Η μεγάλη βραδιά του Πολύτιμου στο Κεραμείο!

Ήταν μαγικό για όσους το έζησαν! Η ειδική βραδιά που ετοίμασαν φίλοι του πάντα έφηβου και ενεργού πιανίστα Δημήτρη Πολύτιμου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το βράδυ της Κυριακής στο «Κεραμείο» στον Κεραμεικό έκρυβε πολλές συγκινήσεις για όσους γέμισαν από νωρίς το κλαμπ για να τιμήσουν τον σπουδαίο μουσικό και άνθρωπο.

Ο Δημήτρης Πολύτιμος που έφερε τον ήχο της ροκ στην Ελλάδα με το συγκρότημά που ίδρυσε τους Modern Greek Combo, όπως τους βάφτισε ο κωμικός Ντίνος Ηλιόπουλος, τους γνωστούς πια M.G.C. το 1965. Με μια πλειάδα καλών μουσικών της εποχής πρωτόπαιξαν Jimi Hendrix, Cream, Paul Butterfield Blues Band και ηχογράφησαν τα τραγούδια τους σε 3 σινγκλάκια.

Από τότε ο Δημήτρης Πολύτιμος δεν σταμάτησε να είναι παρών σε όλα τα μουσικά γεγονότα παίζοντας και ηχογραφώντας σαν ο πιο πολύτιμος πραγματικά παίκτης του ελληνικού ροκ δίπλα στο Δημήτρη Πουλικάκο, τους Εξαδάκτυλος, τους Socrates Drank The Conium, τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τους Αχ Βαχ και του Άσσους του Καράτε, τους Drifting Around το σπουδαίο αυτό κεφάλαιο της ζωής του όπου έπαιξε καθαρόαιμο blues στα 90ς.

Με τρία από τα μέλη που πέρασαν από το συγκρότημα αυτό, τον ντράμερ Χρήστο Κουτσογιάννη, τον μπασίστα Φώτη Δασκαλάκη και τον ιδρυτή και μόνιμο μέλος τους, τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Ανδρέα Γκομόζια συνευρέθηκε στο «Κεραμείο».

Εκεί δίπλα του ήταν και δύο ιδρυτικά μέλη της πρώτης σύνθεσης των θρυλικών M.G.C. Ο μπασίστας και αργότερα παραγωγός συναυλιών Γιάννης Πετροπουλάκης και ο ντράμερ τους Άλκης Παναγιωτίδης.

Ο γνωστός ηθοποιός αμέσως μόλις τελείωσε η θεατρική παράσταση «Η Τάξη Μας» όπου πρωταγωνιστεί στο Εθνικό Θέατρο κατέφθασε στο «Κεραμείο» στο διάλειμμα και πήρε θέση στα αγαπημένα του τύμπανα στην μεγάλη έκπληξη της βραδιάς Πολύτιμου, όπως τότε που έκαναν τις πρώτες εμφανίσεις τους οι M.G.C. στο κλαμπ «Κουκουβάγια» στην Πλάκα. Έπαιξαν το μουσικό θέμα από την θρυλική ταινία του Νίκου Νικολαΐδη «Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα», στην οποία συμμετείχαν και οι δύο. Ο Παναγιωτίδης έμεινε για αρκετή ώρα στη θέση του παίζοντας χωρίς καμία πρόβα εκπληκτικά τα blues δίπλα στον φίλο του Δημήτρη Πολύτιμο. Πιάνο και τύμπανα έβγαζαν «σπίθες»!

Ο κόσμος χειροκροτούσε με ενθουσιασμό και αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί ταξίδεψαν από διάφορα σημεία εκτός Αθηνών για να δουν το Δημήτρη Πολύτιμο να παίζει κάτι ξεχωριστό από αυτό που τον έχουν συνηθίσει να παίζει, δηλαδή κυρίως ροκ. Ήρθαν παρέες από τον Ορχομενό, την Μύκονο, την Λιβαδειά, αλλά και αρκετοί μουσικοί να τον δουν όπως οι Νίκος Δεληγιάννης, Βαγγέλης Κανελλόπουλος και άλλοι.

Έπαιξε με το δικό του jazz τρόπο τα blues. H jazz είναι η μεγάλη αγάπη του Πολύτιμου. Θα μπορούσε να γίνει ένας σπουδαίος jazz πιανίστας, αλλά το πολύπλευρο ταλέντο του τον οδήγησε σε διάφορα μουσικά μονοπάτια που έπαιξε με επιτυχία και κράτησε την jazz για τις δικές του προσωπικές στιγμές.

Ο Πολύτιμος σπούδαζε φυσικομαθηματικός κι εγκατέλειψε τις σπουδές για χάρη της μουσικής, Το πρώιμο τρελό του όνειρο ήταν να γίνει αστροφυσικός. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που μένει στην οδό Αστροναυτών! «Πέταξε» στο διάστημα παίζοντας μουσική που αγαπά χωρίς να κάνει συμβιβασμούς. Αυτό είναι που του αναγνωρίζει ο κόσμος, τον αγαπά και τον ακολουθεί όπου παίζει. Είχε πολλά να θυμηθεί την Κυριακή το βράδυ με τους φίλους τους Άλκη Παναγιωτίδη και Γιάννη Πετροπουλάκη, με τους οποίους κράτησε τη φιλία και την επαφή όλα αυτά τα χρόνια, αλλά να βρεθούν και οι τρεις μαζί σε μια μουσική βραδιά ήταν κάτι το σπάνιο.

Ο Άλκης Παναγιωτίδης με ρωτούσε για τον σπουδαίο κιθαρίστα που έπαιξε μαζί για πρώτη φορά. Τον είχε πληροφορήσει ο Πολύτιμος ότι είναι κορυφή στα blues και το διαπίστωσε και ο ίδιος. Ο Δημήτρης έπαιζε για χρόνια μαζί του και τον γνωρίζει καλά. Μέχρι σήμερα υπάρχουν σποραδικά reunion των Drifting Around στα οποία δίνει τον παρών ο Πολύτιμος, όπως το τελευταίο στη διάρκεια του περσινού Vinyl Is Back.

Επί δυόμιση ώρες ο Δημήτρης Πολύτιμος με τους φίλους - μουσικούς έδωσε τον καλύτερο του εαυτό σε μια βραδιά που θα έχει να θυμάται.

Μερικά από τα κομμάτια που έπαιξε στη χθεσινή βραδιά ο Πολύτιμος με τα άλλα παιδιά ήταν τα «Key Of The Highway», «Get Out Of My Life Woman», «Times Getting Tougher», «Hideaway», «Have You Ever Loved A Woman», «Kind Hearted Woman Blues», «Night Train» (instrumental), «Last Night», «Walkin’ Blues» και πολλά άλλα.

Στη βραδιά αυτή είχα την ιδιαίτερη τιμή να προλογίσω τον Δημήτρη Πολύτιμο, ένα μουσικό που εκτιμώ και αγαπώ.

Στο τέλος του live ο Δημήτρης μίλησε με όλους τους φίλους του, αναζήτησε και πήρε μια αναμνηστική αφίσα της βραδιάς, φόρτωσε το πιάνο του στο αμάξι, άναψε ένα τσιγάρο κι έφυγε μέσα στη νύχτα αφήνοντας την μορφή και το παθιασμένο παίξιμο του στο μυαλό μας για το υπόλοιπο της νύχτας…

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!