Κραουνάκης & Σπείρα Σπείρα - Ένα αριστοφανικό «debate»!

(PHOTOS & VIDEO) Στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά έφτασε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου η παράσταση «Φίλα με».
Κραουνάκης & Σπείρα Σπείρα - Ένα αριστοφανικό «debate»! Φωτογραφία: Μαρία Φιλιππάκη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Σταμάτης Κραουνάκης μαζί με μέλη της ομάδας «Σπείρα - Σπείρα» - τον Γεράσιμο Καλούτα, τον Σάκη Καραθανάση, τον Κώστα Μπουγιώτη και τον Γιώργο Στιβανάκη, αλλά και την ξεχωριστή καλεσμένη του, Αργυρώ Καπαρού, έδωσαν την απόλυτη μουσικοθεατρική παράσταση.

Εκρηκτικός από την πρώτη νότα, ο Σταμάτης Κραουνάκης ξεκίνησε με την πρόσφατη, μεγάλη του επιτυχία «Φίλα με», σε μουσική του Χρήστου Παπαδόπουλου και στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη - που ήταν παρόντες - και προϊδέασε εξ αρχής το κοινό για το τι θα ακολουθήσει λέγοντας «Θα κάνουμε το καλύτερο debate! Πιο πολλές ελπίδες έχουμε απ’ αυτούς!», εννοώντας τους Αλέξη Τσίπρα & Βαγγέλη Μεϊμαράκη που την ίδια ώρα πραγματοποιούσαν debate στην ΕΡΤ.

Όπως πάντα, με πολλή διάθεση, καυστικό χιούμορ, αφοπλιστικές ατάκες και ερμηνείες αγαπημένων δημιουργιών, ο Σταμάτης Κραουνάκης και οι εξαιρετικοί συνεργάτες του χάρισαν μία απολαυστική βραδιά στους παρευρισκόμενους. Το «Γερνάω μαμά», το «Πάτωμα», ο «Άδωνις», το «Ανθρώπων έργα» μπλέχτηκαν αριστοτεχνικά σε ένα ζυγισμένο πρόγραμμα, με κομμάτια γραμμένα για την παράσταση, χιουμοριστικούς, θεατρικούς διαλόγους και πολιτικές αιχμές.

Απολαυστική ήταν η ερμηνεία της Αργυρούς Καπαρού, η οποία μεταξύ άλλων τραγούδησε το προσωπικό της «Αν δε σε βρουν χαράματα», σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου & μουσική Δάφνης Αλεξανδρή. Έκπληξη, επίσης, αποτέλεσε η extra εμφάνιση ενός ακόμα μέλους της ομάδας «Σπείρα - Σπείρα», του Χρήστου Μουστάκα, με το «Δύο παλτά» και ένα χορταστικό σκετς, ενώ, τέλος, αξίζει να αναφερθεί η σημαντική συμβολή των εξαιρετικών μουσικών Παντελή Ντζιάλα στις κιθάρες, Πέτρου Σταμέλλου στο ηλεκτρικό μπάσο, Γρηγόρη Φλεμετάκη στα τύμπανα και Άρη Βλάχου στο πιάνο, τις ενορχηστρώσεις και τη διεύθυνση της ορχήστρας.

Εν κατακλείδι, δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηρίσει κανείς τον Σταμάτη Κραουνάκη ως τον κατ’ εξοχήν αριστοφανικό καλλιτέχνη της εποχής μας, αν σκεφτεί πως πίσω από τις ατάκες και μέσα από τη σάτιρά του θίγονται κατά βάση βαθειά πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. Παραθέτω μόνο έναν από τους στίχους που ακούστηκαν:

«Τουρκία, Γάζα, Ουκρανία
Σφαγεία
Αρκεί».

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!