Ο Γιώργος Νταλάρας με την Εστουδιαντίνα στο «Σταυρό του Νότου»

Αποκλειστικό βίντεο με καθαρή εικόνα και ήχο από την κονσόλα του ηχολήπτη!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πέρασαν κιόλας δυο βδομάδες από το βράδυ της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου, όταν ξεκίνησαν οι παραστάσεις της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας με πρώτο καλεσμένο τον Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος τραγούδησε, μεταξύ άλλων, τρεις δικές του συνθέσεις, η μία εκ των οποίων ανέκδοτη, τραγούδια από τη δισκογραφική του συνεργασία με την ορχήστρα και ακόμη, κάποιες, μάλλον ξεχασμένες στιγμές του Χρήστου Νικολόπουλου αλλά και παλιά ρεμπέτικα.

Οι παραστάσεις της Εστουδιαντίνας συνεχίστηκαν την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου με μια απρόβλεπτη, σε πρώτη ανάγνωση, σύμπραξη με έναν από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της τελευταίας 20ετίας, τον Ορφέα Περίδη. Και λέω πως η συνεργασία αυτή φαντάζει απρόβλεπτη αρχικά, γιατί αν δει κανείς καλύτερα το έργο του Περίδη, θα διακρίνει πως σε αρκετά από τα τραγούδια του, υπάρχουν στοιχεία τόσο από το παραδοσιακό όσο και από το λαϊκό τραγούδι. Σίγουρα το πάντρεμα αυτό είναι μια νέα πρόταση της ορχήστρας, που αν μη τι άλλο, μας έχει συνηθίσει σε συναυλίες και δίσκους με σοβαρό λόγο ύπαρξης και ακρόασης.

Στις επόμενες παραστάσεις στην παρέα προστίθεται η σπουδαία νέα τραγουδίστρια Ασπασία Στρατηγού και ο, επίσης νέος, ελπιδοφόρος τραγουδιστής και κιθαρίστας Απόστολος Μόσιος.

Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012 στη σκηνή του «Σταυρού του Νότου» θα ανέβει μια μοναδική ερμηνεύτρια, η οποία έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με την Εστουδιαντίνα, η Γλυκερία, ενώ στις 10 Ιανουαρίου, ο Γιάννης Κότσιρας θα ερμηνεύσει τραγούδια από τον δίσκο που ετοιμάζουν από κοινού με την Εστουδιαντίνα και θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό.

Οι παραστάσεις θα κλείσουν στις 17 Ιανουαρίου, με ένα νεότερο και ξεχωριστό καλλιτέχνη, το Γιάννη Χαρούλη.

Από την πρώτη μαγική βραδιά της 1 ης Δεκεμβρίου, έχουμε την ευκαιρία, να παρακολουθήσουμε σε αποκλειστικότητα, τρία στιγμιότυπα. Την «Κερύνεια» σε μουσική Παντελή Θαλασσινού και στίχους Πόλυ Κυριάκου, με τον Θοδωρή Μέρμηγκα και τον Ανδρέα Κατσιγιάννη, το «Φτερωτό μου τραγουδάκι», σύνθεση του Γιώργου Νταλάρα σε στίχους Κώστα Φασουλά και το «Εδώ δεν είναι Σαλονίκη» του Χρήστου Νικολόπουλου και του Λευτέρη Χαψιάδη με τον Γιώργο Νταλάρα.

Η ηχοληψία έγινε από τον Γιώργο Ζαγόρη και τον Παντελή Γιατζιτζόγλου, η λήψη της εικόνας από την Αγνή Δούναβη και η τεχνική επεξεργασία ήχου και εικόνας από τον υπογράφοντα.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Γιώργο Νταλάρα, τον Ανδρέα Κατσιγιάννη και την Αγνή Δούναβη για την ευγενή παραχώρηση του οπτικοακουστικού υλικού και την άδεια χρήσης του.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!