«Μαζί αυτοσχεδιάζουμε» - Γενική Πρόβα στο Ζυγό (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & VIDEO) Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μίλτος Πασχαλίδης, Δήμητρα Παπίου και το συγκρότημα Opera Chaotique αποτελούν το «καστ» της…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

μουσικής παράστασης με τίτλο «Μαζί αυτοσχεδιάζουμε» που ανοίγει την αυλαία απόψε 16 Νοεμβρίου και θα ανεβαίνει κάθε Παρασκευή και Σάββατο στην ιστορική σκηνή του Ζυγού στην Πλάκα. Χθες πραγματοποιήθηκε η γενική πρόβα του σχήματος. Ήμασταν εκεί και… μας άρεσε!

Στο πρώτο πρόγραμμα, οι Opera Chaotique κάνουν τα… δικά τους κι εναλλάσσονται επί σκηνής με τους ερμηνευτές, ενώ στο δεύτερο οι ερμηνευτές αναλαμβάνουν πλήρως και αυτοσχεδιάζουν την έκβαση του προγράμματος, παρέα με το κοινό. Εξαιρετικοί μουσικοί, πολύ καλές ερμηνείες. Κανείς στο σχήμα, άλλωστε, δεν είναι τυχαίος. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έφερε κοντά μας, μέσω της τεχνολογίας, αγαπημένους ξένους, όπως τον Tonino Carotone, Adamo & Piluka, ο Μίλτος Πασχαλίδης με την κιθάρα του μας τραγούδησε γνωστά κι αγαπημένα κομμάτια, δικά του και άλλων. Η Δήμητρα Παπίου, μια αποκάλυψη, εξαιρετικές ερμηνείες, θεατρικότητα στην παρουσία της, αναμφισβήτητα από τις καλύτερες στιγμές του προγράμματος. Συνδετικός κρίκος όλων, ο απολαυστικότατος Δημήτρης Σταρόβας, υπέροχος με την κιθάρα του, ξεκινάει με Led Zeppelin για να καταλήξει στη… τσικουλάτα, επειδή μπορεί!

Το χιούμορ διάχυτο σε όλη τη διάρκεια της παράστασης και δε θα αναφερθώ στις ατάκες που ακούστηκαν, γιατί πολύ απλά πρέπει να τις ακούσετε. Θα σταθώ μόνο στον τρόπο που επέλεξε ο Μίλτος Πασχαλίδης για να τιμήσει (θεωρώ) το Δημήτρη Μητροπάνο. Ενώ τραγουδούσε το Νεοέλληνα του Τζίμη Πανούση παράφρασε το στίχο για να πει «Θέλω να γίνω σαν Αμερικάνος, μ’ αρέσει φανερά κι ο Μητροπάνος». Επίσης, δεν έχει νόημα να πούμε τι ακούσαμε, γιατί μάλλον σήμερα θα ακούσετε άλλα, ή καλύτερα και άλλα, αυτοσχεδιάζοντας μαζί με το σχήμα.

Η μουσική & το χιούμορ είναι ότι μας έχει απομείνει για να αντισταθούμε σ’ αυτό που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και τελικά, θα πρότεινα να αυτοσχεδιάσετε όντως με το παρεάκι αυτό. Δείτε λίγες φωτογραφίες κι ένα μικρό, βιντεοσκοπημένο απόσπασμα από τη χθεσινή βραδιά.

Παίζουν: Αμπράζης Άκης - μπάσο, Ιωαννίδης Λεωνίδας - πνευστά & κρουστά, Καλαντζάκος Νίκος - πιάνο, Μεσσήνη Λητώ - σοπράνο, Πάχου Μιρέλλα - πλήκτρα & ακορντεόν, Παργινός Σταύρος - τσέλο, Σινογιάννης Δημήτρης - κιθάρες, Σπυρόπουλος Φίλιππος - τύμπανα.

Την ηχοληψία της αίθουσας κάνει ο Γιώργος Καραγιαννίδης & την

ηχοληψία σκηνής ο Στρατής Καραδημητράκης. Το σχεδιασμό των φώτισμών έκανε ο Περικλής Μαθιέλλης και το χειρισμό ο Λευτέρης Μάλλιος.

Μουσική Σκηνή «ΖΥΓΟΣ»
Κυδαθηναίων 22, Πλάκα
Τηλ. κρατήσεων: 210.32.41.610

Ώρα έναρξης: 22.30

Τιμή εισιτηρίου: 12€ με ποτό στο bar
Τιμή φιάλης σε τραπέζι: 120€ (ανά 4 άτομα)
Τιμή φιάλης κρασιού: 60€ (ανά 2 άτομα)

Φωτογραφίες: Πάνος Παπαϊωάννου
Video: Κίκα Α. Ρόκα


 

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!