Μάγεψε η Φωτεινή Δάρρα στον Παρνασσό!

(VIDEO & PHOTOS) Η Φωτεινή Δάρρα με «Τα πάθη από τον έρωτα» συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό στον κατάμεστο Παρνασσό.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μια ξεχωριστή βραδιά βίωσαν οι φίλοι του καλού τραγουδιού στην ιστορική αίθουσα «Παρνασσός» στο κέντρο της Αθήνας. Η Φωτεινή Δάρρα άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό που κατέκλυσε κάθε γωνιά του Φιλολογικού Συλλόγου μέσα από μια απαιτητική παράσταση που θεωρητικά ετερόκλητα «πεδία» τραγουδιών δένονταν αρμονικά μεταξύ τους. Στην «από έρωτα» αυτή διαδοχή συνέβαλλαν πέρα από τις ικανότητες της ερμηνεύτριας και την υποδειγματική σκηνική της παρουσία, η λιτή αλλά τόσο ουσιαστική ομάδα των δεξιοτεχνών μουσικών που τη συντρόφευαν. Ο προικισμένος μαέστρος και πιανίστας Γιώργος Παπαχριστούδης, ο πηγαίος πνευστός Δημήτρης Τσάκας και ο «γεμάτος» κοντραμπασίστας Κώστας Κωνσταντίνου συγκροτούν μια μπάντα αστέρων που υπηρετεί τα τραγούδια με αξιώσεις, πειράζοντάς τα διακριτικά και δημιουργώντας μια μεστή πλατφόρμα, που υπογραμμίζει την μελωδία και στολίζει τις ερμηνείες, δίχως να αναιρεί τον αυτοσχεδιασμό. Η ηχοληψία του Δημήτρη Μπουρμπούλη λειτουργεί επίσης δημιουργικά. Και μιλάμε για μια πανδαισία ηχοχρωμάτων. Από τον Μιχάλη Σουγιούλ και τον Κώστα Γιαννίδη, μέχρι τον Μάνo Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Σταύρο Ξαρχάκο, κι από εκεί στα πορτογαλέζικα fados και τα γαλλικά τραγούδια του Jacques Brel έως τους Metallica με διασκευές που ξαφνιάζουν. 

«Τα πάθη από τον έρωτα» άλλοτε υποδόρια και άλλοτε εκκωφαντικά γοητεύουν και παρασέρνουν με τη ορμή, το πάθος, ενίοτε και με την τόσο ηχηρή σιωπή τους. Η Φωτεινή Δάρρα στάθηκε σε στιγμές της προσωπικής της δισκογραφίας, τις συνεργασίες της με μεγαθήρια της ελληνικής μουσικής όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Νίκος Μαμαγκάκης και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ακούστηκε το καινούργιο της τραγούδι «Σκάλες» σε μουσική του τελευταίου και στίχους του Μάνου Ελευθερίου που γνώρισε θερμή υποδοχή. Η ίδια δήλωσε για μια ακόμη φορά τον θαυμασμό της στην Τζένη Βάνου («Σ’ αγαπώ», «Ξύπνα αγάπη μου», «Αν είναι η αγάπη αμαρτία») αλλά και στη Δανάη («Έλα για απόψε»), τη Μελίνα («Αγάπη που ‘γινες»), τη Μοσχολιού («Θα κλείσω τα μάτια») και βέβαια στους δημιουργούς των τραγουδιών. Απ’ τα «Πάθη από τον έρωτα» δεν έλειψαν διεθνή στάνταρντς όπως «Un ano de amor», «Je suis malade» αλλά και «σκληρές» ροκιές έντεχνα προσαρμοσμένες στο χώρο, στην περίσταση, στο συνολικό ακρόαμα.

Στο τέλος της συναυλίας καλλιτέχνες και κοινό έγιναν ένα! Η γιορτή συνεχίστηκε στο ατμοσφαιρικό φουαγιέ της αίθουσας του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» όπου οι πρώτοι προσέφεραν στους δεύτερους ένα ποτό γεμάτο… επικοινωνία!

Η παράσταση, παρά την έναρξη των ευρωπαϊκών εμφανίσεων της Φωτεινής Δάρρα και των συνεργατών της, λόγω της μεγάλης προσέλευσης και απαίτησης του κοινού θα επαναληφθεί το Σάββατο 8 Απριλίου και ώρα 21.00.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!