Κότσιρας, Λιδάκης & Ερωφίλη οι εκπλήξεις της «Κυριακής από νωρίς»

(VIDEO & PHOTOS) «Τις Κυριακές από νωρίς», οι Χρήστος Νινιός, Πάνος Παπαϊωάννου & Χρυσόστομος Καραντωνίου παρουσιάζουν ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα.
Κότσιρας, Λιδάκης & Ερωφίλη οι εκπλήξεις της «Κυριακής από νωρίς» Φωτογραφία: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Σας είχαμε μιλήσει γι’ αυτό την προηγούμενη εβδομάδα, όταν καλεσμένη των τριών ήταν η Ανδριάνα Μπάμπαλη. Αυτή την Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015, οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν. Για την ακρίβεια, δε σταμάτησαν να διαδέχονται η μία την άλλη!

Επίσημος προσκεκλημένος της βραδιάς ήταν ο Γιάννης Κότσιρας. Κι αν η συμμετοχή του ως εκ τούτου δε θεωρείται έκπληξη, ήταν εντυπωσιακός ο γενναιόδωρος - όπως πάντα - τρόπος με τον οποίο μοιράστηκε τη σκηνή με τα παιδιά. Τραγούδησε το δικό του «Αυτός ο ήλιος» (Θ. Μικρούτσικος – Οδ. Ιωάννου), μαζί τους και όχι μόνος, όπως και τα «Μεροκάματα» του Πάνου Παπαϊωάννου (Χ. Καραντωνίου – Δ. Παπαχαραλάμπους). Δε θα μπορούσε να λείπει ένα ακόμα κομμάτι του προσωπικού ρεπερτορίου του, «Το τσιγάρο» (Ε. Ρεμπούτσικα – Ε. Ζιώγα) που έπαιξαν μαζί με το Χρυσόστομο Καραντωνίου. Η μεγάλη έκπληξη ήταν το ολοκαίνουριο - και ακυκλοφόρητο - «Η ζωή είναι ζωή» που ο Χρυσόστομος Καραντωνίου & ο Δημήτρης Παπαχαραλάμπους έγραψαν ειδικά για τη φωνή του Γιάννη Κότσιρα.

Καλησπερίζοντας, μάλιστα, το κοινό ο Γιάννης Κότσιρας δεν παρέλειψε να εκφράσει τη χαρά του για τη συμμετοχή του λέγοντας πως «είναι πολύ σημαντικό να σε νιώθουνε μέσα στην παρέα τους τόσο φρέσκοι, τόσο νέοι και τόσο δημιουργικοί άνθρωποι». «Είχα πολλά χρόνια να ακούσω ένα καινούριο τραγούδι που να συνδυάζει όλες αυτές τις επιρροές από μεγάλους συνθέτες του βασικού εντέχνου, όπως του Μαμαγκάκη, του Χατζιδάκι, του Παπαδημητρίου…» είπε για τα «Μεροκάματα» και πρόσθεσε «είχα πολλά χρόνια ν’ ακούσω έναν τόσο καλό τραγουδιστή», αναφερόμενος στον Πάνο Παπαϊωάννου «και βέβαια είναι μεγάλη χαρά που γνώρισα και το Χρήστο Νινιό, καλλιτεχνικά».

Ανάμεσα στο κοινό, όμως, βρίσκονταν κι άλλοι καλλιτέχνες, νέοι, αλλά και παλαιότεροι. Έτσι Χρήστος Νινιός, Πάνος Παπαϊωάννου & Χρυσόστομος Καραντωνίου κάλεσαν επί σκηνής την Ερωφίλη, παλιά αγαπημένη γνώριμη από το «Τρίφωνο», που τραγούδησε «Αχ στην αρχή των τραγουδιών» & «Κάτω απ’ το πουκάμισό μου».

Στη συνέχεια, προσκλήθηκε ο Μανώλης Λιδάκης, ο οποίος, σε μια σπάνια «εκτός προγράμματος» εμφάνιση, έπαιξε και τραγούδησε «Κόσμε χρυσέ», «Απόψε σιωπηλοί» & «Νιώσε με». Δήλωσε μάλιστα «θαυμαστής των παιδιών», που παρακολουθεί την πορεία τους. «Μου αρέσει που έχουν ανοιχτό μυαλό, κατανοούν τι σημαίνει παράδοση, τι σημαίνει λαϊκό τραγούδι και, βεβαίως, υποκλίνομαι στη δική τους τέχνη, που είναι εξαιρετική, λίαν επιεικώς».

Ακολούθησαν η Αφροδίτη Χατζημηνά με το «Ανάθεμά σε» & η Μάγδα Βαρούχα με «Το τραγούδι των γύφτων», ενώ παραβρέθηκαν, χωρίς να τραγουδήσουν και οι Μαρία Σπυροπούλου, Δήμητρα Σταθοπούλου & Απόστολος Μόσιος.

Χρήστος Νινιός, Πάνος Παπαϊωάννου & Χρυσόστομος Καραντωνίου θα εμφανιστούν στο club του Σταυρού του Νότου για μία ακόμα «Κυριακή από νωρίς», στις 29 Νοεμβρίου, με επίσημη προσκεκλημένη τη Ρίτα Αντωνοπούλου. Μην τους χάσετε!

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!