Η νύχτα της τζαζ για ένα φίλο που έφυγε πρόωρα

(PHOTOS) Μια νύχτα μαγική που οι Έλληνες τζαζίστες αφιέρωσαν στον πρόωρα χαμένο Βασίλη Λιώρη.
Η νύχτα της τζαζ για ένα φίλο που έφυγε πρόωρα Φωτογραφίες: Γιάννης Αλεξίου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ήταν μια νύχτα μαγική που οι Έλληνες τζαζίστες αφιέρωσαν στον πρόωρα χαμένο Βασίλη Λιώρη, τον «άνθρωπό» τους που αγαπούσε με πάθος την τζαζ και έκανε τα πάντα γι’ αυτήν με επίκεντρο το ραδιόφωνο (Moonshine Radio). Αυτός μπορεί να «έφυγε» στα 52 του χρόνια, όμως ο φίλοι του ήταν εκεί, Κυριακή βράδυ στο Zoo, στο Χαλάνδρι κι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στη μνήμη του. Μαζί τους και συνάδελφοί του παραγωγοί που στηρίζουν τη τζαζ σκηνή στη χώρα μας.

H Νάσια Γκόφα με τη γοητευτική φωνή της, οι επανακάμψαντες Πυρός Αιθήρ του Βασίλη Σαλτίκη, full band με τα τρία πνευστά τους, ο Αλέκος Βρετός με το περίφημο και συναισθηματικό ούτι του, ο Γιώργος Ζηκογιάννης με τις ολοκαίνουργιες «Ατμόσφαιρές» του γνωστός από τη θητεία του στους Socrates, ο βιρτουόζος κιθαρίστας Μάκης Αμπλιανίτης, ο νεαρός Νέστωρας Βασιλάκης με το σαξόφωνό του (γιος του σαξοφωνίστα Βασίλη Βασιλάκη) που έπαιξε και ντραμς, το όργανο με το οποίο ξεκίνησε, αλλά ως φαίνεται το μήλο θα πέσει κάτω από τη μηλιά. Επίσης η τραγουδίστρια Τέρυ Βακιρτζόγλου, ο κιθαρίστας Χρήστος Ταμπουρατζής με το «Cargo» του, ο ντράμερ Βασίλης Ποδαράς, ο κιθαρίστας Θοδωρής Κότσυφας, ο Μιχάλης Μπρούζος με το κουαρτέτο του, ο ντράμερ Νίκος Καπηλίδης, ο κιθαρίστας Γιώργος Ταμπάκης, ο κιθαρίστας Ανδρέας Παπαγιαννακόπουλος, o Ντίνος Μάνος με το μπάσο του, ο πιανίστας Άρης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Παπαναστασίου με το σαξόφωνό του, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος με την τρομπέτα του και πολλοί ακόμη που με τον τρόπο τους προσπάθησαν να απαλύνουν τον πόνο της απώλειας. Στον ήχο ο Σπύρος Λευκοφρύδης τα πήγε περίφημα.

Ο «μαέστρος της τζαζ» Ιλάν Σολομών, συντόνιζε και ενθάρρυνε τις απρόβλεπτες συνευρέσεις επί σκηνής σε ένα ανοιχτό πάλκο μιας βραδιάς που κατέληξε με τζαμάρισμα των Αμπλιανίτη, Ζηκογιάννη, Ν. Βασιλάκη με τον Βρεττό στο πιάνο και τελείωσε όμορφα. Μαζί τους και ο Γιώργος Γκοβέσης από τους συντονιστές της βραδιάς.

Η συνεύρεση αυτή είναι η αφορμή και η αφετηρία για περισσότερες τζαζ βραδιές τις Κυριακές στο κλαμπ αυτό μετά από γενική απαίτηση όσων παραβρέθηκαν.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!