Η βραδιά για τον Αντώνη Τουρκογιώργη

Όλοι έκαναν μια ευχή μέσα τους να είναι καλά ο Αντώνης και να τον δουν ξανά δυνατό και γερό ως δυναμικό περφόρμερ στη σκηνή.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ήταν όλοι εκεί για τον Αντώνη. Από νωρίς έσπευσαν θαυμαστές του, άνθρωποι που τον έχουν δει επί σκηνής και έχουν μεγαλώσει μαζί του, άλλοι που δεν έχουν προλάβει, νεότεροι, φίλοι μουσικοί που έδωσαν το παρών, αλλά και μια σειρά μουσικών και τραγουδιστών που έπαιξαν και τραγούδησαν στη βραδιά αλληλεγγύης για τον Αντώνη Τουρκογιώργη στο κατάμεστο «Gagarin 205», την οποία επιμελήθηκε ο «Νοστράδαμος» Στέλιος Φωτιάδης.

Όλοι έκαναν μια ευχή μέσα τους να είναι καλά ο Αντώνης και να τον δουν ξανά δυνατό και γερό ως δυναμικό περφόρμερ στη σκηνή. Η βραδιά άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο καθώς ανέβηκε στην σκηνή ο αδερφός του Αντώνη, ο Άκης Τουρκογιώργης με τους Blue Airways: τον ντράμερ Μάκη Γιούλη και την τραγουδίστρια Μαρκέλλα Παναγιώτου που ήταν μέλη της νεότερης περιόδου των Socrates, αλλά και του συγκροτήματός Rock Machine του Α. Τουρκογιώργη. Στα φωνητικά ήταν ο Χρήστος Δάντης. Η μπάντα αυτή έπαιξε δύο εμβληματικά τραγούδια των Socrates Drank The Conium, το Starvation και το Mountains, το οποίο έπαιξε για πρώτη φορά ως leader κιθαρίστας ο Άκης Τουρκογιώργης.

Στη συνέχεια ανέβηκε ο Κώστας Μπίγαλης και τον διαδέχθηκε ο Κώστας Τουρνάς που είχε μια ιδιαίτερη παρουσία στη βραδιά με αρκετά τραγούδια και έναν καλεσμένο έκπληξη, τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς με τον οποίο τραγούδησαν μαζί τραγούδια των Poll. Στη συνέχεια ο Johnny Vavouras διάλεξε το εύστοχο τραγούδι «Stand By Me» και ξεσήκωσε το κοινό με το «Blue Suede Shoes», ενώ είχε και μια ωραία ιστορία να πει για την πρώτη του εμπειρία όταν είδε ζωντανά στο «Κύτταρο» τον Αντώνη και τους Socrates, το 1972 και ευχαρίστησε τον Α. Τουρκογιώργη γιατί από εκείνη τη στιγμή που τον είδε στη σκηνή είπε «αυτό θέλω να κάνω» και του «οφείλει τα πάντα». Επίσης, πολύ ωραία παρουσία είχε ο Γιώργος Rous και ακολούθησαν ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Χρήστος Δάντης, ο Βαγγέλης Γερμανός, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Χρήστος Κυριαζής, η Γλυκερία, η Ελένη Βιτάλη, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κ.ά. σε μια μακριά βραδιά και ζεστή όπως θα ήθελε και ο ίδιος ο Αντώνης.

Μεταξύ άλλων είδαμε εκεί, στη βραδιά για τον Αντώνη, τον ντράμερ Κυριάκο Δαρίβα, τον Γιάννη Νικολάου που έμενε στην ίδια γειτονιά με τον Αντώνη στην Καστέλλα και μεγάλωσαν μαζί, τον ντράμερ Μάνο Νεόφυτο που έχει παίξει και με τους Socrates, τον ρόκερ Λήτη και τον Μίλτο Καρατζά. Άλλα είχε τόσο κόσμο…

Φωτογραφίες: Γιάννης Αλεξίου

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!