Ο Γιώργος Νταλάρας σε συναυλία Αζερικής Μουσικής (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO & PHOTOS) Μια ξεχωριστή συναυλία Αζερικής μουσικής παρακολούθησαν όσοι παραβρέθηκαν χθες στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Η Νεανική Ορχήστρα Δωματίου της Μουσικής Ακαδημίας του Μπακού, με τη φιλική συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα, πραγματοποίησαν μια μουσική παράσταση με μουσική από το Αζερμπαϊτζάν. Η συναυλία είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πολύ περισσότερο για όσους δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με τη μουσική της συγκεκριμένης χώρας. Αυτό που εντυπωσίασε τους θεατές, αλλά και τους Έλληνες μουσικούς που συνέπραξαν με την ορχήστρα, ήταν τόσο η δεξιοτεχνία, όσο και το δέσιμο των μουσικών μεταξύ τους. 

Ο Γιώργος Νταλάρας τραγούδησε τρία κομμάτια από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, τα «Θεός αν είναι», «Σαν το μετανάστη» και το «Μη μου θυμώνεις μάτια μου». Μαζί του έπαιξαν μπουζούκια ο Γιώργος Μάτσικας και ο Κώστας Γεδίκης και πιάνο ο Γιώργος Παπαχριστούδης.

Την ορχήστρα διηύθυνε ο Fuad Ibrahimov ενώ η συναυλία αφιερώθηκε στη μνήμη του μαέστρου της Azad Aliyev, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες, στις 30 Μαρτίου. Πρέπει να σημειώσουμε πως η ορχήστρα ιδρύθηκε το 2011 και πήρε το όνομα του Uzeyir Hajibeyli, διάσημου Αζέρου συνθέτη και συγγραφέα του Εθνικού Ύμνου της Πρώτης Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν (1918-1920). Τα μέλη της ορχήστρας είναι νέοι βραβευμένοι σε διεθνείς διαγωνισμούς, νέοι επαγγελματίες μουσικοί και τραγουδιστές, ταλαντούχοι φοιτητές της Μουσικής Ακαδημίας του Μπακού. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει μελωδίες γνωστών Αζέρων και Ευρωπαίων συνθετών, συνεχίζοντας έτσι μια βαθιά ριζωμένη εθνική μουσική παράδοση που στην καρδιά της αναμειγνύει την Αζερική και Ευρωπαϊκή μουσική. Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο καθηγητής Farhad Badalbeyli, πρύτανης της Μουσικής Ακαδημίας του Μπακού.  

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε για τους σκοπούς του συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και συγκεκριμένα υπέρ της Τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Στις 12 Απριλίου η Ορχήστρα θα δώσει συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Φωτογραφίες: Mάρω Χρυσανθοπούλου. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως | Video: Θανάσης Γιώγλου

VideoΟ Γιώργος Νταλάρας με τη Νεανική Ορχήστρα Δωματίου της Μουσικής Ακαδημίας του Μπακού στη συναυλία Αζερικής μουσικής στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών στις 10 Απριλίου 2014.

Ακούγονται τα τραγούδια:
1)Θεός αν είναι (Goran Bregovic-Λίνα Νικολακοπούλου)
2)Σαν το μετανάστη (Ζουλφί Λιβανελί-Λευτέρης Παπαδόπουλος)
3)Μη μου θυμώνεις μάτια μου (Σταύρος Κουγιουμτζής)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!