«Να σου δώσω μια να σπάσεις» με τον Βασίλη Λέκκα & τον Πασχάλη Τσαρούχα

(PHOTOS) Πρεμιέρα έκανε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου η μουσικοθεατρική παράσταση «Να σου δώσω μια να σπάσεις» με τον Βασίλη Λέκκα & τον Πασχάλη Τσαρούχα.
«Να σου δώσω μια να σπάσεις» με τον Βασίλη Λέκκα & τον Πασχάλη Τσαρούχα Φωτογραφίες: Μαρία Φιλιππάκη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Βασίλης Λέκκας και ο Πασχάλης Τσαρούχας μαζί με τον Θωμά Στεργίου, την Ανδρομάχη Κοκτσίδη και τη Στέλλα Βαλάση, υπό την μουσική επιμέλεια του Παναγιώτη Στεργίου και τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Μαλισσόβα, έδωσαν μία παράσταση αφιερωμένη στο έργο και τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη, στις «Γραμμές». Μία παράσταση που λειτουργεί συγχρόνως ως προάγγελος της επικείμενης δισκογραφικής δουλειάς του Βασίλη Λέκκα, η οποία είναι επίσης βασισμένη στον Στέλιο Καζαντζίδη.

Άλλωστε, ο ίδιος ο Βασίλης Λέκκας είπε μεταξύ άλλων «Είναι η πρώτη παράσταση από ένα γεγονός που με απασχολεί πολλά χρόνια. Ήθελα να καταθέσω κι εγώ σαν ένας τραγουδιστής που προπονήθηκε με τη φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη, άσχετα που δεν το χαρακτηρίζει η μέχρι τώρα δισκογραφική πορεία μου. Η ιστορία του Καζαντζίδη με επηρεάζει και μένα βιωματικά, όπως ακριβώς λειτούργησε σε όλους τους ανθρώπους».
BASILHS LEKKAS 16
Ο Βασίλης Λέκκας αποτύπωσε το έργο του Καζαντζίδη μέσα από το προσωπικό του ύφος, με την αισθαντικότητα και το πάθος που τον χαρακτηρίζει ως ερμηνευτή, ενώ η συμβολή του ηθοποιού Πασχάλη Τσαρούχα, τόσο στο αφηγηματικό, όσο και στο ερμηνευτικό μέρος άφησε το προσωπικό της στίγμα στην παράσταση. Αξιοσημείωτη είναι και η συμμετοχή των Θωμά Στεργίου, Ανδρομάχης Κοκτσίδη και Στέλλας Βαλάση στο ερμηνευτικό κομμάτι. Αν και ο νεότερος του μουσικού σχήματος, ο Θωμάς Στεργίου, με χαρακτηριστική χροιά και καθαρή, λαϊκή φωνή, απέδωσε τον Καζαντζίδη με τρόπο μεστό κι αυθεντικά λαϊκό, ενώ η Ανδρομάχη Κοκτσίδη και η Στέλλα Βαλάση ξεχώρισαν κι αυτές με τη σειρά τους ειδικότερα στην ερμηνεία των ποντιακών και τούρκικων τραγουδιών αντίστοιχα – τα οποία αποτέλεσαν και την έκπληξη της βραδιάς.

Η χαρακτηριστική πενιά και τα καθηλωτικά ταξίμια του δεξιοτέχνη Παναγιώτη Στεργίου έδωσαν τη δική τους νότα στην παράσταση, ενώ συνολικά η ορχήστρα – αποτελούμενη από τους Νίκο Καινούργιο στην κιθάρα, Τάσο Κάντα στο ακορντεόν, Δημήτρη Στασινό στο μπάσο, Νίκο Τσιατσιούλη στα κρουστά και Κώστα Παπαδόπουλο στην ποντιακή λύρα - υπήρξε εξαιρετική. Η σκηνοθετική ματιά του Δημήτρη Μαλισσόβα αποδείχτηκε για άλλη μία φορά ευρηματική, καθώς και σε συνδυασμό με τη μουσική επιμέλεια – που έγινε από τον Παναγιώτη Στεργίου – δημιούργησε μία παράσταση άρτια, ισορροπημένη και σωστά δομημένη – που εκτός του μουσικού μέρους συμπεριέλαβε και κείμενα – γραμμένα από τον ίδιο τον Δημήτρη Μαλισσόβα, τα οποία αφηγήθηκε ο Πασχάλης Τσαρούχας, αλλά και ολιγόλεπτα βίντεο.
BASILHS LEKKAS 17
Συνολικά, πρόκειται για ένα πλούσιο μουσικοθεατρικό εγχείρημα, το οποίο αγγίζει ολόκληρη τη διαδρομή του Στέλιου Καζαντζίδη, και κατ’ επέκταση της ίδιας της σύγχρονης Ελλάδας, με τρόπο πολυδιάστατο και από το οποίο δεν λείπουν ο «Γυάλινος κόσμος», το «Υπάρχω», το «Άσπρο πουκάμισο», η «Ζιγκουάλα», το ποντιακό «Τσαμπασίν» και το «Rampi», οι αφηγήσεις, τα βίντεο και η ίδια η φωνή του Καζαντζίδη.

Τέλος, η μουσικοθεατρική παράσταση «Να σου δώσω μια να σπάσεις» θα συνεχιστεί και για τα επόμενα Σάββατα, αν και όπως σχολίασε ο Βασίλης Λέκκας «οι παραστάσεις θα μπορούσαν να συνεχιστούν για τα επόμενα πέντε χρόνια, αφού μία ολόκληρη ζωή δεν φτάνει για να καλυφθεί το έργο του Στέλιου Καζαντζίδη». 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!