Ο «Αμανές» και το «Αντιλαλούν» του Μαργαρίτη στο Εντελαμαγκέν!

(ΑΚΟΥΣΕ) Μια δυνατή έκπληξη έζησαν οι θαμώνες του θρυλικού Εντελαμαγκέν στο Αιγάλεω που εμφανίζονται με επιτυχία ο Γιάννης Λεμπέσης, η Μαρία Κατινάρη και η
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
ορχήστρα Λαϊκή Στράτα το περασμένο Σάββατο 22 Νοεμβρίου. Ο σπουδαίος Λαϊκός τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης και η παρέα του με τους ηθοποιούς και το σκηνοθέτη του θεατρικού έργου «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» επέλεξαν το Εντελαμαγκέν για να ακούσουν όμορφα Ρεμπέτικα και Λαϊκά τραγούδια και να το ρίξουν λίγο έξω μετά το τέλος της παράστασης.

Μόλις οι θαμώνες του κατάμεστου Εντελαμαγκέν αντιλήφθηκαν την παρουσία του Μαργαρίτη, άρχισαν να χειροκροτούν και να «απαιτούν» να ανέβει στο πάλκο. Φυσικά ο Μαργαρίτης δεν ήταν δυνατόν να μην ανταποκριθεί και μόλις και μετά βίας ήπιε δυο γουλιές από το κρασάκι του και αμέσως βρέθηκε στο πάλκο δίπλα στο Λεμπέση και την Κατινάρη.

Αυτό ήταν! Για 3 ώρες τραγούδησε ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ κυριολεκτικά την «άμμο της θάλασσας». Από το «Αχ και να ‘ξερε τι χάνει όποιος δεν ακούει Τσιτσάνη» του Λεμπέση, όλες τις μεγάλες του επιτυχίες (Στο κελί 33, Πεθαίνω για σένα, Εσύ μου μιλάς στη καρδιά μου, Μα τι λέω...), παλιά ρεμπέτικα του Τσιτσάνη, του Μάρκου και του Παπαϊωάννου και ένα εκπληκτικό αμανέ σε δρόμο Χιτζάζ στο τραγούδι «Είδα και έπαθα κυρά μου».

Ήταν το Αιγάλεω, ήταν το Εντελαμαγκέν και η φιλία του Μαργαρίτη με τον αείμνηστο Σπύρο Ζαγοραίο, ήταν το ιδιαίτερο χρώμα της ορχήστρας του Λεμπέση και η φιλία και αλληλοεκτίμηση Μαργαρίτη -Λεμπέση, ήταν το γεγονός ότι ο Γιώργος Μαργαρίτης βρίσκεται στην καλύτερη φάση, ερμηνευτικά και φωνητικά, της καριέρας του, ήταν η συγκίνηση που βρέθηκε στις γειτονιές που ξεκίνησε την καριέρα του, ήταν η λατρεία και η αγάπη που ένοιωσε από τους θαμώνες του γεμάτου μέχρι και την τελευταία σπιθαμή χώρου… Μάλλον ήταν όλα μαζί!

Εμείς πάντως απολαύσαμε έναν ανεπανάληπτο Γιώργο Μαργαρίτη και φεύγοντας τα ξημερώματα από το Εντελαμαγκέν είπαμε: «Το Λαϊκό τραγούδι είναι εδώ ζωντανό, ακμαίο και δυνατό». Και φυσικά καταγράψαμε στο μαγνητοφωνάκι μας κάποια στιγμιότυπα, έστω και πρόχειρα, για να μπείτε έστω και νοερά στο κλίμα της αξέχαστης αυτής βραδιάς.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης στο Εντελαμαγκέν! 22 Νοεμβρίου 2014 - Ζωντανή Αυτοσχέδια Ηχογράφηση!
«Αντιλαλούν οι Φυλακές» του Μάρκου Βαμβακάρη & «Αμανές σε δρόμο Χιτζάζ» Το Μαργαρίτη  συντροφεύουν ο Γιάννης Λεμπέσης και η ορχήστρα του Λαϊκή Στράτα.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!