Μικρούτσικος, Θηβαίος & Πολυχρονίδη ένα βήμα πριν την πρεμιέρα τους

(PHOTOS) Οι πρόβες των τριών κορυφώνονται και η πρεμιέρα τους θα γίνει στις 28 Ιανουαρίου.
Μικρούτσικος, Θηβαίος & Πολυχρονίδη ένα βήμα πριν την πρεμιέρα τους Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
26/01/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Κίκα Α. Ρόκα
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Ο Θάνος Μικρούτσικος με νέο δίσκο στις μουσικές αποσκευές του, που έχει τίτλο «Στην ομίχλη των καιρών» και ερμηνεύτρια τη Μαριάννα Πολυχρονίδη & ο Χρήστος Θηβαίος με το πρόσφατο «Σιδερένιο νησί» του, φέτος ενώνουν τις δυνάμεις τους στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, ξεκινώντας τις παραστάσεις τους το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017.

Το απόγευμα της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου βρεθήκαμε εκεί, όπου Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Θηβαίος & Μαριάννα Πολυχρονίδη, μαζί με τους μουσικούς τους πραγματοποιούν εντατικές πρόβες. Σε ένα μικρό διάλειμμα, έπαιξαν για μας το «Αμάν στην τρέλα» του Θάνου Μικρούτσικου από την «Ομίχλη των καιρών» με τη Μαριάννα Πολυχρονίδη, σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, καθώς και τα «Άμλετ της σελήνης» (Θάνου Μικρούτσικου - Μάνου Ελευθερίου) & «Περικοπές ενός απόκρυφου Ευαγγελίου» (Χρήστου Θηβαίου) με το Χρήστο Θηβαίο.

Στη συνέχεια μίλησαν για τις παραστάσεις και το πρόγραμμα που θα μας παρουσιάσουν.

