Μελίνα Κανά & Μπάμπης Στόκας: Ένα ταιριαστό δίδυμο

(PHOTOS) Η «χημεία» των τραγουδιστών, όπως περνάει κάτω, είναι εκπληκτική. Ακόμα και όταν λέει ο ένας τα τραγούδια του άλλου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ένας αστικός μύθος λέει ότι στη Θεσσαλονίκη τα live είναι πιο «άγρια». Ειδικά από τους καλλιτέχνες που έχουν την «έδρα» τους στη συμπρωτεύουσα. Λέει, μάλιστα, ο μύθος πως οι άνθρωποι (το ακροατήριο, δηλαδή) είναι πιο «ανοιχτοί» και «γλεντζέδες» και δεν ακολουθούν (ακόμα και στη διασκέδασή τους) τους ρυθμούς τους αθηναϊκούς. Δεν υπάρχει φούρια. Δεν ξέρω. Αυτές οι γενικότητες και οι ανθρωπολογικές παρατηρήσεις «στο πόδι», μόνο στο πλαίσιο του αστικού μύθου ευδοκιμούν και μόνο ως τέτοιοι χαρακτηρίζονται.

Κοιτώντας πίσω, όμως, αλλά και στην εμφάνιση της Μελίνας Κανά και του Μπάμπη Στόκα στο Block 33, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, εδώ στη Θεσσαλονίκη, μάλλον ενισχύω μέσα μου τον αστικό μύθο που προανέφερα. Βέβαια, το ρόλο του σίγουρα έχει παίξει και το γεγονός ότι, ακόμα και αν έχεις ανεβεί για δουλειά στη Σαλονίκη, όντας «εκτός έδρας», αντιμετωπίζεις όλη την κατάσταση σαν «απόδραση από την καθημερινότητα». Και αυτό δίνει πλεονέκτημα στις δραστηριότητές σου.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν υποκειμενικές επισημάνσεις του επισημαίνοντος. Εκτός, όμως, από αυτές, υπάρχουν και αντικειμενικά μεγέθη. Έχουμε και λέμε, λοιπόν: πρόγραμμα πλούσιο και απολαυστικό. Ταυτοχρόνως συγκινητικό, καλοτραγουδισμένο και καλοπαιγμένο από ορχήστρα «βαρβάτη». Ενδεχομένως σε υψηλότερες στάθμες έντασης (τόσο σε επίπεδο φωνής, όσο και σε επίπεδο ορχήστρας), αλλά αυτό είναι ίδιον της πόλης (και όποιον και να ρωτήσεις θα στο πει): παίζουν δυνατά οι μπάντες στη Θεσσαλονίκη. Πιο δυνατά, τουλάχιστον, από τις αντίστοιχες (ακόμα και ίδιες) μπάντες στην Αθήνα. Η «χημεία» των τραγουδιστών, όπως περνάει κάτω, είναι εκπληκτική. Ακόμα και όταν λέει ο ένας τα τραγούδια του άλλου (π.χ. τις «Απλές κουβέντες» η Κανά και τα «Μεταξωτά» ο Στόκας), δεν χάνεται το μέτρο και η καλλιτεχνική στόχευση.
IMG 2342 SMALL
Η Μελίνα Κανά διανύει εξαιρετική περίοδο, ιδιαιτέρως προς την κατεύθυνση «πυρπόλησης» του θυμικού του ακροατή. Συχνά, αρκεί μια λέξη της μέσα σε ένα τραγούδι για να σε κάνει να «σπάσεις». Από την άλλη, ο Μπάμπης Στόκας έχει στόφα ερμηνευτή και γκάμα ρεπερτορίου μεγάλη που τον βοηθά να κερδίζει εντυπώσεις και χειροκρότημα.

Ανάμεσα σε αγαπημένα και πασίγνωστα τραγούδια και σε ένα πρόγραμμα που «κυλάει» αβίαστα, λοιπόν, ο επισκέπτης χάνει την αίσθηση του χρόνου. Δεν κατάλαβα πως πέρασε η ώρα. Και, επίσης, ξελαρυγγιάστηκα από το τραγούδι, με περίτρανη απόδειξη την αφωνία της επόμενης μέρας. Ήταν τόσο ωραία, να φανταστείτε, που καθόλου δε με ενόχλησε το «στριμωξίδι» των τραπεζιών.

Καταλήγοντας: άχαστο το σχήμα. Όπου τους πετύχετε, βουρ.
IMG 2343 SMALL

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!