Η παρουσίαση του δίσκου των Τσέρτου & Κατσιγιάννη στη Σαλονίκη

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Με σημαντικούς ομιλητές και τραγούδια, η «πρώτη» του δίσκου των Ανδρέα Κατσιγιάννη & Μπάμπη Τσέρτου στην Θεσσαλονίκη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Η παρουσίαση του δίσκου «Της καρδιάς τα πάθη»

Την Θεσσαλονίκη επέλεξαν ο Μπάμπης Τσέρτος και ο Ανδρέας Κατσιγιάννης για να συστήσουν στον κόσμο τον καινούργιο τους δίσκο «Της καρδιάς τα πάθη», που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες, με δώδεκα τραγούδια σε μουσική του Κατσιγιάννη και στίχους των Ηλία Κατσούλη, Λίνας Δημοπούλου, Χρήστου Παγώνη, Σπήλιου Ζαχαρόπουλου, Τάσου Χαλκιά, Νίκου Αναγνωστάκη, Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, Οδυσσέα Ιωάννου και Κώστα Καρτελιά. Στο δίσκο συμμετέχει ο Γιάννης Πάριος, σε ένα τραγούδι - ντουέτο με τον Μπάμπη Τσέρτο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου, στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» στην Εθνικής Αμύνης 1, υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η παρουσίαση του δίσκου συνδυάστηκε με μια άτυπη, κατά κάποιο τρόπο, παρουσίαση της παράστασης της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη», που παίζεται (για τρίτη συνεχόμενη χρονιά) αυτή την εποχή, με τεράστια επιτυχία, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ο Μπάμπης Τσέρτος τραγουδά στο έργο, ενώ ο Ανδρέας Κατσιγιάννης έχει γράψει τη μουσική και συμμετέχει στην ορχήστρα που παίζει ζωντανά. Κάποιοι από τους ηθοποιούς της παράστασης μάλιστα, όπως ο Μιχάλης Μητρούσης, η Χριστίνα Αλεξανιάν και άλλοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ η Μιμή Ντενίση και ο Τάσος Χαλκιάς ήταν ανάμεσα στους ομιλητές.

Οι ομιλίες…


Την συζήτηση συντόνισε η ραδιοφωνική παραγωγός Μαρία Στύλου και μίλησαν οι:

Mιμή Ντενίση: Ηθοποιός - Σκηνοθέτης
Τάσος Χαλκιάς: Ηθοποιός
Κώστας Μπλιάτκας: Δημοσιογράφος ΕΡΤ3
Θωμάς Κοροβίνης: Συγγραφέας - Τραγουδοποιός
Στάθης Παχίδης: Τραγουδοποιός - Αρθρογράφος

Δε νομίζω πως χρειάζεται να επεκταθώ στις λεπτομέρειες που ακούστηκαν στη διάρκεια της συζήτησης, αφού στο πρώτο video, μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το μέρος της παρουσίασης με τις ομιλίες.

Και τα τραγούδια…


Στο δεύτερο μέρος ακούστηκαν ζωντανά - και με ακουστικό ήχο στα μπουζούκια - έξι από τα τραγούδια του δίσκου, με τη συμμετοχή μουσικών που συμμετείχαν στις ηχογραφήσεις, υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη.

Ακούστηκαν τα τραγούδια:

1) Γυναίκα μάγισσα (στίχοι: Ηλίας Κατσούλης)
2) Σε τόπους μακρινούς (στίχοι: Λίνα Δημοπούλου)
3) Δεν πάει άλλο πιο κάτω (στίχοι: Σπήλιος Ζαχαρόπουλος)
4) Πλάνος και εγώ (στίχοι: Τάσος Χαλκιάς)
5) Της ψυχής μου τα λούσα (στίχοι: Χρήστος Παγώνης)
6) Της καρδιάς τα πάθη (στίχοι: Κώστας Καρτελιάς)

Έπαιξαν οι μουσικοί: Κώστας Γεδίκης & Παντελής Μπεκιαρόπουλος (μπουζούκια), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Γιάννης Τσέρτος (ακορντεόν), Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο) και ο Ανδρέας Κατσιγιάννης (κιθάρα).

Φωτογραφίες: Κατερίνα Ευφραιμίδου, video: Θανάσης Γιώγλου.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!