Νύχτες καλοκαιριού με την Ηρώ Σαΐα

(PHOTOS) Με μια ιδιαίτερη εμφάνιση ξεκίνησαν οι φετινές συναυλίες στο καλοκαιρινό Polis Art Café, δηλαδή στο Αίθριο της Στοάς Βιβλίου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Ηρώ Σαΐα μαζί με τον Νεοκλή Νεοφυτίδη στις ενορχηστρώσεις και το πιάνο και τον Ilya Algaer στο μπάσο, δημιούργησαν και παρουσίασαν ένα πρόγραμμα στο οποίο η μία εναλλαγή διαδέχονταν την άλλη, φτιάχνοντας μια αξιοζήλευτη λίστα τραγουδιών.

Πριν, όμως, αναφερθούμε στα κομμάτια που ακούστηκαν, αξίζει να πούμε ότι, επειδή ακριβώς αυτή η βραδιά ήταν η έναρξη των παραστάσεων για το καλοκαίρι του 2016 σε αυτόν τον χώρο, πρώτος μίλησε ο Βασίλης Χατζηιακώβου, τονίζοντας τη χαρά του για το γεγονός ότι ξεκίνησε με τους συγκεκριμένους εμφανιζόμενους αυτή η σεζόν και μάλιστα, με την παρουσία πολλών σημαντικών καλλιτεχνών στο κοινό (παρόντες ήταν ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Θοδωρής Γκόνης, ο Ντίνος Πετράτος, ο Κώστας Βαρότσος, ο Βαγγέλης Δούβαλης, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου και άλλοι πολλοί).

Όσον αφορά στο πρόγραμμα, όπως προαναφέρθηκε υπήρχαν πολλές εκπλήξεις και εναλλαγές.

Εκτός από τα ήδη γνωστά τραγούδια που ερμηνεύει η Ηρώ Σαΐα στις εμφανίσεις της (π.χ. κομμάτια από την προσωπική της δισκογραφία, όπως «Λευκό χαρτί» και «Γυναίκα τριαντάφυλλο»), η Ηρώ με τους δυο μουσικούς της εξέπληξαν τους παρόντες παίζοντας πολλά ελαφρώς -ή και καθόλου- παιγμένα σε ευρύ κοινό τραγούδια σαν τα «Έτσι όπως έμπαινε το φως» που είχαν πρωτοερμηνεύσει σε ντουέτο η Μαρία Δημητριάδη και ο Στέφανος Κορκολής ή την «Παντέρμη» των Μίκη Θεοδωράκη και Federico Garcia Lorka. Φυσικά όλοι χειροκρότησαν το τραγούδι «Δεν έχει αρχή» των Σταύρου Ξαρχάκου και Βαγγέλη Γκούφα, το οποίο ηχογραφήθηκε ξανά με τη φωνή της Σαΐα σε ενορχήστρωση Νεοκλή Νεοφυτίδη και με τη συμμετοχή στα λόγια του συνθέτη.

Οι «Νύχτες καλοκαιριού» με την Ηρώ Σαΐα και τους δυο εκπληκτικούς μουσικούς της θα παρουσιαστούν για τις τέσσερις επόμενες Δευτέρες στο Polis Art Café.

Σίγουρα, αυτές οι μουσικές παραστάσεις είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα ώστε να νιώσουν όσοι ζουν στην πρωτεύουσα ότι το καλοκαίρι μπαίνει με έναν πολύ όμορφο τρόπο.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!