Μοναδική μουσική εμπειρία η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Θερινό Χάραμα

(VIDEO & PHOTOS) Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την εξαιρετική συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο θερινό Χάραμα το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στο μαγευτικό χώρο του θερινού Χαράματος, μια απρόσμενα γλυκιά καλοκαιρινή βραδιά του Σεπτέμβρη, εκατοντάδες φίλοι του Αλκίνοου Ιωαννίδη απήλαυσαν σε κλίμα μυσταγωγίας τις ξεχωριστές μουσικές του προτάσεις. Η προσέλευση του κοινού ήταν μεγάλη και συνεχόμενη, πολλή ώρα αφότου είχε ξεκινήσει η συναυλία.

Το πρόγραμμα, αρκετά διαφορετικό από ότι περιμέναμε, με ορχήστρα καθαρά ακουστική και «πειραγμένες» ενορχηστρώσεις. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης συνομιλούσε με το κοινό, με το διακριτικό χιούμορ που τον χαρακτηρίζει, παρουσιάζοντας τα τραγούδια που ακολουθούσαν και πολλές από τις εμπειρίες των ταξιδιών τους.

Ξεκίνησε αναφερόμενος στην ορχήστρα με τα έγχορδα, εξηγώντας πως δεν θα ακουστούν ήχοι οργάνων, όπως τύμπανα, πλήκτρα, ηλεκτρικές κιθάρες και πνευστά, που εντυπωσιάζουν και καλύπτουν ατέλειες! Γύρω του οι Γιώργος Καλούδης στο τσέλο και τη λύρα, ο Μανόλης Πάππος στο μπουζούκι και το λαούτο, ο Φώτης Σιώτας στο βιολί και τη βιόλα και ο Δημήτρης Τσεκούρας στο κοντραμπάσο.

Ο ακουστικός ήχος των κομματιών στην αρχή προκάλεσε εντύπωση σε μέρος του κοινού που περίμενε ότι θα ακούσει τα αναγνωρίσιμα τραγούδια του ερμηνευτή. Ωστόσο, ήταν ο καταλύτης που δημιούργησε το κλίμα μυσταγωγίας στη βραδιά, με το κοινό καθηλωμένο, έως μαγεμένο να σιγοτραγουδά και να ταξιδεύει στους εξωπραγματικούς ήχους των εγχόρδων. Και σιγά σίγα έμπαιναν στο πρόγραμμα και τα αγαπημένα μας κομμάτια.

Το πρόγραμμα πλούσιο και δυνατό, με πιο πρόσφατα τραγούδια του ερμηνευτή, αλλά και διασκευές άλλων καλλιτεχνών όπως Μίκη Θεοδωράκη, Ορφέα Περίδη, Μάρκου Βαμβακάρη. Η συναυλία διήρκησε 2,5 ώρες, αλλά ο κόσμος κράτησε τον Αλκίνοο Ιωαννίδη άλλη μισή ώρα στη σκηνή με τραγούδια παλιά και αγαπημένα. Έκπληξη προκάλεσαν οι εξαιρετικές διασκευές στα δικά του κομμάτια και ιδιαίτερα στα πολύ γνωστά, όπως το «Όνειρο ήτανε», «Ο κόσμος που αλλάζει» και το «Θα ‘μαι κοντά σου όταν με θες», που έκλεισε με συγκίνηση τη συναυλία και εισέπραξε αποθεωτικό χειροκρότημα!

Η πιο δυνατή και συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν η αφιέρωση του κομματιού «Μικρή Βαλίτσα» σε όλους όσοι αναγκάζονται να αφήσουν την πατρίδα τους, όπου ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κατέβηκε από τη σκηνή, πλησίασε στο κοινό, και χωρίς φώτα και όργανα το τραγούδησε α καπέλα.

Η συναυλία που παρακολουθήσαμε δεν ήταν μια κοινή συναυλία. Ήταν μια συνάντηση από την οποία φύγαμε γεμάτοι. Ήταν μια πραγματική μουσική εμπειρία, που μας διέγειρε, και ενδεχομένως εκπαίδευσε, το αυτί και το συναίσθημα.

Ήταν η πιο γεμάτη γεύση που μπορούσε να μας αφήσει το καλοκαίρι, που το ίδιο βράδυ έφυγε.

Ευχές, από όλους εμάς στο θερινό Χάραμα, για έναν όμορφο χειμώνα και καλή αντάμωση στη γειτονία μας και πάλι το επόμενο καλοκαιράκι.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!