Η παρουσίαση του δίσκου των Νταλάρα & Καζαντζή στην Θεσσαλονίκη

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ) Ο καλλιτεχνικός κόσμος της Θεσσαλονίκης τίμησε τον Γιώργο Νταλάρα και τον Γιώργο Καζαντζή στην παρουσίαση του δίσκου τους.
Η παρουσίαση του δίσκου των Νταλάρα & Καζαντζή στην Θεσσαλονίκη Φωτογραφία: Μάρω Χρυσανθοπούλου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Έρωτας ή τίποτα»


Παρουσία μεγάλου μέρους του καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού κόσμου της πόλης, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Μαρτίου η προακρόαση του δίσκου της συνεργασίας του Γιώργου Καζαντζή με τον Γιώργο Νταλάρα, που φέρει τον τίτλο «Έρωτας ή τίποτα». Οι στίχοι των τραγουδιών είναι του Μάνου Ελευθερίου, του Γιώργου Ανδρέου, της Ελένης Φωτάκη, του Ιωάννη Πανουτσόπουλου και της Ναντίνας Κυριαζή, που ήταν παρούσα στην εκδήλωση και είπε δυο λόγια για τη συμμετοχή της με τρία τραγούδια σε αυτή τη δουλειά. Στο δίσκο, που κυκλοφόρησε από τη Minos - Emi, συμμετέχει τραγουδώντας «Ένα γράμμα» η Φωτεινή Βελεσιώτου.

Ο χώρος του φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου Θεσσαλονίκης αποδείχθηκε μικρός για να φιλοξενήσει καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, αλλά και απλούς φίλους του Γιώργου Νταλάρα και του Γιώργου Καζαντζή, που παραβρέθηκαν εκεί για να ακούσουν τα καινούργια τους τραγούδια. Ανάμεσά τους διακρίναμε την Αιμιλία Κουγιουμτζή, τον Γιώργο Μπαγιώκη, τον Δημήτρη Ζερβουδάκη, τον Κώστα Πρατσινάκη, την Μαρία Φωτίου, τον Μιχάλη Παπαζήση, τον τραγουδοποιό Βασίλη Φλώρο και τον συνθέτη Κωνσταντίνο Βελλιάδη. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως ήρθαν και οι περισσότεροι από τους μουσικούς που έπαιξαν στις ηχογραφήσεις των τραγουδιών. Ο Ηρακλής Βαβάτσικας, ο Δημήτρης Γουμπερίτσης, ο Θάνος Καζαντζής, η Εύη Καζαντζή, ο Κυριάκος Γκουβέντας, ο Κώστας Ματσίγκος, ο Γιάννης Οικονομίδης και η Χρυσάνθη Γκίκα.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ακούστηκαν όλα τα τραγούδια, ενώ στη συνέχεια, ο Γιώργος Νταλάρας και ο Γιώργος Καζαντζής, κάτω από τη συντονιστική «μπαγκέτα» του δημοσιογράφου και ραδιοφωνικού παραγωγού Γιάννη Τσολακίδη, αναφέρθηκαν στη συνεργασία τους και απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού. Υποσχέθηκαν μάλιστα πως θα παρουσιάσουν ζωντανά τα τραγούδια, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Παρά θιν’ αλός» που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι ο Δήμος Καλαμαριάς.

Όπως είπε ο Γιώργος Καζαντζής, αφιέρωσε το μουσικό μέρος του δίσκου στον Σταύρο Κουγιουμτζή, αφού, κατά κάποιο τρόπο, ήταν ο «ηθικός αυτουργός» αυτής της συνεργασίας. Η σχέση του Σταύρου Κουγιουμτζή με τον Γιώργο Νταλάρα είναι άλλωστε γνωστή, ενώ ο Γιώργος Καζαντζής υπήρξε, επί σειρά ετών, φίλος και συνεργάτης του αείμνηστου δημιουργού. Η ζωή τα έφερε έτσι ώστε η γνωριμία Νταλάρα και Καζαντζή να γίνει στην Θεσσαλονίκη, την παραμονή της κηδείας του Σταύρου Κουγιουμτζή, στις 14 Μαρτίου 2005…

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση που ακολούθησε μετά την ακρόαση των τραγουδιών του δίσκου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!