Πρώτος πήρε το λόγο ο Θάνος Μικρούτσικος: «Με το Χρήστο Θηβαίο έχω μια προϊστορία, που φτάνει τα 17 χρόνια. Πρωτοσυνεργαστήκαμε το 2000 και το 2002 οι παλιότεροι από σας ξέρετε ότι κάναμε μια δουλειά που είχε πολύ μεγάλη απήχηση και ουσία, τον «Άμλετ της σελήνης». Μέχρι το 2010-2011 δουλεύαμε μαζί συχνά, αλλά είχαμε να βρεθούμε από τότε. Όταν το καλοκαίρι άκουσα τον τελευταίο του δίσκο, το «Σιδερένιο νησί», εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ που τον πήρα τηλέφωνο και του είπα ότι, κατά τη γνώμη μου, έχει κάνει το σημαντικότερο απ’ όσα έργα έχουν κάνει Έλληνες τραγουδοποιοί της μετά από μένα γενιάς. Προσέξτε: Έλληνες τραγουδοποιοί έχουν κάνει μεγάλα τραγούδια και σπουδαίους κύκλους τραγουδιών. Εννοούσα ένα ολοκληρωμένο έργο, με αρχή, μέση και τέλος. Αυτό δεν είχε γίνει και το έκανε ο Θηβαίος. Όταν αργότερα μπήκα στο στούντιο κι άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά το έργο το δικό μου με τη Μαριάννα Πολυχρονίδη, διαπίστωσα μια συνάφεια με το έργο του Χρήστου, σαν από το ένα έργο να βγαίνει το άλλο, χωρίς να έχουν καμία σχέση τα τραγούδια σαν φόρμα, σαν μουσική και σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ καλό, σε ένα χώρο όπως είναι το Γυάλινο, να παρουσιάσουμε τα δύο έργα στο πρώτο μέρος - που είναι τόλμημα για μουσική σκηνή αυτό - την «Ομίχλη των καιρών» με τη Μαριάννα & το «Σιδερένιο νησί» με το Χρήστο. Στο δεύτερο μέρος, βέβαια, θα παρουσιάσουμε τραγούδια που έχει αγαπήσει πάρα πολύ ο κόσμος, εδώ και δυο ή και μερικές φορές και τρείς γενιές. Τραγούδια δικά μου, Καββαδίες, Αλκαίους, Ρόζες, Πιρόγες, τραγούδια του Χρήστου από την πρώτη του δουλειά που έχουνε γίνει κλασσικά πια, τραγούδια άλλων συνθετών που τραγούδησε και βεβαίως τον «Άμλετ της σελήνης». Με τη Μαριάννα κάνουμε αρκετό Καββαδία, γιατί τη γνώρισα όταν κάναμε τον Καββαδία στο Badminton και με εντυπωσίασε η σκηνική της παρουσία. Όταν της ζήτησα να έρθει σπίτι να κάνουμε δουλειά, με εντυπωσίασε το γεγονός ότι μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μπορούσε να καλύψει πράγματα που άλλοι θα χρειάζονταν χρόνια. Έτσι κάναμε το δίσκο αυτό κι έτσι έχω δυο συμπαραστάτες, αλλά και τους εκπληκτικούς μουσικούς μας. Μουσική κάνουμε παιδιά και δεν έχουμε πίσω μας κάποιους απλώς καλούς επαγγελματίες, έχουμε δημιουργικά πρόσωπα, που τα δίνουν όλα ήδη από την πρόβα. Είμαστε ευτυχείς, στους δύσκολους αυτούς καιρούς, που ξεκινάμε αυτή την παράσταση και νομίζω - από ένστικτο σας το λέω αυτό - ότι θα έχει δρόμο μπροστά της και πέρα από το Γυάλινο».
imastanprova13.jpg
Η Μαριάννα Πολυχρονίδη, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου περιέγραψε την εμπειρία της στο πλάι του Θάνου Μικρούτσικου & του Χρήστου Θηβαίου: «Μεσολάβησε ένα διάστημα σχεδόν ενός χρόνου που δουλεύαμε κάθε βδομάδα στο σπίτι του κ. Μικρούτσικου κι απ’ αυτό γεννήθηκε η «Ομίχλη των καιρών». Από την παράσταση εκείνη και μετά δεν ξαναδούλεψα στο θέατρο, πολύ συνειδητά, γιατί ήθελα να ρίξω μεγαλύτερη βαρύτητα σ’ αυτό που ήταν να γίνει εδώ. Βγήκε, λοιπόν, ο δίσκος, τα πρώτα μηνύματα που παίρνουμε είναι πολύ ωραία και ενθαρρυντικά και ξεκινώντας τις πρόβες εδώ, είχα μεγάλη αγωνία γιατί ναι μεν είχα ξαναβρεθεί σε μουσικές σκηνές, αλλά ποτέ ξανά δεν είχα τόσο μεγάλο μερίδιο «ευθύνης». Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο τρόπος που αυτοί οι δύο άνθρωποι στέκονται απέναντί μου είναι πολύ συγκινητικός. Δεν έχω λόγια, με κάνουν να νιώθω πάρα πολύ ασφαλής, όπως φυσικά και οι μουσικοί. Ανυπομονώ να έρθει το Σάββατο».
imastanprova12.jpg
Τέλος, ο Χρήστος Θηβαίος είπε: «Χαίρομαι πολύ που συνεργαζόμαστε με τη Μαριάννα και να της απαντήσω ότι αν δεν υπάρχει αύριο, υπάρχει σήμερα. Γι’ αυτό και είμαστε ευτυχισμένοι κι εγώ και ο Θάνος που συνεργαζόμαστε ξανά μεταξύ μας και είναι μαζί μας η Μαριάννα Πολυχρονίδη. Να πω επίσης ότι αυτό το καλοκαίρι ήταν καταλυτικό, γιατί εκπλήρωσα το όνειρο που είχα εδώ και οχτώ χρόνια, να κάνω αυτή τη δουλειά πάνω στην εξέγερση των μεταλλωρύχων της Σερίφου, της 21ης Αυγούστου 1916 για τα εργασιακά δικαιώματα και μια καλύτερη κοινωνία. Μιλήσαμε με το Θάνο, άκουσα μετά τα τραγούδια της «Ομίχλης των καιρών» κι έτσι είμαστε εδώ ολόψυχα, όλοι μαζί και σας περιμένουμε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο».
imastanprova14.jpg
Επικεφαλής της ορχήστρας ο Θύμιος Παπαδόπουλος με τα πνευστά του, αλλά και ο Μάξιμος Δράκος με τα πλήκτρα του, ο Πέτρος Βαρθακούρης στο μπάσο και στις κιθάρες, ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος στα τύμπανα κι όπως πάντα ο Θάνος Μικρούτσικος στο πιάνο. Τα φώτα της παράστασης έχει σχεδιάσει η Κατερίνα Μαραγκουδάκη και τον ηχητικό σχεδιασμό έχει κάνει ο Γιώργος Κορρές.

Info:


Από το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο
Ώρα έναρξης: 22:30

Τιμές

13 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar
15 ευρώ με ποτό στο bar
Φοιτητές - Άνεργοι, 10 ευρώ

Τραπέζι

65 ευρώ φιάλη κρασί | 2 άτομα
125 ευρώ φιάλη ποτού | 4 άτομα
Ελάχιστη κατανάλωση στο τραπέζι 20 ευρώ
ΑΜΕΑ: 20% έκπτωση

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr, 11876, σε όλα τα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
τηλ. 210 9315 600

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!