Η «Μεγάλη Συνάντηση» του Πλέσσα και του Χατζή

(PHOTOS) Όλα όσα έγιναν στη συνέντευξη τύπου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ανήμερα της ονομαστικής εορτής του Μίμη Πλέσσα έγινε η συνέντευξη τύπου για την παράσταση «Η Μεγάλη Συνάντηση», που θα παρουσιαστεί στο Μικρό Παλλάς, στην οποία θα βρεθούν για πρώτη φορά στη σκηνή -μετά από έξι δεκαετίες- ο μεγάλος συνθέτης μαζί με τον Κώστα Χατζή, έναν καλλιτέχνη, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια έχει στο πλευρό του χιλιάδες κόσμου που τον ακολουθούν πιστά σε ό,τι κι αν κάνει.

Στο φουαγιέ του Μικρού Παλλάς, οι δυο αγαπημένοι φίλοι βρέθηκαν μαζί με τους τραγουδιστές που συμμετέχουν στην παράσταση αυτή, την Αντωνία Χατζίδου και τον Μαυρίκιο Μαυρικίου. Παρόντες ήταν η Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα που έχει την επιμέλεια του προγράμματος, αλλά και ο Γιώργο Παγιάτης που, μαζί με τον Μαυρικίου, έχουν αναλάβει τις ενορχηστρώσεις.

Πρώτη τον λόγο πήρε η Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα που τόνισε πως «το μόνο που μπορώ να καταθέσω είναι ότι, όλα αυτά τα χρόνια, με εξέπληττε ο σεβασμός με τον οποίον ο Κώστας Χατζής μιλούσε για τον δάσκαλό του τον Μίμη, ενώ από την άλλη, ο Μίμης, όποτε συζητούσε για πιθανή συνεργασία έλεγε πως θα ήθελε τον Κώστα Χατζή».

Στη συνέχεια, ο Μίμης Πλέσσας είπε: «Όταν κρύβεις βαθιά στην καρδιά σου αυτά που συνηθίζουμε να λέμε απωθημένα, όταν έρθει η στιγμή να φανούν, καλό θα ΄ναι να είναι αγνά και τέτοια είναι η δική μου εκτίμηση και αγάπη προς τον Κώστα […]. Σαν μεγαλύτερος άνθρωπος από τον Κώστα, έχω καταφέρει να φυλάξω όλα μου τα ιδανικά και να τα θέτω κάθε φορά που υπάρχει ακροατήριο ευήκοον».

Ο Κώστας Χατζής μίλησε για τον ερχομό του από τη Λειβαδιά, τονίζοντας πως από μικρός ένιωθε περιθωριακός λόγω της φυλής του και πως εκείνος που τον δέχτηκε και τον έβαλε μέσα στον καλλιτεχνικό κόσμο ήταν ο Μίμης Πλέσσας. «Με πήρε σπίτι του, μου έγραψε τραγούδια, μου αγόρασε ρούχα, με πήρε σε κάποιους χώρους όπως στη Μεγάλη Βρετάνια και το King George. […]. Με βοήθησε τόσο που, όταν ξεκίνησα να λέω δικά μου τραγούδια, πάντα ξεκινούσα με τραγούδια του Μίμη».

Ο μαέστρος Γιώργος Παγιάτης είπε χαρακτηριστικά ότι «νιώθει σαν τερματοφύλακας απέναντι στο πέναλτι που συνεργάζεται με το πακέτο Πλέσσα - Χατζή». Η Αντωνία Χατζίδου δήλωσε πως είναι μεγάλη της τιμή που θα είναι σε αυτό το σχήμα, ενώ τέλος, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου είπε μεταξύ άλλων: «θεωρώ ότι το σημαντικότερο πράγμα που παίρνω, είναι αυτό που παίρνουμε όλοι σήμερα εδώ με αυτά που ακούμε με το ήθος και τον σεβασμό που όσα χρόνια κι αν περάσουν, πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους που είναι γύρω μας και τη μουσική».

Από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, λοιπόν, στο Μικρό Παλλάς, δύο έμπειροι και αγαπημένοι καλλιτέχνες θα συναντηθούν επί σκηνής, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο με αναμνήσεις του ποιοτικού ελληνικού τραγουδιού.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!