Μάτσας, Φωτάκη & Βελεσιώτου σε πρώτη ακρόαση!

(PHOTOS) Παρουσιάστηκε ο νέος δίσκος «Είδα του τρελού τα κλάματα», σε μουσική Μίνωα Μάτσα & στίχους Ελένης Φωτάκη, με τη Φωτεινή Βελεσιώτου!
Μάτσας, Φωτάκη & Βελεσιώτου σε πρώτη ακρόαση! Φωτογραφία: Μαρία Φιλιππάκη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο νέος δίσκος με 8 τραγούδια και γενικό τίτλο «Είδα του τρελού τα κλάματα» παρουσιάστηκε την 29η Απριλίου στο χώρο του Gazarte, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων. Η καινούρια αυτή δισκογραφική δουλειά, που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες και στην οποία συναντιούνται για άλλη μια φορά ο Μίνως Μάτσας και η Ελένη Φωτάκη, είναι και η πρώτη προσωπική, ολοκληρωμένη δουλειά της Φωτεινής Βελεσιώτου.

Νωρίς το βράδυ ξεκίνησε η παρουσίαση, με σύντομα τα λόγια της Μαργαρίτας Μάτσα, που καλωσόρισε το νέο «μέλος» στην οικογένεια της Minos, καθώς και της Φωτεινής Βελεσιώτου και του Μίνωα Μάτσα, από τα οποία αξίζει να τονιστούν δυο λέξεις του τελευταίου, που επιβεβαιώνονται με την ακρόαση του δίσκου: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, σ’ αυτήν την εποχή της τρέλας και της ανοησίας που ζούμε, να κάνουμε δύο - τρία πραγματάκια απ’ την ψυχή μας». Αμέσως ακολούθησε η ζωντανή παρουσίαση της δουλειάς, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το «Για κοίτα ποιον περίμενα» σε πρώτη εκτέλεση του Δημήτρη Μητροπάνου από τον τελευταίο, ανολοκλήρωτο δίσκο του.

Με τη Φωτεινή Βελεσιώτου να παίρνει το μικρόφωνο, τον Μίνω Μάτσα στο πιάνο και μία εξαιρετική ορχήστρα – τον Γιάννη Πλαγιαννάκο στο μπάσο, το Ντίνο Χατζηιορδάνου στο ακορντεόν, τον Αλέξη Πογρεβνόη στο κλαρινέτο και το μπάσο κλαρίνο, τον Δημήτρη Αγάθο στο φλικόρνο και το Νίκο Μέρμηγκα στο μπουζούκι και τη λάφτα – παρουσιάστηκαν άψογα και με την ακριβή σειρά του δίσκου όλα τα τραγούδια.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που, όταν έφτασε η σειρά του «Για κοίτα ποιον περίμενα», η Φωτεινή Βελεσιώτου απευθύνθηκε στη Βένια Μητροπάνου και είπε «Στη Βένια, που είναι εδώ. Να φτάσει πάνω… Στον Δημήτρη Μητροπάνο».

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης και των οκτώ τραγουδιών, άλλη μία ακρόαση του «Μαχαίρι μαχαιράκι μου» - ύστερα από παράκληση του Μάκη Μάτσα - και του «Στάχτη», η βραδιά σφραγίστηκε με χειροκροτήματα και πολλά «μπράβο» από τους παρευρισκόμενους – ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Οδυσσέας Ιωάννου, ο Γιώργος & η Άννα Νταλάρα, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης και ο Παύλος Συνοδινός.

Επίσης, παρόντες ήταν οι «μουσικοί» δημοσιογράφοι Δημήτρης Μανιάτης, Γιώργος Τσάμπρας, Θανάσης Συλιβός, Σιδερής Πρίντεζης, Μιχάλης Γελασάκης, Αριστέα Γιάννου, Γιώργος Γκώνιας, ο διευθυντής του ogdoo.gr Κώστας Μπαλαχούτης, ο σπουδαίος Γιώργος Παπαστεφάνου κ.ά. Είδαμε ακόμη το διευθυντή του Μελωδία, Νίκο Νικολακόπουλο και τον παραγωγό Νίκο Μακράκη, που έχει βάλει το χεράκι του και σε αυτόν το δίσκο.

Η αίσθησή μας από αυτή την πρώτη ακρόαση είναι πως πρόκειται για μια ξεχωριστή δουλειά, που έρχεται να διαψεύσει τους εν γένει απαισιόδοξους του χώρου και επιπλέον δίνει στη Φωτεινή Βελεσιώτου αυτό που πραγματικά της αξίζει, μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στο χώρο. Κι αυτό, γιατί δύο πραγματικά ξεχωριστοί δημιουργοί, ο Μίνως Μάτσας & η Ελένη Φωτάκη, ένωσαν τα «ξεχωριστά» τους αβίαστα και αυτά με τη μεστή απλότητα και την άγρια τρυφερότητά τους απλώς «κούμπωσαν», συναντώντας τον ιδανικό εκτελεστή και διαμόρφωσαν ένα αποτέλεσμα ειλικρινές και πηγαίο.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!