Ξεχωριστοί καλλιτέχνες στην παρουσίαση του δίσκου του Βασίλη Κορακάκη

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ VIDEO) Σε μια μεγάλη γιορτή εξελίχθηκε η παρουσίαση του πρώτου δίσκου του Βασίλη Κορακάκη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Από μηχανής τραγούδια» στην «Κρύπτη»


Το αδιαχώρητο συνέβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στην «Κρύπτη», τη λαϊκή μουσική σκηνή της Καισαριανής, όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του πρώτου δίσκου του Βασίλη Κορακάκη «Από μηχανής τραγούδια» που κυκλοφόρησε πριν από δυο μήνες. 

Στην «Κρύπτη», εκτός από την οικογένεια και τους προσωπικούς φίλους του Βασίλη Κορακάκη, παραβρέθηκαν πολλοί προσκεκλημένοι μουσικοί και τραγουδιστές, αλλά και εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ήταν λοιπόν εκεί οι τραγουδιστές Γιώργος Νταλάρας (μαζί με την Άννα Νταλάρα), Γεράσιμος Ανδρεάτος, Στέλιος Γαλανός, Βασίλης Χαραλάμπους, οι τραγουδίστριες Λυδία Σέρβου και Δέσποινα Ραφαήλ, ο συνθέτης Νικήτας Βοστάνης, ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Μάκης Ψαραδέλλης, οι στιχουργοί Μάτα Αδαμογιάννη και Διονύσης Πανταζόπουλος, οι μουσικοί Θανάσης Σοφράς, Γιώργος Μάτσικας, Δημήτρης Μαρινόπουλος, Λίλα Σούση και Βασιλική Μαζαράκη, ο μουσικός παραγωγός και στιχουργός Πάρης Μήτσου, οι δημοσιογράφοι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί Γιώργος Τσάμπρας, Σιδερής Πρίντεζης, Γιάννης Σκουλετάκης, οι οργανοποιοί Παναγιώτης Βαρλάς και Παναγιώτης Καφετζόπουλος και κάποιοι ακόμη που μας διαφεύγουν αυτή τη στιγμή και ζητάμε την κατανόησή τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Βασίλη Κορακάκη, για να ακολουθήσουν σύντομες ομιλίες του Αλέξη Βάκη που ήταν υπεύθυνος για την παραγωγή και ενορχήστρωσε το δίσκο, μαζί με τον Βασίλη Κορακάκη, του Μωυσή Ασέρ από την εταιρεία «Καθρέφτης ήχων αληθινών» που εξέδωσε το δίσκο και του υπογράφοντα.

Ακολούθησε η παρουσίαση επτά καινούργιων τραγουδιών με τη συνοδεία της ορχήστρας που αποτέλεσαν οι εξαίρετοι μουσικοί: Θοδωρής Ξηντάρης (μπουζούκι), Αντώνης Ξηντάρης (κιθάρα), Άγης Παπαπαναγιώτου (μπάσο), Παναγιώτης Τσίτσικας (πιάνο) και ο Αλέξανδρος Καμπουράκης (ακορντεόν).

Ακούστηκαν λοιπόν τα τραγούδια:

1) Πες μου γιατί
2) Το ανικανοποίητο
3) Μια αλλιώτικη ζωή
4) Φουρτουνιασμένος μάγκας
5) Άλλο ένα βράδυ
6) Γλυκό καλοκαιράκι
7) Της ερημιάς η βρύση

Τον Βασίλη Κορακάκη που τραγούδησε και έπαιξε μπουζούκι, συνόδευσε τραγουδώντας η Κωνσταντίνα Λέκκα, ενώ ο Πέτρος Καπέλλας έπαιξε μπουζούκι στο «Άλλο ένα βράδυ». Πρέπει να σημειώσουμε πως ο «Φουρτουνιασμένος μάγκας» κέρδισε τις εντυπώσεις και μετά από «παραγγελιά» του κοινού ακούστηκε για δεύτερη φορά στο τέλος.

Συγκινημένος ο Βαγγέλης Κορακάκης, ευχαρίστησε στη συνέχεια όσους παραβρέθηκαν στην παρουσίαση, μίλησε με λόγια αγάπης για τον Βασίλη και τους νέους μουσικούς που τον συνόδευσαν και τραγούδησε δυο από τα γνωστότερα τραγούδια του. Το «Μάνα πού ζω» και το «Πρώτο φθινόπωρο».

Ήταν η σειρά του Γιώργου Νταλάρα να μιλήσει για τον Βασίλη Κορακάκη και τις ικανότητές του και να τραγουδήσει για έναν άλλο, παλιότερο μάγκα, αυτόν του Γρηγόρη Μπιθικώτση και του Λάκη Τσώλη, που καταγόταν με τον Βοτανικό, ενώ εντυπωσιασμένος από την εισαγωγή του Βασίλη στο «Φουρτουνιασμένο μάγκα» είπε πως έχει μέσα της «πολύ Ξαρχάκο»…

Από τη γιορτή δεν θα μπορούσε να λείπει ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο ερμηνευτής που έχει τραγουδήσει περισσότερο απ’ όλους τον Βαγγέλη Κορακάκη και που γνωρίζει τον Βασίλη από τα παιδικά του χρόνια. Όπως είπε ο Γεράσιμος, το μικρό παιδί που συμμετείχε στο videoclip με τη «Σκέψη της τρελής» ήταν ο Βασίλης, ενώ στη συνέχεια τραγούδησε το «Πικρό φιλί», από τον ομώνυμο δίσκο της συνεργασίας του με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Ήταν η σειρά του Στέλιου Γαλανού, σταθερού συνεργάτη επί σειρά ετών του Βαγγέλη Κορακάκη, να μιλήσει για τον Βασίλη και να τραγουδήσει το «Δυο φυλλαράκια δυόσμο». Όπως έγραψα παραπάνω, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον «Φουρτουνιασμένο μάγκα», αυτό το ξεχωριστό ζεϊμπέκικο, που πιστεύω πως θα κάνει «κατάσταση»…
- Οι φωτογραφίες είναι των Irene Denev, Νίκου Σαμπάνη και Κωνσταντίνας Λέκκα. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως | Video: Θανάσης Γιώγλου

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!