«Μια φωνή μύθος» - Ένα αφιέρωμα στη Στέλλα Γκρέκα στο Badminton

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Badminton ένα συγκλονιστικό αφιέρωμα στη μεγάλη κυρία του ελληνικού…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
19/12/2013

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
τραγουδιού Στέλλα Γκρέκα. Λίγο πριν τα 92 της χρόνια (γεν. 1/4/1922) απέδειξε σε 2.000 περίπου θεατές που την καταχειροκρότησαν, πως η φωνή της περιμένει αλώβητη, μεστή, γεμάτη, συγκινητική.
Η μουσική παράσταση που έγινε προς τιμή της είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονταν το κοινό για να καταλάβει το τραγουδιστικό της μέγεθος και να μάθει πολλά για τη ζωή της. Τα κείμενα, το πρόγραμμα, τη σκηνοθεσία, τη σκηνογραφία και τα video της παράστασης, επιμελήθηκε ο Μιχάλης Κουμπιός. Τις χορογραφίες η Μαρία Θωμοπούλου. Τις ενορχηστρώσεις οι Παναγής Μπαρμπάτης, Γιάννης Τσέρτος, Βασίλης Βασιλειάδης.

Την εξαιρετική Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, που πραγματοποίησε την παρθενική της εμφάνιση, διεύθυνε με το γνωστό του πάθος, ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης. Τραγούδησαν και στάθηκαν αντάξια δίπλα στη Στέλλα Γκρέκα, η Καλλιόπη Βέττα, ο Μπάμπης Βελισσάριος κι η Ελένη Βουδουράκη. Εξαιρετικός ως κομπέρ – ραδιοφωνικός παραγωγός ο Άγγελος Παπαδημητρίου ο οποίος απέσπασε πολλά χειροκροτήματα κι ως τραγουδιστής.

Το σκηνοθέτη, ποιητή και στιχουργό Ορέστη Λάσκο ζωντάνεψε με την φωνή του ο Μιχάλης Κουμπιός. Να σημειωθεί πως παρουσιάστηκε κι ένα καινούργιο τραγούδι με τον τίτλο «Έλα Στέλλα» σε στίχους που έγραψε το 1947 ο Ορέστης Λάσκος και μελοποίησε κατά επιθυμία της Στέλλας Γκρέκα πριν λίγες μέρες ο Μιχάλης Κουμπιός. Το τραγούδι έκλεισε το πρώτο μέρος κι ερμήνευσε ο Μπάμπης Βελισσάριος.

Στην κυρία Στέλλα Γκρέκα δόθηκαν τιμητικές πλακέτες κι αναμνηστικά για την προσφορά της στο Ελληνικό τραγούδι από τον πρόεδρο του Θεάτρου Badminton κ. Μιχάλη Αδάμ και την πρόεδρο της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας κα Ελένη Κονοφάου. Μια πολύ ωραία βραδιά που αποδόθηκαν αριστοτεχνικά τα ρομαντικά τραγούδια μεγάλων συνθετών που ταυτίστηκαν με τη μυθική φωνή της Στέλλας Γκρέκα. Μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε όλους όσοι παραβρέθηκαν.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!