πεισματάρης. Έτσι κάπως έγιναν «Τα παιχνίδια αγάπης», δεν έγιναν με πρόγραμμα. Δεν ήρθε δηλαδή μια μέρα ο Λάκης (όπως συνήθως γίνεται) με κάποια τραγούδια έτοιμα και με μια ιδέα π.χ. να κάνω ένα συμμετοχικό άλμπουμ. Το αντίθετο θα έλεγα. Το άλμπουμ που ήθελε να εκδώσει ήταν ένα άλλο με δεύτερες εκτελέσεις ξένων τραγουδιών, στο οποίο συμμετείχαν πολλοί άλλοι καλλιτέχνες και ερμήνευαν τραγούδια 70s, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά. Ήταν μάλιστα έτοιμο και το μόνο που ζητούσε ο άνθρωπος είναι κάποιον να του το κυκλοφορήσει. Με πολύ κόπο μεταπείστηκε (για λίγο είμαι σίγουρη) και έτσι άρχισε ένα ακούραστο πέρα δώθε μελωδιών, στίχων και ενορχηστρώσεων. Όταν ο Νεκτάριος με την Κατερίνα του είπαν της ιδέα της συμμετοχής διαφόρων καλλιτεχνών , ο πρώτος καλλιτέχνης που μπήκε στο παιχνίδι  ήταν ο Διονύσης Σαββόπουλος, αμέσως μετά ο Πασχάλης Τερζής ακολούθησε ο Μίλτος Πασχαλίδης και μετά άρχισαν να συρρέουν οι φίλοι και ήταν τόσοι που άρχισε να μην μένει τραγούδι για τον ίδιο τον Λάκη να ερμηνεύσει. Και επειδή όλα αυτά μοιάζουν γλυκά, μελωδικά και αγαπησιάρικα, πίσω από τις κάμερες επί ένα χρόνο φούντωναν τα πνεύματα, στήνονταν οι καβγάδες.  Γιατί ο Λάκης ενθουσιαζόταν αμέσως με όλα. Ήταν τόση η χαρά στο στούντιο που ξέχναγαν πολλές φορές το αποτέλεσμα! Κάποια τραγούδια ενορχηστρώθηκαν πολλές φορές. Γιώργο Ζαχαρίου και Νεκτάριε Κόκκινε σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας. Η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία αυτή μας κράτησε ζωντανούς και κυρίως μας θύμιζε κάθε μέρα τη χαρά της δουλειάς που κάνουμε και που με τα χρόνια χάνεται… Στα 13 αυτά τραγούδια, είμαι σίγουρη ότι ο καθένας θα βρει κάτι δικό του, γιατί κάθε τραγούδι έχει κάτι ξεχωριστό»!

Στη συνέχεια μίλησαν για το Λάκη και τα «Παιχνίδια Αγάπης» ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιώργος Τσάμπρας - συνεργάτης και φίλος του Λάκη επί σειρά ετών, ο Δημήτρης Βραχνός - δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός του Μελωδία 99,2 και ο Χρήστος Κάτσιος - εκπρόσωπος της εταιρείας Groupama Ασφαλιστική, που στηρίζει την κυκλοφορία του album, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Με τη χορηγία του CD του Λάκη Παπαδοπούλου, που συσπειρώνει τόσους καλλιτέχνες τεράστιου αναστήματος γύρω από ένα μήνυμα παιδικής διάθεσης και αγάπης, η Groupama Ασφαλιστική νοιώθει άλλη μια φορά υπερήφανη: αυτό που στηρίζει με το δίσκο αυτό είναι μια μουσική παρακαταθήκη υψηλού επίπεδου, αλλά και ένα έργο βάλσαμο «για τις καρδίες που τρόμαξαν και έχουν κουραστεί» για να δανειστώ τον τελευταίο στίχο του τραγουδιού με τίτλο «Ας πάψει το κλάμα»!»

Ο ίδιος ο Λάκης Παπαδόπουλος, συγκινημένος και ενθουσιασμένος ευχαρίστησε έναν - έναν όλους όσοι βοήθησαν για τη δημιουργία αυτής της δουλειάς, ενώ δεν παρέλειψε να αφιερώσει τα «Πικροσάββατα» στη σύζυγο του Δημήτρη Μητροπάνου, Βένια. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο γιο του Άγγελο, σπουδαστή εικαστικών, ο οποίος έφτιαξε το εξώφυλλο του cd. Στη συνέχεια, τραγούδησε για πάνω από μια ώρα μαζί με τους φίλους του Φοίβο Δεληβοριά, Μίλτο Πασχαλίδη & Νατάσα Θεοδωρίδου τραγούδια από το cd, αλλά και τους Γιάννη Γιοκαρίνη και Νίκο Ζιώγαλα, που είπαν μαζί του γνωστές αγαπημένες επιτυχίες τους.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!