Ο Διονύσης Σαββόπουλος παρουσίασε τη δισκογραφική δουλειά «Αριστοφάνους Αχαρνής»

(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ) Ο Διονύσης Σαββόπουλος, οι χορωδίες του Μουσικού Ομίλου των Αρσακείων Σχολείων και η δισκογραφική…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

εταιρεία SUI GENERIS MUSIC αποτύπωσαν σε CD μια ενδιαφέρουσα εκδοχή της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Αχαρνής». Πρόκειται για τη ζωντανή ηχογράφηση μουσικής παράστασης που δόθηκε στο Ηρώδειο με τίτλο «Αριστοφάνους Αχαρνής - Τραγούδια για νέους κανταδόρους». Την εκδήλωση διοργάνωσαν τα Αρσάκεια Σχολεία στις 25 Σεπτεμβρίου 2011 στο Ηρώδειο, με στόχο την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών των Σχολείων. 
Η δισκογραφική δουλειά παρουσιάστηκε την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 σε σχετική συνέντευξη τύπου, που δόθηκε στη Στοά του Βιβλίου.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος ανέτρεξε νοερά στην εποχή που γράφτηκαν τα χορικά και η μουσική για τους «Αχαρνής» παρουσιάζοντας στο κοινό «μια φωτογραφία της δεκαετίας του ‘70», όπως είπε χαρακτηριστικά. Περιέγραψε το θαυμασμό του για τον Κάρολο Κουν και τα συναισθήματα που ένιωσε όταν ο μεγάλος θεατράνθρωπος του τηλεφώνησε τον Ιανουάριο του 1976 για να του αναθέσει τη μουσική για τους «Αχαρνής», που θα ανέβαζε το Θέατρο Τέχνης. «Ένιωσα σαν να μπαίνω σε ένα κήπο φτιαγμένο από τα υλικά των παιδικών μου ονείρων», επισήμανε ο κ. Σαββόπουλος.  

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις διαφωνίες με τους συνεργάτες του Θεάτρου που οδήγησαν στη ματαίωση της συνεργασίας τους και υπενθύμισε την πρώτη τελικά παρουσίαση της μουσικής από τους «Αχαρνής» το Δεκέμβρη του 1976 στη μπουάτ «Ρήγας» της Πλάκας, όπου η συμμετοχή των νέων τότε καλλιτεχνών Νίκου Ζιώγαλα, Πάνου Κατσιμίχα, Ηλία Λιούγκου, Σάκη Μπουλά, Νίκου Παπάζογλου, Μανώλη Ρασούλη και Μελίνας Τανάγρη στάθηκε η αφορμή για να δοθεί ο υπότιτλος στο δίσκο για τους «Αχαρνής» που εκδόθηκε το 1977 «Τραγούδια για νέους κανταδόρους», υπότιτλος που συνοδεύει και το cd της Sui Generis Music. 

Τέλος, έκανε μνεία στον δάσκαλο, Γιώργο Μπαμπινιώτη, ο οποίος του πρότεινε να κάνει αυτή τη συναυλία σε συνεργασία με τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, αλλά και στη δισκογραφική εταιρεία «Sui Generis Music», που τολμάει σε αυτή τη δύσκολη εποχή.
 
«Έχουν περάσει δυόμισι χρόνια από εκείνη τη μαγική βραδιά και έχει μείνει ένας γλυκός απόηχος, μια γλυκιά ανάμνηση που δεν θα σβήσει ποτέ γι’ αυτή τη μεγαλειώδη εκδήλωση», παρατήρησε η διευθύντρια χορωδιών των Αρσάκειων Σχολείων, Χριστίνα Βαρσάμη- Κούκνη. «Τα παιδιά πέρα από το μεγάλο ταλέντο του Διονύση Σαββόπουλου θαύμασαν την υπομονή και την ευγένειά του. Ο Σαββόπουλος αποδείχτηκε μεγάλος μαέστρος στην τέχνη του συναισθήματος», συμπλήρωσε η κ. Βαρσάμη- Κούκνη. 

Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε με παρουσίαση τραγουδιών από τη δισκογραφική δουλειά από μαθητές των χορωδιών των Αρσακείων Σχολείων, τους οποίους συνόδευσε ερμηνευτικά ο Διονύσης Σαββόπουλος


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!