Η Ορχήστρα «Smyrna» στις 1002 Νύχτες (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Πέντε γυναίκες. Πέντε νεαρές κοπέλες, που όχι μόνο τραγουδούν όλες υπέροχα, όχι μόνο παίζουν όλες υπέροχα και μάλιστα όργανα που συνήθως…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
17/10/2013

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Κίκα Α. Ρόκα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«ανδροκρατούνται», αλλά και ασχολούνται αποκλειστικά με ένα είδος μουσικής που στις μέρες μας δεν «εκπροσωπείται» επάξια.

Η Μυρτώ Δράκου (βιολί, τραγούδι), η Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα, τραγούδι), η Γεωργία Λώλη (κανονάκι, τραγούδι), η Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, τραγούδι) και η Μικαέλλα Τσούμπου (κλαρίνο, τραγούδι) πραγματοποίησαν το βράδυ της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου μια ακόμα εμφάνιση στη Μουσική Σκηνή 1002 Νύχτες, κερδίζοντας τις εντυπώσεις του κοινού. Στο πρώτο μέρος ενός προγράμματος – ταξίδι στην Καππαδοκία, Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο και νησιά,

ακούστηκαν παραδοσιακά τραγούδια των περιοχών, κάποια μάλιστα και στην τουρκική διάλεκτο - από την Πένυ Παπακωνσταντίνου -, άλλα οργανικά κι άλλα acapella. Μεταξύ αυτών «Κόνιαλης», «Τι μου στέλνεις γράμματα», «Σ’ αυτό τ’ αλώνι το φαρδύ», «Εγώ κρασί δεν έπινα», «Ικαριώτικος», αλλά και «Μπάλλος» του σύγχρονού μας συνθέτη Αντώνη Απέργη. Ιδιαίτερα όμορφη στιγμή, η χωρίς όργανα, πολυφωνική ερμηνεία των κοριτσιών στο τραγούδι «Σεράντα μήλα», παραδοσιακό του Πόντου.

Στο δεύτερο πρόγραμμα, το ταξίδι επεκτάθηκε στη Μικρά Ασία, με τραγούδια

Σμυρνιών συνθετών, όπως Σκαρβέλη, Τούντα, Ρούκουνα κ.α. μεταξύ των παραδοσιακών, θυμίζοντας ή και συστήνοντάς μας κομμάτια, όπως τα «Καναρίνι», «Αλεξανδριανή φελάχα», «Φόρα τα μαύρα», «Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα», «Στον κατηφένιο σου οντά», «Τι σε μέλει εσένα», «Μη με στέλνεις μάνα στην Αμερική» κ.α. Αξίζει να σημειωθεί πως την παράσταση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της δισκογραφικής εταιρείας Final Touch του Μίλτου Καρατζά, απ’ όπου και πρόκειται να κυκλοφορήσει μέχρι την άνοιξη του 2014 η νέα δισκογραφική δουλειά των «Smyrna». Όπως ενημερωθήκαμε απ’ τα κορίτσια, το πρώτο single – προάγγελος της δουλειάς αυτής αναμένεται μέσα στο Νοέμβριο, ενώ οι ίδιες βρίσκονται σε μια ιδιαίτερα δημιουργική περίοδο, με τακτικές παραστάσεις. Όπου τις πετύχετε, μην τις χάσετε!


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!