Μωρά στη Φωτιά - Αποκλειστικές εικόνες από το μεγάλο πάρτι στο Κύτταρο, για τα 30 τους χρόνια!

Τριάντα χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ της θρυλικής μπάντας, Μωρά στη Φωτιά.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Στέλιος Σαλβαδόρ, ο ιδρυτής και αρχηγός του ιστορικού συγκροτήματος, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, ανέβηκε στην ιστορική σκηνή του κλαμπ Κύτταρο, έχοντας στα μάτια την ίδια με τότε φλόγα.

Η συναυλία άρχισε στις 12 παρά τέταρτο. Ο Σαλβαδόρ, αφηγήθηκε το πώς σχηματίστηκαν τα Μωρά στη Φωτιά, πιάνοντας μάλιστα την ιστορία από το 1983, όταν, φεύγοντας να πάει φαντάρος, υποσχέθηκε στον αδελφό του Γιώργο, πως όταν γυρνούσε θα έκαναν συγκρότημα...

«...και λέω στον Γιωργάκη, θα σου πάρω ένα σετ ντραμς και όταν γυρίσω θα είσαι ντράμερ και θα κάνουμε συγκρότημα. Και έτσι και έγινε παιδιά. Το 1985, λοιπόν, 84 ουσιαστικά, τον χειμώνα, τελειώνοντας, λείπει ένας κιθαρίστας... έχουμε το ρυθμ σέξιον, μπάσο εγώ, ντραμς ο αδελφός μου και γνωρίζω στην Βέροια που ζω, έναν πάνκη... είμαι ακόμα με την στρατιωτική στολή, ταχυδρόμος κιόλας, άκρως απορρήτου κλπ με μια τσάντα... και βλέπω έξω από ένα μαγαζί, έναν πάνκη ψηλό, με κίτρινα μαλλιά να γελάει ...έξω καρδιά... χαχαχα... και λέω αυτός είναι δικός μου... τον πλησιάζω, καταλαβαίνω ότι παίζει κιθάρα, έχει έρθει από την Θεσσαλονίκη και ζει στην Βέροια... λέω θα περιμένεις σε 25 μέρες απολύομαι, ξεκινάμε το συγκρότημα, όπως και έγινε... ήταν ο Δημήτρης Βασιλειάδης... ο Μπάννυ όπως τον λέγαμε τότε, δεν μπορούσε σήμερα να είναι μαζί μας, αλλά θέλει να μας κάνει ένα χαιρετισμό παιδιά... έγραψε ένα μικρό βίντεο για εκείνα τα χρόνια... ο Μπάννυ, ένας πολύ σκληροπυρηνικός πάνκης, τότε... στα 19 μας χρόνια... σήμερα φοβερός μουσικός στο κανονάκι, έχει σπουδάσει κλασική οθωμανική μουσική, έχει περάσει την δεκαετία του 90, στην Περσία, με Σούφι...».
morastifotia03.jpg
Και αφού ο Μπάννυ, από την μεγάλη οθόνη, χαιρέτησε την συναυλία, τα Μωρά στη Φωτιά, άρχισαν να παίζουν το θρυλικό πια τραγούδι...

Τέταρτη φορά που 'σαι 'κει
σ' αυτό το Μοτέλ της μιας νύχτας
το ποτήρι σου είναι αδειανό
κι αυτή σε κοιτάει σαν γάτα...

Λίγο λίγο, το κατάμεστο Κύτταρο, γινόταν ο χώρος μιας εκπληκτικής ροκ γιορτής. Οι θεατές ζούσαν το κάθε τραγούδι και ταξίδευαν νοερά, το έβλεπες αυτό καθαρά, στα πρόσωπά τους και τις κινήσεις. Ήταν εκεί και πενηντάρηδες που γνώρισαν σε πραγματικό χρόνο τα Μωρά στη Φωτιά, αλλά οι περισσότεροι ήταν νέα παιδιά στα είκοσι με τριάντα.
morastifotia08.jpg
Δεν άργησαν να αφεθούν σ’ αυτό το είδος χορού της φωτιάς, που ονομάζεται πόνγκο. Και τους έβλεπες να χοροπηδούν, πότε να αγκαλιάζονται και πότε γελώντας να σπρώχνουν ο ένας τον άλλον. Ζευγάρια φιλιόντουσαν τραγουδώντας, κοπέλες κι αγόρια με κλειστά μάτια παραδίνονταν στον ρυθμό, έκαναν κύκλους, σήκωναν τα χέρια με χαρά και όλοι γίνονταν ένα.

Στις δύο τη νύχτα, ο Στέλιος Σαλβαδόρ είπε το Μανιφέστο. Τότε, μπροστά από την μεγάλη φωτογραφία του ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ, στον τοίχο του κλαμπ, κάποιος άναψε ένα βεγγαλικό και ο χώρος κοκκίνισε. Σε όλα τα μάτια μπορούσες να δεις αυτό που λέγεται από τόσο παλιά και είναι αλήθεια: Rock n roll can never die!

Όλες οι φωτογραφίες: Μανώλης Νταλούκας

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!