Κώστας Καράλης στο Ιωνικό Κέντρο (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO) Στην πανέμορφη ταράτσα του Ιωνικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε χθες, 25 Ιουνίου η συναυλία του Κώστα Καράλη, με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
26/06/2012

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Κίκα Α. Ρόκα
Η συναυλία έλαβε χώρα στα πλαίσια των καλοκαιρινών, μουσικών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Ιωνικού Κέντρου, που στόχο έχουν να μας θυμίσουν το καλό ελληνικό τραγούδι προσεγγίζοντας με αγνότητα σημαντικούς ερμηνευτές και δημιουργούς, στον ιστορικό χώρο της Πλάκας, όπως μας είπε, προλογίζοντας την εκδήλωση ο κ. Θέμης Ροδαμίτης, υπεύθυνος του Ιωνικού Κέντρου.

Ο Κώστας Καράλης, που συνειδητά απέχει από τη σημερινή μουσική πραγματικότητα, εμφανίστηκε ευδιάθετος, ανατρεπτικός και με χιούμορ και καλωσόρισε το ακροατήριό του, λέγοντας μας πως είχε ένα όνειρο για τη χθεσινή βραδιά, να ταξιδέψει τη φαντασία μας, «μια που η φαντασία κάνει πάντα καλύτερα ταξίδια απ’ την πραγματικότητα».

Και όντως, το ταξίδι «στο λιβάδι που απαρτίζουν οι συνθέτες μας» ήταν μαγικό. Με συνοδοιπόρους τους μουσικούς του, τον Αλέξανδρο Καψοκαβάδη στις κιθάρες, στο ούτι και στα φωνητικά, τον Δημήτρη Καζάνη στο πιάνο και το βιολί και τον Γιώργο Παππά στο πιάνο και στο λαούτο, και τη χημεία μεταξύ τους, ως «συγκολλητικό των δύο γενεών», ο Κώστας Καράλης ξεκινώντας απ’ την «Όμορφη πόλη» του Θεοδωράκη, ερμήνευσε μοναδικά μελοποιημένη ποίηση του Γκάτσου, του Καββαδία, του Λόρκα και άλλων, κεντράροντας, φυσικά, στην «Τρίτη Ανθολογία» του Γιάννη Σπανού, που ήταν και ο δίσκος με τον οποίο εμφανίστηκε στο χώρο ως ερμηνευτής.

Ακολούθησαν δείγματα απ’ όλους τους δίσκους στους οποίους συμμετείχε ως ερμηνευτής, και όχι μόνο: Άννα, Ερηνούλα μου, Είναι κάτι στιγμές, Της Χαλιμάς τα παραμύθια, Σ’ ακολουθώ, Ερωτικό. Αφιέρωσε στην αγαπημένη του φίλη Αρλέτα «Τα ήσυχα βράδια», ενώ περνώντας κι από λαϊκά μονοπάτια, ακούσαμε: Αεροπλάνα & βαπόρια, Δραπετσώνα, Στην Αλάνα κ.α.

Με μια αναφορά στον αγαπημένο του πατέρα, «του οποίου αν είχε το μισό ταλέντο, θα ήταν ευτυχής», μας έφερε πιο κοντά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τραγουδώντας παραδοσιακά ηπειρώτικα, όπως «Καίγομαι και σιγολιώνω» και «Κοντούλα λεμονιά».

Η μεγάλη έκπληξη ήρθε κοντά στο φινάλε, όταν ο ερμηνευτής επέλεξε να τραγουδήσει για μας ένα αγαπημένο του κομμάτι, δημιουργού της νέας γενιάς αυτή τη φορά, ο οποίος δεν ήταν άλλος από το Θανάση Παπακωνσταντίνου και το κομμάτι του «Ανδρομέδα».

«Δύο πράγματα δεν αγοράζονται», μας δήλωσε ο Κώστας Καράλης προς το μέσο της παράστασης, αναλογιζόμενος πόσα χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία της Τρίτης Ανθολογίας το 1975. «Ο χρόνος και το ταλέντο». Σίγουρα, για όλους εμάς που επενδύσαμε το χρόνο μας στη μουσική αυτή εκδήλωση του Ιωνικού Κέντρου, η βραδιά θα μείνει αξέχαστη.


 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!