Μανώλης Λιδάκης & Εμμανουέλα Χιωτάκη: Πρεμιέρα στην Αρχιτεκτονική

(VIDEO & PHOTOS) Ο Μανώλης Λιδάκης ξεκίνησε τις εμφανίσεις του στην Αρχιτεκτονική Μουσική Σκηνή.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
20/03/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Κίκα Α. Ρόκα
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Το Σάββατο 18 Μαρτίου και την ώρα που από την τηλεόραση του Alpha μεταδιδόταν το επεισόδιο του «Στην υγειά μας ρε παιδιά» με κεντρικό καλεσμένο εκείνον, ο Μανώλης Λιδάκης ξεκίνησε τις εμφανίσεις του στην Αρχιτεκτονική Μουσική Σκηνή

Στο διάρκειας τρεισήμισι ωρών πρόγραμμά του, ακούστηκαν τραγούδια απ’ όλες σχεδόν τις δισκογραφικές του καταθέσεις, με κομμάτια που ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση, όπως «Ούτε που ρώτησα», «Για να σε συναντήσω», «Το καράβι της φυγής», «Ξημέρωμα 1ης Ιανουαρίου 2000 μ.Χ.», κάποιες από τις επανεκτελέσεις τραγουδιών του Σταύρου Ξαρχάκου που δισκογράφησε, αλλά και τραγούδια από την πρόσφατη δουλειά του με το Χρήστο Νικολόπουλο & το Χριστόφορο Μπαλαμπανίδη, που έχει τον γενικό τίτλο «Αυτός που ανοίγει το χορό». Ο Μανώλης Λιδάκης τραγούδησε επίσης το «Γύρω μου συμβαίνουν» ένα παλαιότερο κομμάτι του που πρόσφατα ξανάγραψε με διαφορετική ενορχήστρωση και βεβαίως σπουδαία τραγούδια άλλων, τόσο από το έντεχνο, όσο και από το λαϊκό & παραδοσιακό ρεπερτόριο, όπως «Τα παιδιά μες την πλατεία», «Λεμόνι στην πορτοκαλιά», «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ», «Το θολωμένο μου μυαλό», «Πάλι πάλι» κ.α. Αξίζει να σημειωθεί πως το δεύτερο πρόγραμμα ξεκίνησε με το αφιερωμένο στο Νίκο Καζαντζάκη ορχηστρικό του Μάνου Χατζιδάκι «Χορός Στο Ρυθμό Του Συρτού Πεντοζάλη», που εκτέλεσε άψογα η ορχήστρα του Μανώλη Λιδάκη, με τον ίδιο στο λαούτο.

Μαζί του και σε αυτές τις παραστάσεις, η νέα τραγουδίστρια Εμμανουέλα Χιωτάκη, επίσης από την Κρήτη, η οποία έπαιξε κρουστά, έκανε φωνητικά, αλλά και τραγούδησε τραγούδια όπως «Μέλισσες», «Το δίκιο μου», «Έρημα κορμιά», καθώς και παραδοσιακά, όπως «Βασιλική» & «Τα λιανοχορταρούδια».

Το Μανώλη Λιδάκη & την Εμμανουέλα Χιωτάκη που θα βρίσκονται στην Αρχιτεκτονική κάθε Σάββατο, συνοδεύουν οι μουσικοί: Σπύρος Παγιάτης πιάνο & ακορντεόν, Ηλίας Βελλής μπουζούκι, τζουρά & λαούτο, Σπύρος Δέλτα κιθάρες, Βασίλης Ραψανιώτης βιολί, Βασίλης Κατσαμπέλας τύμπανα & Γιάννης Άννινος μπάσο.

Λίγα λόγια για την Εμμανουέλα Χιωτάκη


Η Εμμανουέλα Χιωτάκη ξεκίνησε κλασική κιθάρα σε ηλικία 10 χρονών. Στα 18 της πήρε το πτυχίο της και ξεκίνησε ως καθηγήτρια σε ωδείο. Στο ενδιάμεσο έκανε παράλληλα σπουδές θεωρητικών & φωνητικών, πήρε μέρος σε πανελλήνιους διαγωνισμούς κιθάρας, όπου απέσπασε δύο φορές το 1ο βραβείο και μία το 2ο. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πολυτεχνείο Ξάνθης, όπου και ξεκίνησε τις ζωντανές της εμφανίσεις. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως το Γιάννη Νικολάου, το Βασίλη Καζούλη και την Ανδριάνα Μπάμπαλη, καθώς και αξιόλογους καλλιτέχνες της κρητικής μουσικής. Η πρώτη της δισκογραφική απόπειρα με τίτλο «Αν ήσουν Άνοιξη» είναι ένα τραγούδι σε μουσική και στίχους δικούς της, ενώ το 2004 πήρε μέρος στη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής και Ηρώδειο με τον Ευάγγελο Μπουντούνη στις «100 κιθάρες» η οποία ηχογραφήθηκε και κυκλοφορεί σε CD.

Info:


Κάθε Σάββατο
Ώρα έναρξης: 23.30

Αρχιτεκτονική Μουσική Σκηνή
Ελασιδών 6 Γκάζι - Από Πειραιώς 116
Τηλ. επικοινωνίας: 210 9014428 και 6940 26 65 28

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!