Με τη Γεωργία Νταγάκη & τον Γιώτη Κιουρτσόγλου στο Faust

(VIDEO & PHOTOS) Η επιμονή ενός φίλου με έφερε πριν λίγες ημέρες στο κατώφλι του Faust για να ακούσω για πρώτη φορά ζωντανά σε δικό της Live τη Γεωργία Νταγάκη.
Με τη Γεωργία Νταγάκη & τον Γιώτη Κιουρτσόγλου στο Faust Φωτογραφία: Μάρω Χρυσανθοπούλου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πιστός ακόλουθος εκείνος από τη μία, με εντελώς παρθένα αυτιά εγώ από την άλλη. Οφείλω να σημειώσω ότι στο τέλος τα συναισθήματά μας και οι απόψεις μας συνέκλιναν πλήρως. Η Γεωργία Νταγάκη με συνεπήρε από την πρώτη νότα ως την τελευταία. Παρότι οι μπάσες φωνές με «δυσκολεύουν» λίγο, σε αυτή τη περίπτωση ομολογώ ότι το μόνο στο οποίο δυσκολεύτηκα ήταν να πιάσω τη φωτογραφική μου μηχανή, μιας και δεν ήθελα να χάσω καμιά στιγμή!

Ακούγοντας εκ των υστέρων αναλυτικά το δίσκο της, θα προσθέσω ότι και η Νταγάκη ανήκει στους καλλιτέχνες εκείνους που αναδεικνύουν στο Live τα τραγούδια τους και αξίζει οπωσδήποτε να το επιδιώξει κανείς, ειδικά όταν πρόκειται για καλλιτέχνες με πιο «ψαγμένες» επιλογές σε ζωντανές εμφανίσεις και συνεργασίες. 

Στο Live της Δευτέρας 18 Μαΐου 2015 στο Faust, στο πλευρό της ήταν ο Γιώργος Κονής στα πλήκτρα και ως καλεσμένος της βραδιάς ο εκπληκτικός Γιώτης Κιουρτσόγλου στο μπάσο. Μακάρι να είχα καταγράψει κάποια σόλο και ορχηστρικά, με παιξίματα που πραγματικά ξεσήκωσαν το μαγαζί! Ουσιαστικά ήταν ένα Live-γιορτή για την ίδια, μιας και το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ «Phobie» μπήκε στο Top 20 του καταλόγου της World Music Charts of Europe!

Με τραγούδια του δίσκου αρχικά και ορισμένες διασκευές τους με τον Κιουρτσόγλου να «ζωγραφίζει» μαζί με την εκστασιασμένη Νταγάκη να τον συνοδεύει με τη λύρα της, αλλά και κλασσικότερα κομμάτια της ελληνικής δισκογραφίας, με το Σαββόπουλο να έχει την τιμητική του, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της βραδιάς. Δύο φορές όλο το Faust τραγούδησε και συνόδευσε την Νταγάκη στο «Δε λέει η καρδιά να μάθει», που το ζούσε ολοκληρωτικά και μέσα από την ψυχή της, με ένα μόνιμο πλατύ και γλυκό χαμόγελο.

Με το ίδιο που έφυγα κι εγώ, γιατί έτσι νιώθει κανείς όταν «ανακαλύπτει» νέους ήχους, μουσικούς, τραγουδιστές και ανθρώπους σαν τη Γεωργία Νταγάκη. Επόμενη στάση, την ερχόμενη Τετάρτη 27 Μαΐου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, σε μία συναυλία του περιοδικού «Σχεδία».

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!