«Ίμβρος-Τένεδος: Της Μνήμης και της Λήθης» στον Ιανό (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου το μεσημέρι στον Ιανό της Αθήνας παρουσιάστηκε το cd…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
05/03/2013
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ίμβρος – Τένεδος: της Μνήμης και της Λήθης». Πρόκειται για τη δισκογραφική δουλειά που «ντύνει» το ομώνυμο ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαρτίου στο Κολλέγιο Αθηνών.

 

Για το ντοκιμαντέρ, την ιστορία, τη σημασία του Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), αλλά και τη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλει το Ίδρυμα, μίλησε η Ιστορικός κα Ειρήνη Σαρίογλου, που έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ μαζί με τον Πάνο Αγγελόπουλο.

Ο συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης τόνισε πως «Η μουσική πολλές φορές μπορεί να αποτελέσει πολιτικό λόγο και σαφή πολιτική θέση. Πολλές φορές τα λόγια είναι περιττά πάνω σε κάποιες νότες». Έκανε, επίσης, λόγο για μια εμπειρία ζωής που θα τον ακολουθεί, καθώς είναι ιδιαίτερα τιμητικό για ένα μουσικό να μπορεί να εκφράζει τα συναισθήματά του έχοντας ερεθίσματα όπως αυτή η ταινία.

Παρόντες στον Ιανό, εκτός του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη, ήταν αρκετοί από τους μουσικούς που δούλεψαν στο cd (Κυριάκος Γουβέντας, Ανδρέας Παππάς, Απόστολος

Μόσιος κ.ά.), αλλά και ο Μπάμπης Τσέρτος.

 

Το Οgdoo.gr έδωσε, επίσης, το παρόν στην εκδήλωση και παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα το video με όσα είπαν οι δύο ομιλητές και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Προβάλλεται, επίσης, ένα ολιγόλεπτο βίντεο με υδατογραφήματα του Παύλου Χαμπίδη, που έχει και την εικαστική επιμέλεια στο cd, εμπνευσμένα από εικόνες της Ίμβρου και της Τενέδου, έργα τα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στο Κολλέγιο Αθηνών μαζί με την προβολή του ντοκιμαντέρ τη Δευτέρα 11 Μαρτίου.

Υπενθυμίζουμε πως το cd κυκλοφορεί από το Δεκέμβρη 2012 σε αρκετά προσιτή τιμή και αποτελεί μια ιδιαίτερα αξιόλογη παραγωγή.

Video: Μάρω Χρυσανθοπούλου | Φωτογραφίες: Χρύσα Σωφρονά (την ευχαριστώ ιδιαιτέρως!), Μάρω Χρυσανθοπούλου


 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!