Η βιογραφία του Χρήστου Νικολόπουλου στην Λειβαδιά!

(PHOTOS) Ο Χρήστος Νικολόπουλος μαζί με τους Ζωή Παπαδοπούλου, Νίκο Θρασυβούλου & Κώστα Μπαλαχούτη στο λογοτεχνικό στέκι «Σύγχρονη Έκφραση» στην Λειβαδιά.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Χρήστος Νικολόπουλος - Η Ζωή μου, τα Τραγούδια μου


Η βιογραφία του Χρήστου Νικολόπουλου «Η Ζωή μου, τα Τραγούδια μου» που υπογράφει ο συγγραφέας και διευθυντής του ogdoo.gr Κώστας Μπαλαχούτης και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλκυών, συνεχίζει την ιδιαίτερη «περιοδεία» σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας.

Έτσι μετά την κεντρική παρουσίασή της στην Παλαιά Βουλή και αυτές που ακολούθησαν στο «Καφέ Κήπος» στα Χανιά & στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας, σειρά είχε χτες το βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Έκφραση» στην πόλη της Λειβαδιάς.

Ένα φιλόξενο, λειτουργικό και καλαίσθητο στέκι του βιβλίου που έχει δημιουργήσει εδώ και δεκαετίες ο πρωτοπόρος Νίκος Λαμπρόπουλος. Εκτός από επιλεγμένα βιβλία η «Σύγχρονη Έκφραση» διοργανώνει και υποδέχεται εκδηλώσεις που σκοπό έχουν την παρουσίαση ξεχωριστών βιβλίων, τη «σύσταση» λογοτεχνών και ερευνητών, την πραγματοποίηση θεματικών εκδηλώσεων και όχι μόνο.

Η παρουσίαση στη Λειβαδιά


Τη Δευτέρα λοιπόν το βράδυ παρουσιάστηκε εκεί η βιογραφία του Χρήστου Νικολόπουλου, που κυριολεκτικά μαγνήτισε το βιβλιόφιλο και μουσικόφιλο κοινό της πόλης, καθώς στη «Σύγχρονη Έκφραση» κυριολεκτικά δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο οικοδεσπότης Νίκος Λαμπρόπουλος που δήλωσε τη χαρά του να δέχεται στο χώρο του και στην πόλη έναν τόσο σπουδαίο δημιουργό αλλά και ένα βιβλίο που υπογραμμίζει με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία του Νικολόπουλου στη Ζωή και το Τραγούδι. Μάλιστα στάθηκε σε ξεχωριστά αποσπάσματα από τα κείμενα των τριών μοναδικών καλλιτεχνών που προλογίζουν την έκδοση, του Λευτέρη Παπαδόπουλου, της Χάρις Αλεξίου και του Γιώργου Νταλάρα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Βήμα Fm Νίκος Θρασυβούλου που εύστοχα και μεστά σκιαγράφησε το πορτραίτο, αλλά και το ειδικό βάρος του καλλιτέχνη και ανθρώπου Χρήστου Νικολόπουλου. Επίσης στάθηκε στο Κώστα Μπαλαχούτη, την πορεία, αλλά και τις καταθέσεις του στη βιβλιογραφία, καθώς και τη μάχιμη στάση του στα μουσικά δημοσιογραφικά «πράγματα».
P4110220
Κατόπιν ο Θρασυβούλου απεύθυνε ερωτήσεις στο συγγραφέα, ο οποίος απαντώντας στάθηκε στη γνωριμία του με τον Νικολόπουλο, τη σχέση εκτίμησης και εμπιστοσύνης ανάμεσά τους, την τετράχρονη εργασία τους για τη δημιουργία της βιογραφίας αλλά και την τακτική του να προλογίζει ο ίδιος κάθε κεφάλαιο του βιβλίου και στην συνέχεια να τοποθετεί τον βιογραφούμενο να μιλά στους αποδέκτες του σε πρώτο πρόσωπο.

Τον επίλογο στις ομιλίες έδωσε ο ίδιος ο Χρήστος Νικολόπουλος που επίσης με τη σειρά του μίλησε εγκωμιαστικά για τον Μπαλαχούτη αλλά και τον Θρασυβούλου. Ο Νιικολόπουλος έκανε μια σύντομη αναφορά στην πλούσια ζήση και δράση του, τονίζοντας η διαδρομή του και ο αγώνας του έχουν πολλά κοινά με αυτούς πολλών Ελλήνων, που ξεκίνησαν απ’ το μηδέν και υπό αντίξοες συνθήκες κατόρθωσαν να ορθοποδήσουν και κάποιοι να διαπρέψουν. Μάλιστα απάντησε και σε ερωτήσεις του κόσμου, με το σεμνό, ευγενές και ταπεινό ύφος που τον χαρακτηρίζουν.

Το φινάλε… και η συνέχεια


Η βραδιά έκλεισε με μουσικές εκπλήξεις που συγκίνησαν όλους όσους γέμισαν ασφυκτικά τη «Σύγχρονη Έκφραση». Σε ένα αυτοσχέδιο πάλκο, ο Νικολόπουλος συνοδευόμενος απ’ τον εξαιρετικό κιθαρίστα Κυριάκο Κολοκοντέ έπαιξαν αγαπημένα τραγούδια του πρώτου που έχουν κερδίσει τη μάχη με το χρόνο αλλά και περίοπτη θέση στο τραγούδι μας.

Η Ζωή Παπαδοπούλου θαυμάστηκε για τις περίτεχνες και αισθαντικές ερμηνείες της και καταχειροκροτήθηκε. Από τα σχόλια του κόσμου θα έλεγες πως μίλησε κατευθείαν στην καρδιά τους και μάλιστα μέσα από τραγούδια απαιτητικά και δύσκολα. Και ο Νικολόπουλος όμως εκτός από τα αμίμητα ταξίμια του και τις απαράμιλλες φράσεις του εντυπωσίασε για τη μαστοριά του και στο τραγούδι. Μάλιστα, μαζί, παρουσίασαν και ένα ολοκαίνουργιο δικό τους τραγούδι σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου που άρεσε πολύ!
P4110258
Το μικρό κοντσέρτο κράτησε περισσότερο από μισή ώρα αποζημιώνοντας και τους πιο απαιτητικούς μουσικόφιλους. Άλλο τόσο διήρκεσε και η υπογραφή των βιβλίων από τον μουσικοσυνθέτη και το συγγραφέα.

Η προέκταση της βραδιάς δόθηκε σε ταβέρνα της Λειβαδιάς με τα παραδοσιακά σουβλάκια και άλλα εκλεκτά εδέσματα.

Όπως γνωρίζουμε η περιοδεία του βιβλίου που ήδη τρέχει στην δεύτερη έκδοσή του θα έχει και άλλες στάσεις για τις οποίες και άμεσα θα σας ενημερώσουμε.

*Οι φωτογραφίες είναι του Νίκου Λαμπρόπουλου. Αυτή του «ανοίγματος» είναι του Αντώνη Ανδριανού.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!