Ο Νταλάρας σε εκδήλωση των Αστυνομικών Θεσσαλονίκης για τον Κουγιουμτζή

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚA VIDEO) Μια πρώτη γεύση από μια ξεχωριστή εκδήλωση - αφιέρωμα στο σπουδαίο συνθέτη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Όλα καλά κι όλα ωραία» στη Λέσχη Αστυνομικών Θεσσαλονίκης


Το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου η Λέσχη Αστυνομικών Θεσσαλονίκης διοργάνωσε μια τιμητική εκδήλωση για τον Σταύρο Κουγιουμτζή, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Συντονιστής του αφιερώματος ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Λέσχης Αστυνομικών Δημήτρης Αποστόλου, ενώ για τον Σταύρο Κουγιουμτζή μίλησαν ο Γιώργος Φεστερίδης (πρόεδρος της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης), ο δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας, ο στιχουργός Φίλιππος Γράψας, ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής και ο Γιώργος Νταλάρας, που ταξίδεψε από την Αθήνα μαζί με τη σύζυγό του Άννα, αποκλειστικά για το αφιέρωμα. Λίγο πριν τις ομιλίες προβλήθηκε ένα απόσπασμα από το βραβευμένο ντοκιμαντέρ για τον Σταύρο Κουγιουμτζή, που επιμελήθηκε ο Κώστας Μπλιάτκας.

Το μουσικό μέρος ανέλαβαν ο κιθαρίστας Κώστας Ματσίγκος με τον Ανδρέα Καρακότα που τραγούδησε μια σειρά από τα γνωστότερα τραγούδια του συνθέτη. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικής πλακέτας στη σύζυγο του Σταύρου Κουγιουμτζή Αιμιλία, η οποία, εμφανώς συγκινημένη, είπε δυο λόγια αγάπης για όλους τους συντελεστές.

Αξίζει να σημειωθεί, πως θέλοντας να δείξει ένα άλλο, διαφορετικό και πιο εξωστρεφές πρόσωπο και να έρθει πιο κοντά στον απλό πολίτη, αυτή ήταν η δεύτερη πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε η Λέσχη Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, μετά το τιμητικό αφιέρωμα για τον σπουδαίο καθηγητή Χρίστο Τσολάκη. Όπως επεσήμανε μάλιστα στην ομιλία του ο Γιώργος Νταλάρας, είναι ιδιαίτερα σημαντική η αλλαγή της νοοτροπίας των αστυνομικών, σε σχέση με τις παλαιότερες λογικές.

Ιδιαίτερα σημαντική επίσης η παρουσία πολλών μαθητών από τα γειτονικά σχολεία. Μοναδικές παραλείψεις στην άρτια, κατά τ’ άλλα διοργάνωση, η έλλειψη χώρου parking για τους συντελεστές και τα ηχητικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των ομιλιών.

Τα τεχνικά προβλήματα του ήχου ήταν και η αιτία που δεν ολοκληρώθηκε ακόμα η τεχνική επεξεργασία του video με τη μαγνητοσκόπηση του αφιερώματος. Παρόλα αυτά έχουμε έτοιμα τρία αποσπάσματα με την ομιλία του Γιώργου Νταλάρα, τη βράβευση και τα συγκινητικά λόγια της Αιμιλίας Κουγιουμτζή και ένα από τα τραγούδια που ακούστηκαν στην εκδήλωση, σε μια εκτέλεση, σχεδόν, «unplugged»…


Στο τρίτο video ο Κώστας Ματσίγκος παίζει κιθάρα και ο «δάσκαλος» σιγοντάρει -απρόβλεπτα- το «μαθητή», σε ένα από τα κλασικά του Σταύρου Κουγιουμτζή σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου…

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!