Λαυρέντης Μαχαιρίτσας & Τερμίτες στο Ηρώδειο (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(VIDEO & PHOTOS) «Τα τραγούδια της γενιάς μας» ήταν ο τίτλος της παράστασης που επανένωσε, έστω και για ένα βράδυ, τους Τερμίτες επί σκηνής Ηρωδείου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Παύλος Κικριλής, ο Δημήτρης Βασαλάκης, ο Αντώνης Μιτζέλος και ο Φίλιππος Σπυρόπουλος επιχείρησαν να θυμίσουν στους παλαιότερους, αλλά και να συστήσουν στους νεότερους το δισκογραφικό τους ντεμπούτο «Αρμαγεδδών», 32 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, εμπλουτισμένο με κομμάτια που έγραψαν αργότερα ως Τερμίτες και έγιναν επιτυχίες.

Αυτό συνέβη στο πρώτο μέρος του προγράμματος, όπου με τους Τερμίτες συνέπραξε η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου με επικεφαλής τον Ανδρέα Κατσιγιάννη, χρωματίζοντας τις ενορχηστρώσεις με τον παραδοσιακό της ήχο. Ο Γιάννης Κότσιρας συμμετείχε με απαγγελίες κειμένων που επιμελήθηκε ο Άρης Βασιλειάδης στα «Αρμαγεδδών Ι» και «Αρμαγεδδών ΙΙ», ενώ το ήδη εντυπωσιακό σκηνικό του Ηρωδείου συμπλήρωνε ένα ζευγάρι χορευτών, που ντυμένοι στα λευκά, όπως και ο Γιάννης Κότσιρας, χόρευαν υπό τους ήχους της μπάντας, σε σκηνοθεσία Τάσου Βασιλείου. Ακούστηκαν επίσης τα «Star wish», «Σκόνη», «Αρκούδες» κ.α.

Στο δεύτερο πρόγραμμα, το ρεπερτόριο «άνοιξε» και περιέβαλε δημιουργίες των μελών, όπως τα «Ανθρωπάκι» & «Η βάρδια» του Δημήτρη Βασαλάκη, «Να ‘φευγα» και «Φύλακας Άγγελος» του Αντώνη Μιτζέλου, «Νότος», «Ο παλιός στρατιώτης» και «Ρίξε κόκκινο στη νύχτα» του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και άλλα πολλά, που ερμήνευσαν οι ίδιοι και ο Γιάννης Κότσιρας.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, επικοινωνιακός όπως πάντα, δε δίστασε να παρεκκλίνει του προγράμματος για να εκτελέσει «παραγγελίες», όπως το «Ένας γάτος στο Παρίσι» που είπε στο encore, αλλά και να απευθυνθεί στο κοινό, διηγούμενος ιστορίες ή αυτοσαρκαζόμενος για την αποδοχή των Τερμιτών στην εποχή τους, προκαλώντας το γέλιο των ακροατών. Λόγω των γενεθλίων του Γιάννη Κότσιρα, (δείτε εδώ) τραγούδησε τα «χρόνια πολλά», ενώ παροτρύνοντας το κοινό να ανάψει τα κινητά του εν είδει αναπτήρων, συνέβαλε σε μια από τις ομορφότερες στιγμές της βραδιάς. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους προσφάτως εκλιπόντες Αντώνη Βαρδή & Σάκη Μπουλά αφιερώνοντάς τους τραγούδια, ενώ έκανε και μια αναφορά στα χειμερινά του σχέδια και τη συνεργασία του με το συγκρότημα «Άγαμοι Θύται», από το Νοέμβριο.

«Θα σας παίξουμε όλη μας τη σκέψη κι όλο μας το πιστεύω σε σχέση με την κοινωνικοπολιτική κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον κόσμο» είπε ο Λαυρέντης, καλησπερίζοντας στην αρχή της βραδιάς κι έτσι έγινε, σ’ αυτή την ενδιαφέρουσα συναυλία, που ήταν γεμάτη με καλές μουσικές, σπουδαία παιξίματα, όμορφους στίχους, συγκινητικές στιγμές, εκπλήξεις και γέλιο.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!