Νίκος Πλατύραχος & Δημήτρης Λέντζος έριξαν «Μαύρη μπογιά στο μάρμαρο»

(VIDEO & PHOTOS) Οι δυο δημιουργοί παρουσίασαν τη νέα τους δουλειά με τους Γιώργο Νταλάρα, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Αφροδίτη Μάνου, Νεφέλη Φασούλη & Βίκυ Καρατζόγλου στο τραγούδι.
Νίκος Πλατύραχος & Δημήτρης Λέντζος έριξαν «Μαύρη μπογιά στο μάρμαρο» Φωτογραφίες: NDP Photo Agency
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τρία χρόνια μετά τα «Άστεγα», όπου είχε ευφυώς παντρέψει το ragtime με το ρεμπέτικο, ο Νίκος Πλατύραχος κυκλοφορεί το νέο κύκλο τραγουδιών του, σε στίχους του Δημήτρη Λέντζου, με τίτλο «Μαύρη μπογιά στο μάρμαρο».

Η παρουσίαση


Η επίσημη παρουσίαση του δίσκου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 3 Δεκεμβρίου, στην Κληματαριά της Πλατείας Θεάτρου, όπου κάθε Τετάρτη ο Νίκος Πλατύραχος παρουσιάζει μια περιπλάνηση στο «λαϊκό» του ρεπερτόριο, με αφορμή τα καινούργια του τραγούδια.

Πρόκειται για δεκατρία τραγούδια με σαφείς αναφορές στο λαϊκό και ρεμπέτικο, αλλά με τον χαρακτηριστικό τρόπο που ο συνθέτης τα σμίγει ευφάνταστα με άλλες δυτικές μουσικές επιρροές. Μπαγλαμάδες με ηλεκτρικές κιθάρες, φυσαρμόνικα με πιάνο και μπουζούκια, ακορντεόν και σαξόφωνο παίζουν μαζί, συνθέτοντας μια ασπρόμαυρη τοιχογραφία από συνθήματα που ξεθωριάζουν στα παγκάκια των Εξαρχείων, τα κρυφά σχολειά των ερώτων, την κραυγή μιας διαδήλωσης, τις συμμορίες της Αχαρνών κι Αριστοτέλους.

Τραγουδούν ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, η Βίκυ Καρατζόγλου, η Αφροδίτη Μάνου, ο Γιώργος Νταλάρας, η Νεφέλη Φασούλη και ο ίδιος ο Νίκος Πλατύραχος.

Οι ερμηνευτές έδωσαν όλοι το «παρών» και τραγούδησαν ζωντανά τα τραγούδια τους, με τη σειρά που ακούγονται στο δίσκο, που κυκλοφορεί από την MLK. Bonus το τραγούδι «Αχ ψυχή μου φυλλοβόλα» των ίδιων δημιουργών από τον Γιώργο Νταλάρα, που συμπεριλήφθηκε στα «Άστεγα». Τη βραδιά προλόγισε ο Γιώργος Μονεμβασίτης, ενώ για το δίσκο μίλησαν τόσο οι δημιουργοί του, όσο και οι τραγουδιστές.
201812041355000.8580 03122018 SMALL

Λίγα λόγια για την πρώτη ακρόαση


Σ’ αυτή την πρώτη ακρόαση, ξεχώρισα τα κομμάτια του Δημήτρη Ζερβουδάκη («Το αίμα στο πουκάμισο» και «Οι προφήτες & οι γκουρού») και το «Νεράιδα που με πότισες» με τον Γιώργο Νταλάρα, ένα απόσπασμα του οποίου μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί. Η Αφροδίτη Μάνου, παρά τη μικρή συμμετοχή της, νομίζω πως ήταν η πλέον κατάλληλη για το τραγούδι της, η Βίκυ Καρατζόγλου εξαιρετική κι εκφραστικότατη, ενώ η Νεφέλη Φασούλη αποτελεί αποκάλυψη για όσους την ακούν πρώτη φορά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν για να τιμήσουν τους συντελεστές πολλοί συνάδελφοί τους, δημοσιογράφοι και μουσικοί, μεταξύ αυτών ο Μιχάλης Τερζής, ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Φίλιππος Πλακιάς, ο Γιώργος Καγιαλίκος, ο πρόεδρος του Ogdoo Music Group και στιχουργός Νίκος Αναγνωστάκης και άλλοι, με το χώρο να αποδεικνύεται μικρός για να χωρέσει όλο τον κόσμο.

Θα ακολουθήσει αναλυτικότερη παρουσίαση του δίσκου από τον Θανάση Γιώγλου.

Στην παρουσίαση έπαιξαν οι μουσικοί:

Τάσος Γιαννούσης - μπουζούκι, μπαγλαμά, τραγούδι
Βαγγέλης Μαχαίρας - μπουζούκι, μπαγλαμά, κιθάρα, φωνητικά
Δημήτρης Κουφογιώργος - μπουζούκι, μπαγλαμά, κιθάρα
Βαγγέλης Ζωγράφος - κοντραμπάσο
Νίκος Πλατύραχος - πιάνο, τραγούδι

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση όπως μεταδόθηκε σε live streaming:

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!