Νικολόπουλος & Κορακάκης στο Βύρωνα

(4 ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Ο Χρήστος Νικολόπουλος & ο Βαγγέλης Κορακάκης παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Μαρτίου από τον πολιτιστικό οργανισμό του δήμου Βύρωνα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πρόκειται για ένα θεματικό αφιέρωμα στους δύο αυτούς δημιουργούς. Πολλές οι διαφορές που έχουν μεταξύ τους, τόσο στο ύφος όσο και στην προσωπικότητα αλλά και τις περιόδους που λειτούργησαν, αλλά ταυτόχρονα «μετρούν» ως κοινή συνισταμένη το καλό τραγούδι που έχει ως βασικό «εργαλείο» έκφρασης τον ήχο του μπουζουκιού. Σαφώς πιο βαριά η «σκιά» του Χρήστου Νικολόπουλου λόγω των μεγάλων και διαχρονικών τραγουδιών του, αλλά και των συνεργασιών του με μυθικά ονόματα του πενταγράμμου, όμως και ο νεότερος Βαγγέλης Κορακάκης έχει καταφέρει με τις μελωδίες και τους στίχους του να αφήσει τα δικά του χνάρια στο σύγχρονο μουσικό στερέωμα.

Πρωταγωνιστής και εργάτης ταυτόχρονα των αφιερωμάτων που διοργανώνονται στο πλαίσιο των πολιτιστικών βραδιών του Δήμου Βύρωνα, ο ερμηνευτής και μουσικός Κώστας Τριανταφυλλίδης ο οποίος έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια. Πραγματικά, στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» του Βύρωνα, που έλαβε χώρα εκδήλωση, άφησε σε όλους άριστες εντυπώσεις.

Μαζί του έπαιξαν οι μουσικοί:

Μιχάλης Σωτηράκης & Τάσος Σδρόλιας (μπουζούκι)
Χρήστος Ζιώρας (πιάνο)
Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν)
Βασίλης Μασσαλάς (κιθάρα, τραγούδι)
Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο)
Γιώργος Κατσίκας (τύμπανα)
Και η Μαρία Τσάμη στο τραγούδι

Κάποια στιγμή ανέβηκε στην σκηνή ο Χρήστος Νικολόπουλος συνοδεύοντας με το μπουζούκι του τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και τους μουσικούς σε καθιερωμένες «νικολοπουλικές» στιγμές ενώ ερμήνευσε και ο ίδιος το «Φούμα φούμα» σε στίχους του Πυθαγόρα. Μάλιστα τόνισε πως έγραψε ένα τραγούδι για το κάπνισμα που έγινε και επιτυχία ενώ ο ίδιος δεν έχει καπνίσει ποτέ στη ζωή του! Μου έκανε εντύπωση πως ο Νικολόπουλος, αρκετή ώρα νωρίτερα πριν τη συναυλία, έκανε «ζέσταμα» στο μπουζούκι…


Στη συνέχεια, πήρε θέση στη σκηνή ο Βαγγέλης Κορακάκης με το τζουρά του παίζοντας και τραγουδώντας το «Μάνα που ζω» ενώ συνυπήρξε και με το Χρήστο Νικολόπουλο και φυσικά με τον Κώστα Τριανταφυλλίδη, που ερμήνευσε δημιουργίες του.

Στο φινάλε, Νικολόπουλος, Κορακάκης και Τριανταφυλλίδης απέδωσαν τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη σε ένα «ομαδικό» κλίμα που ενώνει το «λαϊκό» του σήμερα με τις ρίζες του.

Πώς να μην περάσεις όμορφα μέσα σε αυτό το «πλαίσιο» και με αυτά τα «διαμάντια»! Συνοπτικά, μια ακόμη ιδιαίτερη εκδήλωση στο Δήμο Βύρωνα, που αξίζει συγχαρητηρίων και ευχών για ανάλογη συνέχεια.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!