«Κάθε συλλαβή μια νότα» με Κορκολή & Μανουσάκη

(VIDEO & PHOTOS) Ο Στέφανος Κορκολής παρουσίασε τον «Καβάφη» του για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
«Κάθε συλλαβή μια νότα» με Κορκολή & Μανουσάκη Φωτογραφία: Καλή Βανδώρου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Αλήθεια, πόσες νότες μπορεί να χωρέσει κάθε συλλαβή μιας λέξης;

Σύμφωνα με τον Στέφανο Κορκολή και τη Σοφία Μανουσάκη, πολλές. Το Σάββατο που μας πέρασε, οι δυο καλλιτέχνες εμφανίστηκαν στον Ιανό παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με αξιοζήλευτες επιλογές και ερμηνείες.

Τα πρώτα εννιά κομμάτια ακούστηκαν για πρώτη φορά ζωντανά στην Ελλάδα και προέρχονται από τον επερχόμενο διπλό δίσκο των Κορκολή - Μανουσάκη, ο οποίος περιέχει μελοποιημένα ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη, φυσικά σε μουσική του διεθνούς φήμης συνθέτη και πιανίστα.

Η πρώτη παρουσίαση αυτών των τραγουδιών έγινε πριν από ενάμιση μήνα στη γενέτειρα του Καβάφη, την Αλεξάνδρεια, κερδίζοντας το κοινό τόσο με την ποιότητα των μελωδιών, όσο και με τη ζεστή ερμηνεία της νεαρής τραγουδίστριας. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στην πρώτη από τις δυο προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτεχνικού διδύμου στον Ιανό, αφού όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί χειροκρότησαν αυτή τη νέα δουλειά, η οποία σίγουρα στο άμεσο μέλλον θα απασχολήσει ευχάριστα τους λάτρεις της καλής μουσικής.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν τα ποιήματα «Επέστρεφε», «Για να ‘ρθουν» και «Στο σπίτι της ψυχής» που, μέσω της δυναμικής απόδοσής τους από συνθέτη και ερμηνεύτρια, εξέπληξαν τον κόσμο, ο οποίος έδειχνε τον ενθουσιασμό του σε κάθε ευκαιρία. Αξίζει να αναφερθεί ότι κάποιες από τις απαγγελίες των ποιημάτων έγιναν από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Αλέξη Κοτσώρη.

Στο δεύτερο μέρος ήρθε μία ακόμα έκπληξη. Ο Στέφανος Κορκολής πήρε το μικρόφωνο και ερμήνευσε δύο πολύ αγαπημένα του τραγούδια σε ποίηση Νίκου Καββαδία, τα «Ιδανικός και ανάξιος εραστής» και «Θεσσαλονίκη». Λίγο αργότερα, ο Μίκης Θεοδωράκης «συνάντησε» τον Μάνο Χατζιδάκι («Κάποτε θα ‘ρθουν», «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου», «Οδός ονείρων»), ενώ «Το τρελοβάπορο» του Οδυσσέα Ελύτη με τη μουσική του Στέφανου Κορκολή ήταν μια ακόμα ευχάριστη στιγμή.

Η βραδιά έκλεισε με μια υπέροχη διασκευή στον κρητικό πεντοζάλη και το τραγούδι «Στο παραθύρι στεκόσουν».

Ανάμεσα στον κόσμο, παρών ήταν ο μεγάλος συγγραφέας Μίμης Ανδρουλάκης, ο οποίος απόλαυσε όλη την παράσταση δείχνοντας απόλυτα ευχαριστημένος.

Ο Στέφανος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη, μαζί με τους δύο εκπληκτικούς μουσικούς που τους πλαισιώνουν (Βασίλης Δεφίγγος - σαξόφωνο & φλάουτο και Θέμης Βαγενάς - βιολοντσέλο) θα βρίσκονται για ένα ακόμα Σάββατο στη σκηνή του Ιανού. Όσοι αποφασίσουν να παρακολουθήσουν αυτήν την παράσταση, σίγουρα θα περάσουν ένα τρίωρο ακούγοντας πολύ καλή -καινούρια και παλαιότερη- μουσική και εξαιρετικές ερμηνείες.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!