Η βιογραφία του Χρήστου Νικολόπουλου στους «Ορίζοντες» της Νέας Φιλαδέλφειας

(VIDEO & PHOTOS) Μια ακόμη ξεχωριστή παρουσίαση της βιογραφίας του Χρήστου Νικολόπουλου με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων του Κώστα Μακεδόνα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι εκδόσεις «Ορίζοντες…» συμπληρώνοντας 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας με τους εμπορικούς οδηγούς, τους θεματικούς οδηγούς, την εφημερίδα και την ιστοσελίδα τους διοργάνωσαν μία λαμπρή εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Φιλαδέλφειας, στην οποία παρουσιάστηκε η βιογραφία του μεγαλύτερου Έλληνα λαϊκού συνθέτη της γενιάς μας, του Χρήστου Νικολόπουλου. Το βιβλίο ήδη τρέχει στην δεύτερη έκδοσή του ενώ τόσο η πρώτη παρουσίασή του στην Παλαιά Βουλή όσο και η επόμενη που ακολούθησε στο ιστορικό «Καφέ Κήπος» της πόλης των Χανίων γνώρισε θερμή υποδοχή.

Το ιδιαίτερο της εκδήλωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι πως ο Χρήστος Νικολόπουλος έζησε στην περιοχή για περισσότερα από 10 χρόνια ενώ εκεί μεγάλωσαν και τα παιδιά του.
nikolopoulosx1

Στην εκδήλωση, εκτός του εκδότη των «Οριζόντων» Σαράντη Δημητρίου και του Χρήστου Νικολόπουλου, παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ο πρώην υπουργός Χρήστος Κοκκινοβασίλης, ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο διοικητής του τμήματος Νέας Φιλαδέλφειας Γιώργος Κουτσοθεόδωρος, ο υποδιοικητής της ασφάλειας Νέας Φιλαδέλφειας Αδαμάντιος Ηλιακόπουλος, ο επικεφαλής του συνδυασμού «νέο» Γιώργος Αράπογλου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης, ο κ. Χήνας και τα υπόλοιπα μέλη από την Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ, ο εκδότης των εκδόσεων Μένανδρος και Αλκυών Χρήστος Τακιδέλλης, πρόεδροι και εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων και οργανισμών του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, πολλοί επιχειρηματίες του δήμου και πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Πνευματικού κέντρου.
nikolopoulosx2
Την εκδήλωση συντόνισε η Έλενα Παπαβασιλείου ενώ για το βιβλίο και τον Χρήστο Νικολόπουλο μίλησαν ο εκδότης των «Οριζόντων…» Σαράντης Δημητρίου, ο δημοσιογράφος Γιώργος Κοντονής, ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο συγγραφέας του βιβλίου και διευθυντής του ogdoo.gr Κώστας Μπαλαχούτης.

Όλοι τους στάθηκαν στη μεγάλη αξία και διαχρονικότητα του έργου του Χρήστου Νικολόπουλου αλλά και τον ξεχωριστό του χαρακτήρα, τη σεμνότητα και το ήθος του. Η εκδήλωση «έκλεισε» με την απονομή τιμητικής πλακέτας στον μουσικοσυνθέτη αλλά και μουσικές εκπλήξεις με τον ίδιο τον Νικολόπουλο στο μπουζούκι και τον «μικρό αδελφό» του Κώστα Μακεδόνα στην κιθάρα και τις ερμηνείες.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κανελλόπουλος

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!