Λευτέρης Παπαδόπουλος - 50 χρόνια προσφοράς στο Αττικό Άλσος

Το ανοιχτό θέατρο του Αττικού Άλσους ήταν κατάμεστο.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
03/10/2011

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Μαριάννα Μπάτη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Στον Περιφερειακό Γαλατσίου υπήρχε έντονο μποτιλιάρισμα από τα «άναρχα» παρκαρίσματα. Όταν ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός απένειμε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο -ένας είναι ο πρόεδρος όπως τονίζει συχνά ο Κώστας Μπαλαχούτης- για τη συμπλήρωση 50 χρόνων ανεκτίμητης προσφοράς του στον πολιτισμό και τη δημοσιογραφία κάποια «μουρμούρα» ακούστηκε από ένας μέρος του κόσμου. Βλέπετε είναι «μαύροι» οι καιροί για τους πολιτικούς του τόπου και δυστυχώς τραγικοί για τον ίδιο τον τόπο.

Ο Πρόεδρος πήρε το λόγο και για μια ακόμη φορά τοποθέτησε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση:

«Έχετε δίκιο που είστε θυμωμένοι αλλά σε λάθος πρόσωπο εκφράζετε τη δυσαρέσκειά σας. Ο Σγουρός και οικονομικό πλεόνασμα κατάφερε να έχει η Περιφέρεια Αττικής και στήριξε τους Ολυμπιονίκες μας και τον αθλητισμό όσο λίγοι γεμίζοντας την Ελλάδα με χρυσάφι

Τα πνεύματα ηρέμησαν. Ο Πρόεδρος συνέχισε με καίριες κουβέντες:

«Σε αυτές τις εποχές, η μόνη χαραμάδα φωτός, η μόνη λύση είναι ο πολιτισμός. Ο λαός υποφέρει από τα άδικα μέτρα και βρίσκεται σε αδιέξοδο. Ο πολιτισμός, όμως, μας κράτησε όρθιους σε ακόμα πιο δύσκολες περιόδους.»

Και θέλοντας να δώσει πάσα στη συναυλία που θα ακολουθούσε έκλεισε τη σύντομη παρέμβασή του τονίζοντας:

«Για να φύγουμε από αυτήν την καταχνιά ας μπούμε στο τραγούδι με ανοιχτή καρδιά

Οι θεατές καταχειροκρότησαν τον γητευτή του λόγου, που χάραξε το ελληνικό τραγούδι από τα πρώτα χρόνια του ΄60 μέχρι και τις μέρες μας με ανεξίτηλη γραφή, δίνοντας παράλληλα περίσσια υπόσταση και κύρος στην ιδιότητα του στιχουργού. Ανάλογη υποδοχή είχε και το εικοσάλεπτο βίντεο που προβλήθηκε για το έργο και το βίο του Λευτέρη Παπαδόπουλου με ομιλητή τον ηθοποιό Γρηγόρη Βαλτινό.

Ο Δημήτρης Μπάσης, ο Βασίλης Λέκκας, η Μελίνα Ασλανίδου και η Σαββέρια Μαργιολά στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων ερμηνεύοντας τα τραγούδια που στόλισε ο Πρόεδρος με ανάγλυφα, μεστά λόγια.

Άσματα ασμάτων, ένα κι ένα. Λατρεμένα, αγαπημένα, διαμάντια παντοτινά. Και πόσα ακόμη δεν μπόρεσαν αν χωρέσουν στα πλαίσια μιας συναυλίας. Εβδομάδα ολάκερη με απανωτά δρώμενα θα μπορούσε να στηθεί για τον πλατύ και «γάργαρο» λόγο-ποταμό του Προέδρου.

Προς το τέλος της εκδήλωσης, λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο Πρόεδρος έκανε μια απρόβλεπτη παρέμβαση, ενδεικτική της προσωπικότητας και της «μαγιάς» του:

«Πρέπει να διακόψουμε γιατί κάνει κρύο. Κρυώνω κι εγώ και τα παιδιά αλλά και οι ωραίες κυρίες…».

Λίγα τραγούδια ακόμη και μια αξέχαστη βραδιά… έλαβε τέλος. Οι στιγμές όμως μένουν!

*Η παραπάνω εκδήλωση αποτελεί την απαρχή σειράς πολιτιστικών δρώμενων που θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής στο θέατρο του Αττικού Άλσους, με σκοπό να καταστεί ο συγκεκριμένος χώρος πόλος έλξης πολιτιστικών εκδηλώσεων. Υπενθυμίζεται ότι η διαχείριση του θεάτρου του Αττικού Άλσους αποτελεί πλέον αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής.

Εμείς ευχόμαστε: Μακάρι!

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!