Ο Γιάννης Κότσιρας «Εκτός Προγράμματος» στο Ρυθμό (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(VIDEO & PHOTOS) Δύο ώρες με αγαπημένα τραγούδια, που έγιναν σχεδόν τρεις με το διάλειμμα και το encore. «Εκτός προγράμματος», δηλαδή
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
απ’ αυτά που ο Γιάννης Κότσιρας αγαπά, δικά του ή όχι, αλλά είναι πιο «εσωστρεφή» κι ακούγονται από ποτέ έως σπάνια στις παραστάσεις του. Τραγούδια που ο ίδιος, επικοινωνιακός κι εξωστρεφής, τραγούδησε ολόκληρα, προλογίζοντάς τα με τη μικρή τους ιστορία.

Με ντεκόρ κεριά κι επιτραπέζια φωτιστικά και «φόντο την ορχήστρα», δηλαδή τρεις από τους σταθερούς συνεργάτες του, τους Άκη Κατσουπάκη στο πιάνο, Βαγγέλη Μαχαίρα στο μπουζούκι, τζουρά, λαούτο & μαντολίνο και Κώστα Μιχαλό στις κιθάρες, ο ερμηνευτής παρουσίασε στον κατάμεστο Ρυθμό ένα καλοστημένο πρόγραμμα που ξεκίνησε με το ορχηστρικό «Βαλς της μικρής», από τον τελευταίο του δίσκο «Μουσικό Κουτί».

Ακούσαμε κομμάτια όπως τα «Όπου πας θα σε κοιτάζω», «Και πάλι παιδί», «Πώς θα πεθάνω εγώ για σένα», «Πώς μπορώ», «Αλεξάνδρεια», «Χάντρα Θαλασσιά», «Εφτά ποτήρια» κι άλλα πιο πρόσφατα, από το «Μουσικό Κουτί», όπως το «Δυο Ξένοι» & «Τα Μπλουζ των Βαλκανίων» που προορίζονταν, όπως μας είπε, για το «μεγαλύτερο τραγουδιστή που έχει συνεργαστεί ποτέ», αναφερόμενος στο Δημήτρη Μητροπάνο, ο οποίος και τον παρότρυνε να τα συμπεριλάβει σε προσωπικό του δίσκο – όπερ και εγένετο, αν και τελικά χωρίς τη συμμετοχή του Μητροπάνου. Δεν έλειψε, βεβαίως, το ολοκαίνουριο κι ακόμα ακυκλοφόρητο «Αυτός ο ήλιος» των  Θάνου Μικρούτσικου & Οδυσσέα Ιωάννου που θα περιλαμβάνεται στην επερχόμενη δουλειά του Γιάννη Κότσιρα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βγει στο διαδίκτυο και η επίσημη οπτικοποίησή του (videoclip).

Πολύ όμορφη έκπληξη η «Βροχή» των Θοδωρή Παπαδόπουλου & Γιώργου Λεκάκη, ένα μίνι αφιέρωμα στο ρεμπέτικο με τα «Κάθε βράδυ θα σε περιμένω» και το «Ο Μάρκος Υπουργός» του Μάρκου Βαμβακάρη, όπου ο Γιάννης Κότσιρας επανέφερε επί σκηνής το μπαγλαμαδάκι του, καθώς και το «Loosing my Religion» των REM, το μοναδικό ξενόγλωσσο τραγούδι που τραγούδησε εν μέσω των «Τα λόγια κομμάτια» και «Το Σεντόνι», σε μια ιδιαίτερη ενότητα που σκοπό είχε να δείξει τη «συγγένεια» των μουσικών δημιουργιών.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την αρτιότητα των μουσικών και βεβαίως, το πολύπλευρο ταλέντο του Γιάννη Κότσιρα συνέβαλαν στην πολύ όμορφη βραδιά, που θα επαναληφθεί για δύο ακόμα Σάββατα, στις 10 & 17 Μαΐου στον ίδιο χώρο.

Λίγο μετά, ο ερμηνευτής «επανενώνεται» με τη χειμερινή του παρέα, το Θάνο Μικρούτσικο & τη Ρίτα Αντωνοπούλου και ξεκινούν την κοινή, καλοκαιρινή τους περιοδεία, με πρώτο σταθμό το Θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης, στις 20 Ιουνίου 2014.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!