Η Λυδία Σέρβου «άλλαξε ρότα»!

(VIDEO & PHOTOS) Σε λαϊκούς δρόμους κινήθηκε η πρώτη εμφάνιση της Λυδίας Σέρβου στη «Ρότα».
Η Λυδία Σέρβου «άλλαξε ρότα»! Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
06/11/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Καλή Βανδώρου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Η Λυδία Σέρβου, για πρώτη φορά στην καριέρα της, παρουσίασε ένα πρόγραμμα με κομμάτια διαφορετικά από εκείνα που επιλέγει όλα αυτά τα χρόνια στις εμφανίσεις της, στην όμορφη «Ρότα» των Εξαρχείων, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου. Μαζί με τους τρεις εξαιρετικούς μουσικούς (Θανάση Σοφρά - κοντραμπάσο, Βασίλη Δρογκάρη - ακορντεόν, Ηρακλή Ζάκκα - μπουζούκι), πρόσφεραν στους παραβρισκόμενους ένα τρίωρο γεμάτο με γνωστά -αλλά και λιγότερο γνωστά- τραγούδια.

Άκρως ανανεωμένη κι αναζωογονημένη, μετά την εμφάνισή της στα Τσιτσάνεια, όπου μας έδωσε μια πρώτη εικόνα, η Λυδία Σέρβου απόδειξε ότι μπορεί να υποστηρίξει με άνεση ένα είδος τραγουδιού που, μέχρι στιγμής, δεν είχε «αγγίξει» και μας εξέπληξε ευχάριστα με τις επιλογές του ρεπερτορίου που ερμήνευσε.

Κομμάτια που είχαν πρωτοερμηνεύσει μεγάλοι λαϊκοί τραγουδιστές, όπως ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Βίκυ Μοσχολιού και ο Γιώργος Νταλάρας, συνθετών όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μάριος Τόκας, ο Στέφανος Κορκολής, ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Σπύρος Παπαβασιλείου, ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο Βασίλης Τσιτσάνης και ο Γιώργος Ζαμπέτας, ήρθαν και έδεσαν πολύ όμορφα μεταξύ τους, αλλά και μ’ εκείνα του Μάνου Χατζιδάκι που τόσο αγαπά η Λυδία Σέρβου, δημιουργώντας ένα κλίμα άλλοτε μυσταγωγικό κι άλλοτε ξεσηκωτικό.

Κάποια από τα τραγούδια που ακούστηκαν ήταν τα «Αργοσβήνεις μόνη», «Δειλινά», «Νύχτες μαγικές», «Όταν έχω εσένα», «Γεια σου χαρά σου Βενετιά» και «Μη μου θυμώνεις μάτια μου». Μια πολύ όμορφη στιγμή ήταν όταν ακούστηκε το «Μοίρασα», ένα τραγούδι που ως τώρα δεν είχε τύχει να το ακούσουμε ζωντανά σε κανένα live και προέρχεται από τη συνεργασία του Δημήτρη Μητροπάνου με τον Σταμάτη Κραουνάκη το 2011, ενώ στην αρχή της βραδιάς όλοι χάρηκαν με τον συνδυασμό του «Libertango» με το «Τρίτο στεφάνι».

Μπορεί στην αφίσα να ήταν μόνο η Λυδία Σέρβου, ως τραγουδίστρια, όμως και οι μουσικοί δεν έμειναν μόνο στους ρόλους τους, αφού τραγούδησαν κι εκείνοι κάποια τραγούδια. Συγκεκριμένα, ο Ηρακλής Ζάκκας είπε το «Με τι καρδιά» και ο Θανάσης Σοφράς, μεταξύ άλλων, τον «Γκρεμό». Παρούσα στη βραδιά ήταν και η τραγουδίστρια Κατερίνα Ντίνου, την οποία η Λυδία Σέρβου κάλεσε στη σκηνή για να ερμηνεύσει με τη σειρά της τη «Νύχτα».

Η Λυδία Σέρβου θα εμφανιστεί για μία ακόμα φορά στη σκηνή της «Ρότας», επαναλαμβάνοντας την πρώτη επιτυχημένη της εμφάνιση. Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 9.30, οι τέσσερις συμμετέχοντες θα είναι εκεί για να παρουσιάσουν ξανά αυτό το πρόγραμμα, προσφέροντας την ευκαιρία στο κοινό να περάσει ένα ακόμα όμορφο βράδυ.

Φωτογραφίες & βίντεο: Κίκα Α. Ρόκα

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!